Elftal en Technische staf

Van den Brom: ‘Esteban staat in Breda gewoon onder de lat’

AZ heeft in de jacht op een Europees ticket vandaag twee onnodige punten verspeeld. De beschuldigende vinger zal bij veel mensen richting doelman Esteban gaan. Met nog zes minuten op de klok liet de keeper een simpele vangbal uit zijn handen glippen en leidde zo puntverlies in voor zijn ploeg. Hij hoeft volgens Van den Brom echter niet te vrezen voor zijn plek onder de lat volgende week in Breda: ”Voor mij staat zijn positie niet ter discussie. Als je elke keer iemand moet afrekenen op een fout dan blijf je wisselen en dat vind ik onzin.”

De prestaties van Esteban lagen vooraf sowieso onder een vergrootglas omdat Sergio Rochet de laatste weken onder de lat stond tijdens blessures en ziekte van Esteban en Van den Brom deze week een keuze moest maken tussen beide doelmannen. Lang heeft de trainer hier echter niet over hoeven nadenken: ”Esteban was altijd eerste keeper hier en heeft 3,5 jaar onafgebroken in de goal gestaan. Hij heeft bovendien veel meer ervaring dan Rochet. De coaching was voor mij een belangrijk issue ten opzichte van de centrale verdedigers die we hebben omdat dat jonge jongens zijn. En eigenlijk, en dat klinkt gek, heeft hij het ook niet slecht gedaan op dat doelpunt na. Dat is zuur voor hem en zuur voor mij omdat ik toch die keuze maak. Als hij die bal gewoon pakt en je wint dan zegt iedereen: ‘Goed gedaan’. Zo werkt dat natuurlijk ook.”

Jóhannsson: Neem het mezelf kwalijk dat ik geen 4-2 maak

John van den Brom kreeg in deze bijval van spits Aron Jóhannsson. De aanvaller keerde na maandenlang blessureleed terug in de basisploeg in een eredivisieduel maar wist ondanks enkele grote kansen niet te scoren. ”Natuurlijk maakt Esteban die fout en dat weet hij. Aan de andere kant kunnen we hem niet de schuld geven van dit gelijke spel. Het is hetzelfde als dat ik een kans mis, alleen ligt het bij hem onder een vergrootglas. Wat dat betreft neem ik het mezelf ook kwalijk dat ik die 4-2 niet maak. Maar dat is voetbal.”

Jóhannsson maakte vandaag zijn rentree in competitieverband nadat hij woensdag in het bekerduel bij GVVV al een uur speelde en hield het direct 90 minuten vol. Helemaal fit is de aanvaller echter nog niet. ”Ik voel me goed maar ben nog niet 100% fit. Fysiek kan ik het wel aan, maar ik mis nog wat ritme.”

Marius Wiegman
Ik volg sinds halverwege de jaren negentig het voetbal actief, en dan met name AZ. Na jarenlang alleen als supporter in het stadion te hebben gezeten probeer ik dat nu te combineren met een journalistieke benadering. Mijn doel is om verder te kijken dan enkel de uitslag en ook de achterliggende verhalen te achterhalen en analyseren. Dit deel ik dan graag met mijn mede voetballiefhebbers. Mail: [email protected]

  34 Comments

  1. Nou we hebben het geweten van den Brom. Bedankt hè John.

   1. Was Pastr er maar hadden we mnmaal 6 punten meer gehad! Dan wel net 9!

    1. Maar ja, die is er uitgewerkt door Stewart.GRRRRRRRRRRRRRRRRR

     1. Zag je Alex, rtl 7! Speelde de straatdame weg!

      1. haha.. blijft wel een symaptieke gozer.. heeft nu weer enigszins zijn gezicht terug door mee te doen aan zoiets.. had verbeek wel willen zien tegen haar in plaats van dat hobbelpaard. (ligt aan me schoenen hoooor) maar goed.. kan niet alles hebben he..

