Bestel nu ons 8-1-9: van Alkmaar de Victorie! t-shirt (op=op)

Wedden op voetbal

Overig nieuws

Van Galen over vuurwerkophef: ‘Het is een finale hoor, geen bioscoopavond’

Barry van Galen neemt het op voor de AZ-fans die zondag een lading kritiek over zich heen kregen voor het gooien van vuurwerk. ,,Wat een gezeik. Het is geen bioscoopavond. Het is een finale hoor, daar hoort hectiek bij.”

Dat zegt de AZ-legende in de eerste uitzending van Podcast 67, een podcast vanuit supportersperspectief. Fans Pieter Visscher, Maikel Ineke en Sander van Lubeck wisselen elkaar af om in tweetallen in alle rust over hun club te praten. Daarbij komt ook steeds een gast aan bod.

In de eerste aflevering spreken Maikel en Sander over hoe hun finaledag eruit zag, trekken een vergelijking met de vorige bekerfinales en denken na of Van den Brom de juiste man op de juiste plaats is. Halverwege haakt de AZ-scout telefonisch in. Die vertelt over zijn eigen bekerervaringen en het knikkende-knieëncomplex. En dus over het veelbesproken vuurwerk bij aanvang van de wedstrijd. ,,Waarom zeggen ze niets over die rookbommen van Feyenoorders? Kijk, op het veld gooien hoort natuurlijk niet, maar als het achter de lijn blijft vind ik het alleen maar mooi. Dit is een finale, zo moet het zijn.”

Luister hier de eerste aflevering van Podcast 67:

Een podcast is een soort radiouitzending die online is te beluisteren, vaak over een specialistisch onderwerp zoals dus ook bij Podcast 67. Het medium is vooral geschikt om te luisteren tijdens bijvoorbeeld het fietsen, klussen in huis of andere momenten dat je de tijd hebt. Het wordt vaak beluisterd via iTunes of Spotify.
Podcast 67 is voornemens vanaf het nieuwe seizoen iedere maand een uitzending te maken.

De AZ-podcast is binnenkort ook terug te vinden in de Podcast-app voor iPhones en verschillende podcast-apps voor Android.

Haal samen met meer dan 50.000 fanatieke wedders het maximale uit je weddenschappen op voetbalwedden.net. Maak slim gebruik van de meest complete (live) wedstatistieken, wedtips, voorbeschouwingen, odds en exclusieve (welkomst)bonussen bij betrouwbare bookmakers.

Marius Wiegman
Over de schrijver

Ik volg sinds halverwege de jaren negentig het voetbal actief, en dan met name AZ. Na jarenlang alleen als supporter in het stadion te hebben gezeten probeer ik dat nu te combineren met een journalistieke benadering. Mijn doel is om verder te kijken dan enkel de uitslag en ook de achterliggende verhalen te achterhalen en analyseren. Dit deel ik dan graag met mijn mede voetballiefhebbers. Mail: Marius.Wiegman@gmail.com