Elftal en Technische staf

AZ hofleverancier van Jong Oranje

Naast de selectie van Vincent Janssen en Ron Vlaar voor het grote Oranje is AZ ook goed vertegenwoordigd bij Jong Oranje. Thom Haye, Dabney dos Santos, Joris van Overeem en Derrick Luckassen zijn door Fred Grim geselecteerd voor de beloftenploeg van het Nederlands elftal. Het viertal reist mee naar Spanje waar het volgende week een tweetal wedstrijd wedstrijden zal spelen tegen Noorwegen en Servië. AZ is met vier geleverde spelers ook direct hofleverancier van de talentvolle ploeg.

Overige selecties

Thomas Ouwejan mag zich volgende week melden bij de selectie van Oranje onder 20. De middenvelder c.q. verdediger is de enige AZ speler in die lichting. Hij speelt in Portugal twee wedstrijden tegen de plaatselijke leeftijdsgenoten. Bondscoach Aron Winter heeft geen uitnodigingen naar Alkmaar gestuurd en er zitten derhalve ook geen spelers van AZ bij de definitieve selectie van Oranje onder 19. Kees van Wonderen riep wel een AZ’er op. Owen Wijndal mag bij Oranje onder 17 de Alkmaarse eer hooghouden. Buiten de hierboven genoemde namen zullen ook Levi Garcia, Celso Ortiz, Alireza Jahanbakhsh en Muamer Tankovic hun land vertegenwoordigen. Met name voor Ortiz staat er een mooi duel op het programma, hij mag met zijn land aantreden tegen Brazilië.

Marius Wiegman
Ik volg sinds halverwege de jaren negentig het voetbal actief, en dan met name AZ. Na jarenlang alleen als supporter in het stadion te hebben gezeten probeer ik dat nu te combineren met een journalistieke benadering. Mijn doel is om verder te kijken dan enkel de uitslag en ook de achterliggende verhalen te achterhalen en analyseren. Dit deel ik dan graag met mijn mede voetballiefhebbers. Mail: Marius.Wiegman@gmail.com

    1 Comment

    1. Heel interessant zoveel talent…AZ is werkelijk een gezonde club geworden!

    Comments are closed.

    Ook interessant