Elftal en Technische staf

Van den Brom voor één wedstrijd geschorst na aanmerkingen op Blom

De KNVB heeft John van den Brom voor één wedstrijd geschorst naar aanleiding van het commentaar dat de trainer afgelopen weekend had op de arbitrage. Van den Brom uitte na de wedstrijd tegen PSV stevige kritiek op het optreden van Blom. ‘We kunnen wel stellen dat onze grote vriend Kevin Blom zijn naam weer eer aan heeft gedaan’, foeterde de coach na afloop van de verloren topper. De Amersfoorter doelde daarmee op een onterecht gegeven strafschop aan PSV en een ‘belachelijke’ rode kaart die Vlaar gepresenteerd kreeg.

KNVB

Niet alleen Blom moest het echter ontgelden, ook had de trainer commentaar op de voetbalbond. ‘Er was dit weekend maar één topwedstrijd en daar zet de KNVB dan geen topscheidsrechter op. Ik vind dat onbegrijpelijk.’ Vanuit Zeist kregen de Alkmaarders vervolgens een schikkingsvoorstel om Van den Brom voor één wedstrijd te schorsen, een straf waarmee coach en club uiteindelijk akkoord gingen. De trainers mist hierdoor de wedstrijd tegen Heracles Almelo komende vrijdag. Arne Slot zal hoogstwaarschijnlijk de honneurs waarnemen.

Marius Wiegman
Ik volg sinds halverwege de jaren negentig het voetbal actief, en dan met name AZ. Na jarenlang alleen als supporter in het stadion te hebben gezeten probeer ik dat nu te combineren met een journalistieke benadering. Mijn doel is om verder te kijken dan enkel de uitslag en ook de achterliggende verhalen te achterhalen en analyseren. Dit deel ik dan graag met mijn mede voetballiefhebbers. Mail: Marius.Wiegman@gmail.com

    Comments are closed.

    Ook interessant