Elftal en Technische staf

‘Van Basten nadrukkelijk in beeld bij AZ’

Marco van Basten zou zeer nadrukkelijk in beeld zijn bij AZ en zelfs al dicht bij een akkoord zijn over een contract dat hem vanaf de zomer de nieuwe hoofdtrainer van AZ zou maken. De oud-international en Nederlandse voetballegende is nu nog hoofdtrainer bij SC Heerenveen, maar daar heeft hij al laten weten dat hij zijn contract niet wil verlengen.

Marco van Basten zou zeer nadrukkelijk in beeld zijn bij AZ en zelfs al dicht bij een akkoord zijn over een contract dat hem vanaf de zomer de nieuwe hoofdtrainer van AZ zou maken. De oud-international en Nederlandse voetballegende is nu nog hoofdtrainer bij SC Heerenveen, maar daar heeft hij al laten weten dat hij zijn contract niet wil verlengen.

Onze bronnen gaan we uiteraard niet bekend maken, maar omdat we in dit geval uit meerdere kringen rondom de club hebben vernomen dat een akkoord eraan zit te komen willen wij dit uiteraard met jullie delen.

De trainer zelf gaf gisteren tegenover De Telegraaf nog aan dat er niets speelde, maar ook dat hij niet de ambitie heeft om in het buitenland aan de slag te gaan:ย “Er speelt niets. Ik heb in ieder geval niet de ambitie om naar het buitenland te gaan en ik kan hoog en laag springen; als er zich geen club meldt, houdt het op.โ€

 

Martijn Benjamin
Schrijft sinds 2004 voor AZFanpage en is vanaf 2010 eigenaar van deze heerlijke site. Heeft metย In de Hekken nog een uit de hand gelopen hobby. Helpt in het werkende leven bedrijven aan goed scorende websites en shops met 072DESIGN. Doet ook nog wat met kleding bijย PGWEAR Nederland.

  69 Comments

  1. neeeeeeeeeee weg wezen met die pannekoek

   1. Groot gelijk. Ik zie hem niet graag komen. Hij bakt er niks van. Ik heb Huub Stevens graag als hoofdcoach. Hij is vrij. Haal hem erin. Hij kan ons naar de top leiden. Hij heeft internationaal ervaring genoeg bij Schalke04, PAOK etc en bij FC Twente. Goede dicipline en strakke struktuur kan hij geven.

    1. Dat is precies waarom we Verbeek hebben weg gestuurd

     1. Nee, had te maken dat ie zelfs de klusjesmannen ging vertellen hoe die moeten arbeiten…

      1. Verbeek was een betere klusser dan die man (met alle respect) .. heb je die boomhut van hem gezien die hij zelf heeft getimmerd! kan ikea nog een puntje aan zuigen! Zie verbeek zo die boormachine uit ze klauwe trekken en zelf alle schilderijtjes ophangen in het stadion.. tijdens de vergadering op de tafel springen om de gesprongen lamp te verwisselen..

      2. John van de Brom is vrij, hele goede trainer

      3. Aub niet zeg! Heb je hem gek zien doen onder de stress? En dan die halve zool mee zeker die mental coach…

      4. mwa, mwa niet echt iemand voor bij AZ…

      5. Boomhut was woest. Blokhut. Maar het hele kantoor stond blank alles naar de kolere. Heb ook AZ medewerkers over hem horen praten. Alles werd cynisch. Dat is niet goed. Hij is niet voor reden vatbaar. Terwijl het best een ardige vent is hoor! Ikea is kolere! Ja snel afgeleid en niet stil kunnen zitten. Tegenwoordig heet dat….

