Wedstrijden

Vier wijzigingen speeldagenkalender: Ajax-AZ naar zondag 20:00

De KNVB heeft vandaag een aantal wijzigingen in de speeldagenkalender bekendgemaakt voor de tweede seizoenshelft. Voor AZ betekent dit dat er bij vier wedstrijden op een ander tijdstip wordt afgetrapt dan aanvankelijk gepland. Meest in het oog springend is de wijziging van Ajax-AZ. De topper zou in eerste instantie op zondag 1 maart om 16:45 beginnen, maar dat is verplaatst naar 20:00. Een domper dus voor de supporters.

AZ speelt de donderdag ervoor namelijk de uitwedstrijd tegen LASK Linz, terwijl Ajax het dan thuis opneemt tegen Getafe. Zowel de Alkmaarders als de Amsterdammers wilden daarom vanuit sportief oogpunt graag spelen om 20:00, waarbij het supportersbelang ondergeschikt is gemaakt. Dat is jammer, zeker omdat de uitwijkmogelijkheid naar zondagavond 20:00 alleen gebruikt zou worden indien er de donderdag ervoor sprake zou zijn van een verre Europese uitwedstrijd. Dat lijkt met een reis naar Linz niet het geval. De afspraken zijn echter nooit dusdanig concreet op papier gezet dat er bijvoorbeeld een bepaald aantal kilometers aan is verbonden.

Wijzigingen

Er zijn ook een aantal wedstrijden verplaatst omdat AZ nu definitief tot de topclubs wordt gerekend. Fox Sports wil vanuit commercieel oogpunt niet dat de vier topclubs gelijktijdig spelen. De overige wedstrijden die zijn verplaatst zijn de volgende:

AZ-Zwolle: Van zaterdag 22 februari naar zondag 23 februari om 14:30
VVV Venlo-AZ: Op zondag 15 maart van 14:30 naar 16:45
FC Groningen-AZ: Op zondag 22 maart van 14:30 naar 16:45

Marius Wiegman
Over de schrijver

Ik volg sinds halverwege de jaren negentig het voetbal actief, en dan met name AZ. Na jarenlang alleen als supporter in het stadion te hebben gezeten probeer ik dat nu te combineren met een journalistieke benadering. Mijn doel is om verder te kijken dan enkel de uitslag en ook de achterliggende verhalen te achterhalen en analyseren. Dit deel ik dan graag met mijn mede voetballiefhebbers. Mail: Marius.Wiegman@gmail.com