Wedden op voetbal

Wedstrijden

Van Rhijn leidt AZ met twee treffers langs FC Groningen

Op bezoek in Groningen heeft AZ zojuist met 2-3 gewonnen van de plaatselijke FC. Ricardo van Rhijn was met twee treffers beslissend voor de ploeg van Van den Brom. Dorin Rotariu maakte de andere treffer. Namens de thuisploeg wisten Hrustic en Cassierra te scoren. 

AZ was in de openingsfase veruit de betere partij en kwam dan ook verdiend op voorsprong. Van Rhijn ontsnapte uit de rug van Handwerker en wist een voorzet van Stengs te promoveren tot doelpunt. De Alkmaarders bleven hierna het overwicht houden, maar het waren de Groningers die scoorden. Hrustic wist namens de thuisclub een strafschop te benutten. Niet veel later maakte Cassierra zelfde de 2-1 voor de gastheren.

Van Rhijn

Na de pauze wisten de bezoekers de schade snel te herstellen. Dorin Rotariu was met het hoofd trefzeker. Halverwege de eerste helft kwam AZ zelfs weer aan de leiding. Doelpuntenmaker was andermaal Ricardo van Rhijn. De rechtsback mocht van elf meter aanleggen na een overtreding van Abdeslam en benutte de strafschop koelbloedig. Die treffer bepaalde tevens de eindstand.

Karakteristieken

Doelpunten: 4′ Van Rhijn 0-1, 29′ Hrustic (strafschop) 1-1, 32′ Cassierra 2-1, 50′ Rotariu 2-2, 68′ Van Rhijn (strafschop) 2-3

Opstelling AZ: Velthuizen; Van Rhijn, Vlaar, Bergsma, Ouwejan; Maher, Til, Koopmeiners; Rotariu, Mihalik, Stengs

Opstelling FC Groningen: Padt; Abdeslam Te Wierik (80′ Freriks), Chabot (70′ Riksman), Warmerdam (70′ Kellian); Mendes Moreira, Handwerker (75′ Richie), Hrustic, Gootjes; Cassierra (80′ Miguel), Poll (75′ Balk)

Haal samen met meer dan 50.000 fanatieke wedders het maximale uit je weddenschappen op voetbalwedden.net. Maak slim gebruik van de meest complete (live) wedstatistieken, wedtips, voorbeschouwingen, odds en exclusieve (welkomst)bonussen bij betrouwbare bookmakers.

Marius Wiegman
Over de schrijver

Ik volg sinds halverwege de jaren negentig het voetbal actief, en dan met name AZ. Na jarenlang alleen als supporter in het stadion te hebben gezeten probeer ik dat nu te combineren met een journalistieke benadering. Mijn doel is om verder te kijken dan enkel de uitslag en ook de achterliggende verhalen te achterhalen en analyseren. Dit deel ik dan graag met mijn mede voetballiefhebbers. Mail: Marius.Wiegman@gmail.com