      6. haha hang er een label aan. wat doe je eigenlijk bij AZ als ik vragen mag. je schijnt wel goed op de hoogte te zijn, zowel bij de jeugd als intern/bestuur tot aan de koffiejuffrouw aan toe.. komt op mij over alsof je een perskaart om je nek hebt hangen =P

    2. Huub wil ook aankopen..chagarijnige ouwe zuurpruim. v.Basten heeft tenminste nog enigszins oog voor de jeugd. Plus huub heeft meer ervaring waar ook wel weer een prijskaartje aan zit/hangt.

     1. Huub is juist een super aardige lachen gast hoor! ๐Ÿ™‚ Alleen als die boos moet worden zal die het zeer zeker niet nalaten nee. ๐Ÿ˜‰ Aankopen prima Hupperts en Zychech. Scorende spelers dus met 10 per seizoen minimaal… Ik kan wel erg lachen om Huub! Eist alleen maar het beste van iedereen. Niet kunnen opbrengen?? Raus! Die zet als eerste 4gever, berghuis en beerens op de transferlijst. En bemiddeld wel tussen Roda, Guus en AZ. Talent herkent hij heus wel. Daar is hij geslepen genoeg voor. Huub 1e keus! Now or never! Dick gaat toch weg…Zie hem TD bij Ado worden! Huub betalen naar prestaties.

      1. Nu ik al vanmorgen gehoord heb dat Stuttgart hem al heeft overgenomen. is de Dickie de enige optie dat moet blijven. Ik heb geen trek in de 020troep over onze mooie cluppie paniek komt zaaien. Dus MvB moet wegblijven.

      2. Ja, kreeg het vanmiddag ook te horen. Balen man, maar super populaire coach. En terecht ook. Maar wei nu?

      3. Gewoon afwachten. We kunnen ook actie voeren en zorgen dat Dickie gewoon aanblijft. We kunnen hem niet missen.
       2e. Petitie aantekenen door een forum-lijst te maken en het voor 31 maart 2014 aan AZ-bestuur geven.

      4. Nou ja Dicky dick, is niet bepaald van jeugd inpassen he? Zeg maar helemaal niet! Komt nooit kijken bij jong AZ, laat staan bij de jeugd! Dick laat zich niet sturen die wil weg. Anders had hij allang getekend! 31 Maart is de beslissing door hem allang genomen…Erwin Koeman is vrij, Mario Been! Prima coach!!!

      5. Ja Erwin.. prima vent! moeten we doen.. maar nu even serieus.. Pastoor is al eerder genoemd. misschien wil vd Brom het nog eens proberen bij een nederlandse club nu hij ontslagen is. Been is bekend met topclubs.. ik zou het zo niet weten. genoeg keuzes.

      6. Erwin niet bekend met topclub dan? Haha. ๐Ÿ˜€ Pistoor heeft zojuist getekend bij Praag. Krijg je blokhut 2. Met alle inside information op de koop toe!

      7. welke topclub? feyenoord? rkc? om nog maar te zwijgen van zijn 5 maanden utrecht. we praten niet over ronald he, die een klasse beter is en al bij AZ gezeten heeft. moeten we dan het slemiele broertje halen bij gebrek aan iets beters?

      8. Feijenoord werd 2e vorig seizoen! Utreg nam die zelf ontslag he! Erwin is niet minder denk ik. Ja wie dan wel? Dick gaat toch weg…

      9. komt ook lekker over he.. Als ik kan ga ik weg maar als ik geen aanbieding krijg sjaaa… dan moet ik hier maar blijven zitten he. over pessimistisch gesproken

      10. Leg mij nou eens een keer uit wat Hupperts nou precies kan?

      11. Scoren!

    3. Huub is ZEER vermakelijk. Martens meteen weer terug haha. Maar hij is klaar met Nederland Huub! Subsidie’s hebben het verbruikt bij hem!

   2. Peter Pannenkoek.

    1. Nou ja waar slaat dat op

     1. Nou op de spelling dus. En google Peter Pannenkoek maar eens. ๐Ÿ˜‰

  2. alsjeblief niet zeg niet marco van basten,

  3. het is nog geen 1 april en de grap is niet leuk.

