Elftal en Technische staf

Vanheusden: ‘Ik ben net terug van een blessure, ik zit met mijn hoofd volledig bij AZ’

Wij interviewden Zinho Vanheusden na de wedstrijd van AZ tegen SC Heerenveen

Zinho Vanheusden keerde gister na drie maanden terug in het elftal van AZ. De talentvolle Belg liep tegen Utrecht op ongelukkige wijze een blessure op en pakte tegen Heerenveen weer minuten. ‘Het is mooi om weer terug te zijn’,  begin de verdediger zijn verhaal.

‘Het waren natuurlijk drie lange maanden van revalidatie, na een heel spijtig voorval. Maar zo is het leven, ik moest gewoon doorgaan. Ik ben blij dat ik weer terug ben en blij met de drie punten hier op dit moeilijke veld.’

Vanheusden wordt de laatste jaren achtervolgd door blessureleed, waardoor het opgelopen kwetsuur tegen FC Utrecht extra hard aankwam. ‘Dat was zeer frustrerend’, reageert de international. ‘Ik kon het eigenlijk zelf niet geloven. Voor Utrecht maakte ik ook nog dertig minuten in een Europese wedstrijd en vervolgens gaat er iemand op mijn voet staan en is die gebroken. Dat is pure pech, maar dat was nu eenmaal zo. Ik kon er niks meer aan veranderen.’

Mentaal zwaar

‘Mentaal was het wel zwaar omdat het een stom voorval was, terwijl ik net terug was. Ik heb heel veel steun gekregen van de mensen om mij heen, van familie en vrienden, maar ook zeker van de medische staf en trainers. Iedereen binnen de club is daarin heel warm geweest richting mij en toonden begrip als ik het soms moeilijk had.’

Fysiek maakt de Belg echter grote stappen en hij is dan ook klaar om te spelen. ‘Ik ben sinds begin januari weer aan het trainen en probeer elke dag hard te werken om terug te keren naar mijn beste niveau, want ik ben er natuurlijk een tijdje uit geweest. Ik probeer de ploeg op die manier zo goed mogelijk te helpen.’

Standard Luik

Het helpen van de ploeg gaat hij in ieder geval in Alkmaar doen. Afgelopen weekend wist de Belgische journalist Bob Faesen te melden dat zijn oude club Standard Luik interesse zou hebben in Vanheusden, maar zelf is de mandekker daar absoluut niet mee bezig. ‘Ik was gewoon gefocust op vandaag. Het was een heel belangrijke wedstrijd en ik moest er klaar voor zijn als de trainer een beroep op mij zou doen en ik ben blij dat we gewonnen hebben.’

Op de vraag of hij het seizoen in Alkmaar afmaakt is de Belg duidelijk. ‘Ja tuurlijk, ik ben net terug van een blessure. Mijn hoofd zit helemaal bij AZ, dus dat komt helemaal goed.’

Vertrouwen

Verder kijkt de 23-jarige mandekker voor vertrouwen uit naar het restant van het seizoen. ‘Ik denk dat we een hele mooie ploeg hebben, met heel veel kwaliteit en een goede kleedkamer. Het niveau op de training ligt heel hoog en dat helpt ons ook tijdens de wedstrijden. Wij gaan gewoon ons best om zoveel mogelijk te winnen en zo hoog mogelijk te eindigen. Zelf wil ik zoveel mogelijk spelen, de ploeg helpen en fit blijven tot het einde van het seizoen.’

Marius Wiegman
Ik volg sinds halverwege de jaren negentig het voetbal actief, en dan met name AZ. Na jarenlang alleen als supporter in het stadion te hebben gezeten probeer ik dat nu te combineren met een journalistieke benadering. Mijn doel is om verder te kijken dan enkel de uitslag en ook de achterliggende verhalen te achterhalen en analyseren. Dit deel ik dan graag met mijn mede voetballiefhebbers. Mail: Marius.Wiegman@gmail.com

    Comments are closed.

    0 %