Ingezonden

Ultieme gids voor online sportweddenschappen

In Nederland wedden elk jaar duizenden mensen op hun favoriete sportwedstrijden. Online wedden op sport blijft sterk toenemen in populariteit. Bij de bekende bookmakers krijg je een gigantisch aanbod met sporten om op te wedden. Naast een sportaanbod, kun je er vaak ook andere weddenschappen plaatsen. In Nederland legaal online poker spelen behoort nu bijvoorbeeld ook tot de mogelijkheden. In dit artikel leggen we echter de nadruk op hoe je aan de slag gaat als je op sport wilt wedden, welke sportweddenschappen populair zijn en waar je allemaal rekening mee moet houden.

Wedden op sport voor beginners

Als je voor het eerst wilt gaan wedden op sport kan dit een tikkeltje intimiderend zijn. Er komt namelijk veel informatie op je af waardoor het niet altijd duidelijk is waar je moet beginnen. Het is echter niet nodig om alle termen en jargon meteen onder de knie te krijgen. Al zijn er wel enkele zaken die je in je achterhoofd kunt houden. Hieronder zetten we alle stappen op een rij om je te helpen een weddenschap af te sluiten.

Kies een wedstrijd uit en doe voldoende onderzoek

Het doel is natuurlijk dat je wint met je weddenschap. De eerste belangrijke stap is weten op welke sport of wedstrijd je wilt gokken. Zorg ervoor dat je het team goed kent en de omstandigheden van de wedstrijd. Zo heb je meteen een streepje voor. Houd ook de noteringen van de wedstrijd goed in de gaten. Hieruit kun je snel afleiden hoe de kansen liggen van de weddenschappen en hoeveel je dus kunt winnen. Als je je keuze hebt gemaakt en voldoende informatie hebt vergaard, kun je overgaan naar de volgende stap.

Registreer je bij een legale bookmaker

Een logische volgende stap is om je in te schrijven bij de bookmaker van je keuze. Wij raden je aan om altijd te kiezen voor een legale Nederlandse aanbieder. Dit betekent dat de bookmaker moet beschikken over een officiële kansspelvergunning van de Kansspelautoriteit. Zo ben je optimaal beschermd in geval van problemen en speel je helemaal legaal.

Stort geld op je account

Heb je je keuze gemaakt, dan hoef je alleen nog maar de registratieprocedure te voltooien en een storting doen op je account. Op sport wedden is namelijk niet gratis. Je vult zelf je spelersrekening aan met een bedrag van jouw keuze. Dit geld kun je vervolgens gebruiken om weddenschappen mee te plaatsen. Vervolgens navigeer je naar de sportwedstrijd waarop je wilt wedden en plaats je je weddenschap.

Als je gewonnen hebt, ontvang je het bedrag van je winst meteen op je speelrekening. Bij verlies, ben je het geld dat je hebt ingezet kwijt.

Welke sporten zijn populair om op te wedden in Nederland?

Sinds oktober 2021 kunnen we in Nederland legaal online gokken. Sindsdien zijn er dan ook tal van opties. Nederlanders kunnen kiezen uit verschillende bookmakers met een uitgebreid aanbod aan sportweddenschappen. Maar welke sporten zijn populair om op te wedden?

Voetbal

Het zal voor veel Nederlanders geen verrassing zijn om te ontdekken dat voetbal op nummer 1 staat als we spreken over de populairste sportweddenschappen. Voetbal is een sport die wereldwijd enorm populair is en dat merk je ook aan de weddenschappen die op sport worden geplaatst. Als je gaat kijken in het sportaanbod van Nederlandse bookmakers, zijn de wedmogelijkheden op voetbal het meest uitgebreid. Je kunt zowel wedden op binnenlandse als buitenlandse competities.

Je kunt onder meer wedden op de Eredivisie, Serie A, de Premier League, de Bundesliga en nog veel meer.

Formule 1

Een andere sport waar Nederlanders echt dol op zijn is Formule 1. Bij vrijwel elke bookmaker heb je opties om Formule 1-weddenschappen af te sluiten. Dit komt natuurlijk door wereldkampioen Max Verstappen, een succesvolle Formule 1-racer waar Nederland trots op is. Inmiddels is het gokken op de Formule 1 aanzienlijk toegenomen.

Darten

Darten stijgt wereldwijd in populariteit en ook in Nederland hebben we tal van succesvolle darters. Bookmakers bieden daarom verschillende wedstrijden aan waarop je kunt inzetten, zowel Nederlandse wedstrijden als buitenlandse. Zo kun je altijd een graantje meepikken van deze succesvolle sport.

Andere populaire sporten om op te wedden in Nederland zijn wielrennen, basketbal, tennis, boksen en volleybal. Ook e-sports nemen sterk toe in populariteit in Nederland. De meeste bookmakers hebben een aparte categorie met weddenschappen die je kunt plaatsen op e-sports. Dit zijn virtuele sporten zoals League of Legends en FIFA.

Hoe word je een succesvolle sportgokker?

Veel mensen dromen ervan om veel geld te winnen met hun sportweddenschappen. De realiteit is dat je ook altijd kunt verliezen. Je neemt namelijk een risico omdat je nooit 100% zeker kunt weten of de uitkomst van je weddenschap correct is.

Wil je zoveel mogelijk succes boeken? Doe dan altijd goed je huiswerk. Analyseer de wedstrijd waarop je wilt wedden. Kom alles te weten over het team en hun geschiedenis. Zijn er sporters met blessures, hoe zijn de weersomstandigheden, enz. Laat je beslissing niet alleen beïnvloeden door het feit dat je een grote fan bent van een bepaald team of speler.

Verder is het belangrijk om de noteringen te begrijpen. Je krijgt altijd de mogelijkheid om te wedden vóór de wedstrijd of om live te wedden tijdens de wedstrijd. In dit laatste geval liggen de noteringen een stuk lager. Het is aan jou om af te wegen hoeveel risico je bereid bent te nemen.

Ga niet roekeloos met grote bedragen spelen. Wed altijd met geld dat je eventueel kunt missen. Leg voordat je gaat wedden een bedrag vast dat je aan het wedden mag besteden. Zo houd je altijd een oog op je budget en kun je geen geld verliezen dat je nodig hebt voor andere zaken.

We raden je aan om in te zetten met kleine bedragen als je nog niet veel ervaring hebt. Naarmate je meer ervaring hebt opgebouwd, kun je eventueel grotere risico’s gaan nemen. Raadpleeg ook onze pagina met handige tips voor voetbalweddenschappen.

Uiteindelijk ligt de beslissing altijd bij jou. Belangrijk is dat je vooral plezier beleeft tijdens het wedden op sport.

AZFanpage
AZFanpage bestaat sinds 2000 en is sinds die tijd uitgegroeid tot de grootste supporterssite van AZ en is ook landelijk een bekende fansite. We brengen al het AZ-nieuws vanuit supportersperspectief. Kritisch, onafhankelijk en betrokken.

    Comments are closed.

    0 %