  4. Het bericht heeft een kern van waarheid.
   Stromingen binnen de club zijn gecharmeerd van zijn werkwijze.
   Ik zeg doen, alleen als ziyech dan ook tekent.

  5. Als spitsentrainer is hij meer dan welkom! ๐Ÿ˜€

  6. Van Basten nee toch? Even serieus, nee toch?
   Op basis van wat zou hij AZ verder kunnen helpen?
   Doe dan Lee Towers of Marc-Marie Huijbregts. Die hebben evenveel gepresteerd in het trainersvak. Bijkomend voordeel van een van deze twee is het gebrek aan een ‘weer-een-voormalig-amsterdam-trainer’ gevoel.
   Van Basten nee toch? Even serieus, nee toch?

  7. A.u.b. geen Marco en geen Stevens.

   1. Hoezo geen Huubie?

  8. . . . . ik was net zo vrolijk . . . niet dat hij een ajax verleden heeft, maar onze Marco is een middelmatige trainer in opleiding terend op zijn voetbalverleden . . . dit is geen kwestie van “het voordeel van de twijfel” meer, maar een glijdende schaal richting het rechter rijtje . . . brrr . . .

  9. Heeft het bestuur het toch voor mekaar.. Advocaat wilde aankopen en dat zou geld kosten. Dan maar een minder dure trainer en geen aankopen.. Hoop dat ie ziyech meeneemt als hij dan toch blijkt te komen. We zullen het zien

   1. En jij dacht dat San Marco goedkoop is? ๐Ÿ˜ฎ

    1. Als trainer denk ik inderdaad dat hij minder moet gaan kosten dan advocaat + 20 bitterballen kost ja. wat heeft hij als trainer gepresteerd? maar inderdaad.. ben blij dat ik zijn salaris niet hoef te betalen

     1. Hij doet het met Heerenveen prima. Voor het 2e jaar boven AZ. Al is dat geen wereldprestatie am sich. ๐Ÿ˜‰ Maar wel steeds het halve elftal weg! CV. Junge juden, Oranje, ojox, H’veen. Geen slechte cv hoor voor zijn leeftijd! Marco komt echt niet voor een paar ton z’n darp uut! Dick deed het juist niet meer voor het geld. Hij kon opeens rekenen of had geen angst meer tekort te komen. Die zat bij Belgie ook voor een paar ton…

      1. wat heeft marco bij de neuzen gepresteerd.. zie nog steeds dat filmpje voor me van die halve zool over de reling hangen.. “derde ster marco! daar doen we het toch voor.. pannekoek!!” (op youtube: watch?v=Tpy62_ukNSE)

      2. Die pannenkoek was waus. Dan sta ik achter San Marco. Die ging verhaal halen, dan ben je wel een baas hoor! Zo van je kan coke op hebben, ik heb maling aan je! ๐Ÿ™‚ Die neuzen moeten niet zo zeuren vind ik. Kijk van mij hoeft het niet maar dan blijft Tom Haye wel hier!

      3. ik heb ook wel respect voor Marco.. was ook wel mijn idooltje vroeger met die lange uitschuif benen van hem.. maar vraag me gewoon af wat het beste is voor me cluppie en om dan eerlijk te zijn zie ik in marco niet de gewenste opvolger die AZ weer helemaal terug kan brengen in het nederlandse voetbal. Hetzelfde dat mensen Rutten als trainer willen hebben omdat hij ervaring heeft met topclubs.. sorry hoor maar met die begroting die vitesse had en dan nog geen kampioen kunnen worden. Ik vind het een lastige keus, zou ook zo 1,2,2 niet echt iemand kunnen noemen die bij AZ past en de kwaliteiten heeft. denk dat Co niet eens die heisa op zn hals wil halen.. v. Gaal wacht op een grote club en Huub zal ook wel liever buitenland willen blijven denk ik zomaar.. dan heb je Arveladze nog maar die zit goed waar hij zit.. en Kluivert heb ik ook mijn twijfels over.. vd Brom word een flop..wat ik je brom!

