15-12-2019: Voetbal: AZ v Ajax: Alkmaar Eredivisie 2019-2020 L-R Wedstrijdbal
Overig nieuws

UEFA zet in op hervatting van de competitie

De UEFA heeft in de vergadering van vanmiddag concreter gemaakt hoe de eventuele hervatting van de competitie eruit moet gaan zien. De Europese bond dringt, na intensief overleg met onder meer alle aangesloten voetbalbonden, competities en clubvertegenwoordigers, er sterk op aan om het seizoen uit te spelen en qua schema aan te laten sluiten bij de rest van voetballend Europa. Dat meldt de KNVB zojuist op de website.

Veiligheid

De UEFA heeft hierbij aangegeven dat alle competities uiterlijk 3 augustus moeten zijn afgerond. Dat houdt concreet in dat de eredivisie halverwege juni hervat zal gaan moeten worden. De KNVB geeft hierbij aan dat dit echter alleen zal gebeuren indien dit veilig is en er goedkeuring is vanuit het RIVM. De Nederlandse bond gaat hierover in overleg met alle betrokken partijen om dit scenario verder uit te werken en om te kijken wanneer de trainingen eventueel hervat moeten/kunnen worden.

Scenario’s

De KNVB gaat zodoende scenario twee; eventuele hervatting van de competitie, verder vormgeven. Aan de andere kant houdt de bond ook rekening met scenario drie; het definitief stopzetten van de competities. Op dit moment worden in Zeist alle consequenties, bijvoorbeeld de financiele impact hiervan, in beeld gebracht. Daarnaast wordt er ook gekeken naar een plan om de betaal voetbalclubs te helpen, mocht de competitie geschrapt worden. De UEFA komt na de algemene vergadering, half april, terug op de vraag hoe om te gaan met de aflopende spelerscontracten op 1 juli.

Marius Wiegman
Ik volg sinds halverwege de jaren negentig het voetbal actief, en dan met name AZ. Na jarenlang alleen als supporter in het stadion te hebben gezeten probeer ik dat nu te combineren met een journalistieke benadering. Mijn doel is om verder te kijken dan enkel de uitslag en ook de achterliggende verhalen te achterhalen en analyseren. Dit deel ik dan graag met mijn mede voetballiefhebbers. Mail: [email protected]

    Comments are closed.

    Ook interessant