Telstar wint met Louis van Gaal van Jong AZ
Wedstrijden

Van Gaal wint met Telstar van Jong AZ

Jong AZ is er vanavond niet in geslaagd te winnen van Telstar. Op bezoek in Velsen ging de ploeg van Martens met 1-0 onderuit tegen het Telstar van Louis van Gaal. Glynor Plet kroonde zich na tien minuten tot matchwinner. De ploeg van Martens had bij een overwinning vanavond de eerste periode kunnen pakken, al had het dan ook mee moeten zitten op andere velden.

Het elftal van Van Gaal begon goed aan de wedstrijd en drong Jong AZ in de openingsfase terug. Na een kleine tien minuten pakte de ploeg uit Velsen dan ook de leiding. Fernandes brak door aan de linkerkant en bediende met zijn voorzet topschutter Plet. De aanvaller werkte via het been van Velthuis binnen.

In het restant van de eerste helft gebeurde er weinig voor beide doelen. Yusuf Barasi kreeg op aangeven van Mohamed Taabouni nog een kans, maar de spits schoot uit de draai ruim over.

Lathouwers

Na de pauze leek Jong AZ rap op gelijke hoogte te komen, alleen zag Lathouwers zijn treffer geannuleerd worden wegens buitenspel. Niet lang hierna voorkwam Westerveld een vroegtijdige beslissing door een inzet van Fernandes onschadelijk te maken.

In de slotfase drukte Jong AZ de thuisploeg terug en leek het wachten op de gelijkmaker. Ondanks de druk slaagden de talenten er niet in om Ronald Koeman Jr te verslaan. Zo verloor de ploeg van Martens niet alleen voor de tweede maal op rij, waardoor het nu van de eerste plaats is gestoten.

Karakteristieken

Doelpunten: 9’ Plet 1-0

Gele kaarten: Jacobs (Jong AZ)

Opstelling Jong AZ: Westerveld; Jacobs (63’ Gemmel), Berkhout, Velthuis (c) (63’ Dekker), Lathouwers; De Jong (83’ Franken), Koopmeiners, Buurmeester (83’ Kewal); Sedlacek (63’ Griffith) Barasi, Taabouni

Foto: Pro Shots | Vincent de Vries

Marius Wiegman
Ik volg sinds halverwege de jaren negentig het voetbal actief, en dan met name AZ. Na jarenlang alleen als supporter in het stadion te hebben gezeten probeer ik dat nu te combineren met een journalistieke benadering. Mijn doel is om verder te kijken dan enkel de uitslag en ook de achterliggende verhalen te achterhalen en analyseren. Dit deel ik dan graag met mijn mede voetballiefhebbers. Mail: [email protected]

    Comments are closed.

    Ook interessant