      4. Tja dan opper je over ervaring en kom je met Shota aan zetten. Met alle respect hoor maar Kasimpasa de 8ste club uit Istanbull…San Marco kan mits hij Zichech meeneemt en Barcusioglou.

      5. Ziyech wil niet naar AZ. heeft het zelf tegen me gezegd. hij vind tussen h’veen en az geen verschil zitten in klasse.. waarop ik hem vroeg wanneer h’veen de kwart of halve finale van de EL heeft gehaald.. en wanneer h’veen voor het laatst bij de laatste 4 in de beker zat. enne.. het laatste landskampioenschap. enne.. =P

      6. Haha wanneer sprak je hem dan? Ja daar Makkelie en we die beker pot niet makkelijk meer wonnen, en daardoor eraf gingen 3 dagen later tegen ze. Maar wat zei je wanneer spelen jullie weer el? Hij gaat net als maher op z’n bek…Ze willen ons hardmaken als ze over ons praten hahaha. Waar sprak je hem? Jaja omdat ze nu nog boven ons staan. Prima heb toch veel liever Haye/ Van Overeem op middenveld!

      7. al een maand terug ofzo. ja precies, omdat h’veen makkelijk langs AZ kwam. Als hij naar een ajax ofzo gaat dan mag hij lekker invalbeurtjes maken.. beetje dweilen als de wedstrijd al gespeeld is. AZ zou hij wel eens een basisplaats kunnen krijgen en speelt hij ook overal mee. ach, je weet zelf dat het per dag kan verschillen. spreek ze broer ook vaak.. zal wel even op ze inpraten en ze wat statistieken voorschotelen. AZ zou wel degelijk een sportieve verbetering zijn. en als hij niet wil dan niet.. wat je zegt, Haye of v. Overeem zijn ook een toevoeging!

      8. Aha maar jij kwam toch uit Limmen? Of ben je ook vaak in de Zaanstreek te vinden? Tja wij winnen moeilijk van nummer laatste in Rusland maar toch is dat minder. Zo ken ik er nog wel een paar. Als die AZ zo makkie vond? Waarom konden ze dan in de beker niet in 90 min winnen van ons? ๐Ÿ™‚ Nu gaan ze als nog EL missen. Zoals bijna altijd. of de 2e ronde eruit. ๐Ÿ˜‰ Zal wel te maken hebben met veel groter stadion etc. Je had ook tegen hem kunnen zeggen, dat kwam omdat jij het verschil maakte. ๐Ÿ˜‰ Dat zou je in bekers en el ook kunnen doen…Toch gek dan dat veel spelers wel willen overstappen, Gouweleeuw, ELM , Beerens en noem ze maar op…Ja heeft nu al geen zin meer. Marrokaantjes zweven al rap. Die denkt dat Barca hem gaat bellen van de zomer…De nieuwe appelvlaai. Hij denkt als hij er al zit…Met dezelfde speelminuten ook, maar dat vergeet ie in z’n droom. AZ moet dan ook 4 miljoen dokken zonde. Wat je gooit per 2 jaar dat bedrag al weg met de jeugdopleiding! Laat hem nu maar lekker naar Kiev of Ludogerets gaan die spelen immers ook el…Ook veel leukere clubs en landen…

      9. kom oorspronkelijk uit Egmond ๐Ÿ˜‰ me oma woonde een tijdje in Limmen inderdaad. Ach, het is graag of niet. wil hij niet dan gaat hij lekker ergens anders heen. het is niet zo dat hij persรฉ moet komen omdat we het anders niet gaan redden. AZ heeft goeie jeugdspelers en als v. Basten wel komt en ze ook daadwerkelijk laat spelen dan staan er wel nieuwe namen op.
       Volgend jaar speelt AZ gewoon weer europa.. waarom? simpel..wie moet anders de nederlandse eer verdedigen?

