website laten maken in alkmaar
Wedstrijden

Van den Brom wint weer niet van topclub

Oussama Idrissi scoort tegen FC Utrecht

AZ was vanavond een maatje te groot voor FC Utrecht en zorgde met een klinkende overwinning voor de bevestiging dat AZ tot de Nederlandse top behoort en FC Utrecht nog wat stappen te zetten heeft. Onze kop is natuurlijk een knipoog richting onze ex-trainer (en vooral Maher), maar het is stiekem wel weer erg fijn om een AZ’er te zijn.

De eerste helft was vooral een aaneenschakeling van overtredingen van Utrechtse kant. Verschillende AZ-spelers moesten het ontgelden, voornamelijk de ledematen Fredrik Midtsjø en Myron Boadu kregen het flink te verduren. Zonder dat AZ de controle over de wedstrijd ook maar een enkel moment uit handen gaf.

Koopmeiners en Idrissi

Nadat AZ de Utrechtse storm eigenhandig afzwakte, gaf de voetballende kwaliteit van de Alkmaarse nummer twee van de Eredivisie de doorslag. Nadat Teun Koopmeiners zijn vrije trap via het lichaam van Kerk achter doelman Paes zag belanden en AZ met enig geluk de score opende (1-0) toonde Idrissi z’n pure aanvallende kwaliteiten. Zijn directe tegenstander Klaiber werd kinderlijk eenvoudig om een brood gestuurd, waarna de buitenspeler zich vrij baan richting het FC Utrecht-doel kon begeven. Vanuit een vrijwel onmogelijke hoek rondde de kalme Idrissi ijzersterk af. Zijn geplaatste schot liet Paes kansloos: 0-2.

Na rust was het al snel weer raak. Myron Boadu scoorde op aangeven (van wie anders) Calvin Stengs de 0-3. Daarmee was Boadu de eerste speler sinds Mounir El Hamdaoui zes duels op rij wist te scoren. De assist van Stengs betekende ook nog eens assist nummer vijf op Boadu.

Wij zijn AZ…

Tijdens het vervolg van de wedstrijd hebben we eerlijk gezegd niet heel erg meer opgelet (verjaardag, drankjes etc.) en gezien het scoreverloop komen we daar wel mee weg ook. De conclusie is dan ook simpel, wij zijn AZ en wij zijn nog altijd beter dan FC Utrecht!

[foto via Pro Shots / Niels Boersema]

Martijn
Over de schrijver

Schrijft sinds 2004 voor AZFanpage en is vanaf 2010 eigenaar van deze heerlijke site. Heeft daarnaast met In de Hekken nog een uit de hand gelopen hobby en helpt in het echte leven bedrijven aan goed scorende websites met 072DESIGN. Doet daarnaast ook nog wat met kleding bij PGWEAR Nederland.
webdesign alkmaar
website laten maken in alkmaar