  2. Maar clowntje Esteban is zo lief! 🙁

  3. Gewoon lekker zo doorgaan! Dat is het AZ beleid!

  4. Niet te geloven, hoeveel blunders van deze CLOWN moeten we nog zien???!

   1. Esteban is een Clown, maar Brom is de dumbass die hem laat spelen. En als we dit hierboven moeten geloven heeft hij heel wat krediet.

    1. 3.5 jaar credets…

   2. Veel! Des te meer wj ageren, des te meer gaat vd aart achter hem staan en brmsnr dem want ze den t samen he haha.

  5. Rectificatie, geen gelijkspel maar verlies d. geblunder vd aart en friends!

   Als je elke keer iemand moet afrekenen op een fout dan blijf je wisselen en dat vind ik onzin.’ aldus sjn! Me reet! Je wsselt wekeljks je team, maar ze mgen wel bljven blunderen de bekende 3!

   En eigenlijk, en dat klinkt gek, heeft hij het eigenlijk ook niet slecht gedaan alleen wordt hij afgerekend op die goal. Dat is zuur voor hem, zuur voor mij omdat ik toch die keuze maak. Als hij die bal gewoon pakt en je wint dan zegt iedereen goed gedaan, zo werkt dat natuurlijk ook.’ het s gvd betaald vb! Geen veensche bys!

   Zjn ze bang vr hem f z?

   Rtme, ga lekker percuss spelen f z!

   Gelukkg scrt Bymans ze wel! De kn er vlgens 75% her geen ene reet van! Haha wat zal de AZ utlachen nu he!

   1. Er zijn weinig woorden waarin je geen spelfouten maakt. Dit is erg lastig lezen zo………

    1. Had al gezegd k ms 2 klnkers…Jj mag ze nvullen….

   2. Idd Boymans held. Had je nu derde gestaan stumpers bij de scouting en bestuur kunnen er geen reetje van

  6. Strafrondjes. Dan moet het maar op de kinderlijke manier. Waar is die teamspirit, voor elkaar willen werken? 1 team 1 taak. Dit kunnen we niet alleen maar op Esteban afschuiven er is meer aan de hand..

   1. Nee, wesley, matth, gl!

    Maar je naam, dat gaat n meer…

   2. Inderdaad strafexcercities piet schrijvers en adriaanse wisten wel raad met soort wijven. Zondagochtend 20 x de kattenberg op en neer inclusief 10 km duurkoop. Maar ja van den brom is ook al een zwakke trainer

  7. kan ie ook daar tenminste weer wat punten verkloten.

  8. Esteban graag een inpakken en met een strik naar costa rica sturen, wat een koekebakker

  9. Eigenlijk past die clown prima bij AZ, want het huidig beleid is ook een één grote circus!

   1. Ernest heeft er al wel de vette harses.

  10. Heb me weer kapot lopen te ergeren. nu kan je uiteraard alles positief bekijken en zeggen.. wederom terug geknokt uit een achterstand, goed stand gehouden, vechtlust.. maar heb eerder weer.. slap verdedigen, weinig inzet en veel persoonlijke fouten. Wat was de laatste wedstrijd die er (buiten amateurwedstrijdjes in de beker) 3-0 of 4-0 werd gewonnen! van het weekend hadden we nog mazzel met het weer, we gaan nu een koude periode in met veel regen en wind.. als het spel niet beter word heb je de helft straks thuis zitten.. is toch niet leuk meer zo!

  11. Nederlaag was collectief falen, lag niet enkel aan Esteban. Hij heeft 3 jaar op doel gestaan en heeft zodoende krediet opgebouwd, zelfs met al die blunders. VDB wil zijn eigen plek beschermen en wil geen onrust in z’n team zaaien door Esteban op de bank te zetten. Ik snap het wel. Ik erger me meer aan de inzet van het team dan aan de blunder.