      10. Kijk aan Egmond! Mooiste badplaats van Noord-Holland! Ja precies, het is graag of niet, tegen wil en dank bij AZ spelen hebben we niets aan. En die zijn er al genoeg. Ja dat talent blijft dan wel. Uiteindelijk moeten de spelers het doen. Coach hoeft alleen de 11 beste op te stellen, in een aardig systeem natuurlijk, als het heel even kan. Ja AZ verdedigd de eer. En Vitesse, 010, en subsidie meteen weer de 1e ronde raus! ALS wij El spelen dan he. ๐Ÿ˜‰ Motten we wel wat mazzel hebben next week.

      11. denk dat er inderdaad een hoop afhangt van hoe AZ eindigt dit seizoen.. mochten we Anzhi pakken en tevens de beker pakken staan we sterk in de onderhandeling naar spelers toe. AZ doet immers als langste mee in de EL.. (mits ze dat halen) en mocht er onverhoopt toch nog geinvesteerd worden deze zomer sluit ik niet uit dat we meedoen met de top5… Heb ook zin in AZ-PEC aankomend weekend. Nu moeten de jonge talentjes laten zien wat ze kunnen.. ben erg benieuwd!

      12. Als we die reserve Russen niet doorkomen, dan NOG, zijn we het verst van allemaal! ๐Ÿ™‚ Naar jeugdspelers sta je goed als je ze kansen geeft ongeacht het niveau! Denk dat ie met AZ 1 start. Alleen Jan niet door schorsing maar die zou toch wissel staan!

  10. Ach ach onze bronnen maken we niet bekend. Net zo als Hupperts heeft al getekend bij AZ maar onze bronnen maken we niet bekend. Ook deze flauwekul kunnen we weer naar het rijk der fabelen verwijzen. Vanavond in de Kees Kist lounge vernomen dat Advocaat zeer dichtbij tekenen voor nog 2 seizoenen is. Maar mijn bronnen maak ook ik niet bekend.

   1. Ja dichtbij als altijd…MAARRRRR. hij wacht tot 31 Maart op die grote klapper. En houd AZ als zoethoudertje. En anders kan die altijd nog naar de echte liefde Ado. Wat ik ook zou respecteren.

  11. Tja, hij schijnt tactisch zeer slecht te zijn! Maarrrr wil wel verder met talent. Zychech mee? Al gaat dat dan wel weer ten koste van het talent haye, van Overeem natuurlijk. mixed feelings. Badhoevedorp-Alkmaar is zeer aantrekkelijk voor hem. a9 op a9 af. ALS het waar is he…

   1. Ziyech geeft zelf aan dat hij er nog niet uit is.. stelt een sportieve verbetering boven een goed salaris (standaard uitspraak). Zoals hij praat komt het op mij over alsof hij liever wacht op een bod van Ajakkes.. Heb hem geprobeert duidelijk te maken dat een grote club niet altijd een sportieve verbetering hoeft te zijn.. kijk maar naar Maher. Als een Ziyech naar AZ komt speelt hij sowieso europees en doet hij mee voor de overige prijzen. Ook ligt er minder druk als bij bijvoorbeeld de neuzen waardoor hij zich beter kan ontwikkelen en zichzelf meer in de kijker kan spelen. om weer terug te vallen op het voorbeeld Maher.. bij AZ was hij onaantastbaar, bij Pisvee staat hij niet eens in de basis. wellicht dat de gedachte van Ziyech draaien als san Marco wel de nieuwe coach word maar ik denk toch dat we niet op een ziyech hoeven te rekenen.

  12. Wie zei ook alweer ‘een goed renpaard is nog geen goede ruiter’ als ie zich maar niet met het aankoopbeleid gaat bemoeien.

