Elftal en Technische staf

‘Union Berlin wilde Dani de Wit: AZ vroeg acht á tien miljoen euro’

Union Berlin was afgelopen zomer concreet geïnteresseerd in Dani de Wit. AZ ging echter hoog in de boom zitten en schrok de Oosterburen daarmee af. "In Duitsland spraken we met Union Berlin, daar waren we best ver mee. Maar als je kijkt naar het bedrag dat nodig was in de zomer: acht á tien miljoen...", geeft zaakwaarnemer Guido Albers aan in #DoneDeal de Podcast.

Union Berlin was afgelopen zomer concreet geïnteresseerd in Dani de Wit. AZ ging echter hoog in de boom zitten en schrok de Oosterburen daarmee af. “In Duitsland spraken we met Union Berlin, daar waren we best ver mee. Maar als je kijkt naar het bedrag dat nodig was in de zomer: acht á tien miljoen…”, geeft zaakwaarnemer Guido Albers aan in #DoneDeal de Podcast.

“Dit was hét moment geweest voor hem. Hij heeft nog twee jaar contract en had vorig jaar een prachtig seizoen, met name in het eerste deel. De vraagprijs lag alleen rond de acht á tien miljoen euro. Ik had het hem wel gegund en ik was met een aantal clubs best ver, maar uiteindelijk is dat niet gebeurd. Vooral clubs uit Duitsland en Italië hadden interesse”, geeft de belangenbehartiger aan.

Van kwaadbloed richting AZ is echter geen sprake. “Ik heb enorm veel waardering voor ze, ik ben goed met AZ”, geeft Albers aan. Het contract van De Wit, die dit seizoen uitstekend is begonnen met acht goals en twee assists in vijftien wedstrijd, loopt nog twee jaar door. Een transfer komende zomer alsnog voor de hand ligt.

Een transfer binnen de landsgrenzen lijkt echter uitgesloten. “Hij heeft natuurlijk bij Ajax nog in de Champions League gestaan en speelt nu goed bij AZ. De volgende stap is het avontuur aangaan in het buitenland. Dat moet je gewoon ervaren als speler. Dat is gewoon prachtig.”

Marius Wiegman
Ik volg sinds halverwege de jaren negentig het voetbal actief, en dan met name AZ. Na jarenlang alleen als supporter in het stadion te hebben gezeten probeer ik dat nu te combineren met een journalistieke benadering. Mijn doel is om verder te kijken dan enkel de uitslag en ook de achterliggende verhalen te achterhalen en analyseren. Dit deel ik dan graag met mijn mede voetballiefhebbers. Mail: Marius.Wiegman@gmail.com
    0 %