  12. Om een clown kun je tenminste nog lachen. Ben bang dat het niet lachen wordt in Breda.

  13. Esteban keept al 3 jaar en heeft AZ ook al meerdere malen gered. Het ligt niet aan de keeper, maar aan de instelling. Excelsior moet je voetballend, technisch en tactisch oprollen, simpel. Dit 11tal is beter dan vorig jaar zeg ik, alleen de wil om te winnen en het tactische plan is een drama. Dat kan je concluderen, als iedereen onder de maat speelt, zoals nu. Maar er zit voldoende kwaliteit in deze selectie, het is aan John en Marco om nu hun skill’s te tonen en er een hardwerkende doelpuntenmachine van te maken. Dan mag je best drie doelpunten tegen krijgen, maar wel zelf zes maken!

   1. Ik snap wel een beetje dat ze Esteban krediet (moeten) geven nadat hij (voor zijn blessure) 2,5 jaar geen wedstrijd gemist heeft. Alleen zal hij dit soort cruciale blunders toch niet meer al te vaak moeten herhalen, anders zal hij toch echt plaats moeten maken voor Rochet. Het feit dat hij er zo luchtig over doet en kort na afloop al weer liep te lachen geeft wel te denken.
    Ik heb de indruk dat hij niet snel leert van gemaakte fouten, ik denk dan even aan alle vrije schoppen die er vorig seizoen vanaf een meter of 30 steeds weer invlogen.

   2. Esteban heeft alleen tegen feyenoord een punt gered voor de rest is het een waardeloze keeper. In de jeugd leer je een bal te pakken of naar de zijkant te stompen. Wat doet Esteban dwars door het centrum en op zeker dat kan alleen bij AZ via de kluts achter de keeper verdwijnt.
    Esteban zwakste schakel gaat tegen Nac ook mis Te Rouwelaar gaat een wereld partij keepen die is wel gedreven Esteban maakt zijn gebruikelijke fout 1-0 NAC.
    Onbegrijpelijk dat jij Esteban een aardige keeper vindt

    1. Dat is het juiste woord ‘aardig’. Had bijv. in de beker tegen PSV een paar beslissende reddingen, maar is ook regelmatig aan het grabbelen. We hebben niet veel beters, al vind ik dat de Winter en nu Rochet hetzelfde niveau (ook niet overtuigend onder de lat) hebben. Maar het niveau op het veld is net zo beroerd en veel belangrijker (10 man)!

  14. Waarom krijgen we überhaupt 3 tegendoelpunten in eigen huis tegen met alle respect Excelsior? Nu moesten we steeds achter de feiten aanlopen om die 3 punten binnen te slepen.

  15. Het voetbal wat we spelen is zo voorspelbaar. Traag baltemp, voorspelbare opbouw en weinig tot geen rendement over de vleugels (waarom starten met Muhren, Tankovic én Johansson) We moeten gewoon 4-3-3 blijven spelen. Op dit moment zou ik spelen met Haps op links en Hupperts of Gyasi op rechts. En straks met Berghuis wanneer hij weer fit is.

   1. Haal Hupperts maar weg hoor die kan er helemaal niks van heeft nog niks goed gedaan dit siezoen hij heeft last van smet vrees van de bal daarom loopt hij er steeds van weg doe dan maar Gyasi die is al veel beter dan dat belgische renpaard!

    1. Gast wat klets jij allemaal lomp. Je kunt iemand niet beoordelen over die 2/3 wedstrijd ook geen Muhren of Tankovic. Berghuis ging toch ook pas goed spelen na 1 seizoen..

  16. Ik wil weer een herkenbaar AZ zien, wat zeker in thuiswedstrijden de tegenstander haar wil oplegt. Poppetjes kunnen afhankelijk van hun vorm en blessures/schorsingen vervangen worden door een ander poppetje.

  Comments are closed.

  Ook interessant