   Waarom werkt van Basten nog?

   1. $. Nou de grootste H’veen talenten mogen dan wel mee hoor. ๐Ÿ˜‰

  13. Nu kan Stewart aan de bak. John van den Brom is vrij en nmm de ideale coach (na Co) om Dickie op te volgen. Staat op de lijst of moet ik zeggen, moet op de lijst staan. Aanhanger en groot liefhebber van Louis/Co school, totaalvoetbal! Of te wel,’met zijn allen aanvallen’! Het recept in de traditie van AZ en een vol stadion. Al moet wel gezegd worden dat Dickie het nu goed op de rit heeft. Alleen Haye voor Elm dan. Haye is werkelijk twee klassen beter dan Elm. San Marco is een twijfelaar en daar houden we niet van…….

   1. Louis is vrij. Die is nog scherp. Co gaat niet meer werken als trainer. Zit bij studio neus fijn, geeft lezingen. Maar kan de namen niet meer onthouden, door elkaar halen, irriteert zich mateloos aan koptelefoons. Haha bij AZ hebben ze er allemaal minimaal 2 of 3. Nee dat word niets oude dementerende man en vrijwel alleen maar jonge spelers…Louis kan je proberen wie niet waagt…

    1. Louis wil naar engeland.. die gaat niet in nederland coachennnn

     1. Ja ALS ze hem daar willen Manu. Zijn heel veel gegadigden voor. Spurs hebben net nieuwe coach. AZ ligt wel zijn hart net als Dicky is die erg gevoelig voor AZ. Goede sfeer, aardige supporters die hem niet lastig vallen maar zeer respecteren. Geen pottenkijkers op trainingen, minder media druk. Enorm veel talent! En wellicht meer en nieuwe sponsoren met zijn top trainer. Van Gaal kan bij mij niet stuk! Held!

      1. Van Gaal kan bij mij ook niet meer stuk maar wil de grote van Gaal wel 2 seizoenen AZ coachen? want reeel gezien gaat het hem in 1 seizoen niet lukken.. er moeten dan aankopen gedaan worden.. hij moet het team kneden en vormen… van Gaal kennende gaat hij voor het hoogst haalbare, helemaal omdat hij dat al een keer gepresteert heeft. Waagplein rood/wit laten kleuren..voor minder doet hij het niet!

      2. Destijds wilde hij ook na oranje en Barca. Dus wie niet waagt…In 1 seizoen zou ook kunnen, zonder mega aankopen. Stonden dit seizoen ook een paar weken eerste. Door die domme rode kaart 4gever…en toen…De concurrentie is nu minder en het talent groter…Als je maar de wil heb om…Doorselecteren hoort daar natuurlijk dan wel weer bij. ๐Ÿ˜‰

      3. helemaal mee eens.. ga misschien ook wel weer gelijk van het nagatieve uit en daar moet ik maar eens mee stoppen. moet ik gelijk weer aan Gerbrands denken met zijn uitspraak: “ik pak altijd gewoon de telefoon en begin te bellen..” als ze v. Gaal weten te strikken dan mag de hele selectie mij op de doellijn zetten en billenbranden! kruip ik wel terug naar de auto..maakt me niks uit! seizoen gegarandeerd!

  14. Hou es op met Judas vd Brom. Die is zijn eigen emoties niet eens de baas. Wat een stuk verdriet is dat zeg!

   1. Ja zeg dat wel. Waar loopt die op he? Bovendien krijg je die maffe mental coach er dan ook nog eens bij…En als er een club komt ie die meteen weg!

  15. Shota Arveladze!!

  16. Patrick Kluivert?

  17. Ik denk dat Marco dรฉ ideale kandidaat is om Dick Advocaat op te volgen. AZ kiest vaak toch voor een grote naam en denk dat de combi met Toon Gerbrands en Martin Haar als veldtrainer een hele goede kan zijn.

  Comments are closed.

  0 %