Wedstrijden

Update: Geen profvoetbal tot 1 juni

Er wordt in ieder geval tot 1 juni niet gevoetbald in de eredivisie, ook niet zonder publiek. Dat is de boodschap van premier Rutte zojuist. Na de briefing van vorige week was er wat onduidelijkheid over de eventuele hervatting van de eredivisie. De maatregelen leken namelijk te gelden tot tenminste 6 april, maar de minister-president gaf aan dat het betaalde voetbal onder de evenementen valt die een vergunning nodig hebben en er derhalve niet gevoetbald wordt tot tenminste 1 juni. Ook het spelen van wedstrijden zonder publiek zal niet gebeuren voor die datum.

Scenario’s

Daarmee lijkt het eerste van de drie scenario’s van de KNVB weg te vallen. Deze luidde namelijk: ‘De competities worden uitgespeeld voor 30 juni (tot juni zonder publiek). Dat laatste gedeelte is dus sowieso niet mogelijk, waardoor de KNVB in theorie nog wel kan kiezen voor een optie om de resterende negen wedstrijden in juni zelf te laten spelen. De vraag is alleen of het mogelijk is om de teams voor die tijd weer op te laten trainen. De andere twee opties zijn het uitspelen van de competitie na 30 juni, of de competities worden niet uitgespeeld.

In de Hekkens shop voor COPA en PGWEAR
Marius Wiegman
Over de schrijver

Ik volg sinds halverwege de jaren negentig het voetbal actief, en dan met name AZ. Na jarenlang alleen als supporter in het stadion te hebben gezeten probeer ik dat nu te combineren met een journalistieke benadering. Mijn doel is om verder te kijken dan enkel de uitslag en ook de achterliggende verhalen te achterhalen en analyseren. Dit deel ik dan graag met mijn mede voetballiefhebbers. Mail: Marius.Wiegman@gmail.com