Overig nieuws

UEFA-waarnemers op scherp: Sluiting tribune(s) dreigt

Morgenavond trapt AZ het Europese seizoen af met een thuiswedstrijd tegen FK Tuzla City. Een duel waar veel Alkmaarse fans naar uitkijken, maar het is ook een wedstrijd waar UEFA-waarnemers een scherpe blik op zullen werpen.

AZ kreeg op 30 maart namelijk een boete van 10.000 euro opgelegd omdat er tijdens het duel met FK Bodø/Glimt voorwerpen op het veld zijn gegooid. Ook kreeg de club een voorwaardelijke straf van twee jaar opgelegd, waarbij de club voor één wedstrijd het stadion gedeeltelijk zal moeten sluiten bij herhaling. Op 17 juni werd het beroep van de club verworpen, waardoor de straf definitief is.

Mochten er tijdens de wedstrijd tegen FK Tuzla City dus opnieuw voorwerpen op het veld worden gegooid, dan betekent dat zo goed als zeker dat een deel van de tribunes gesloten zullen worden voor het volgende Europese thuisduel. Als we over twee wedstrijden van Tuzla winnen dan is het volgende Europese treffen in Alkmaar op 11 augustus tegen Dundee United.

Marius Wiegman
Ik volg sinds halverwege de jaren negentig het voetbal actief, en dan met name AZ. Na jarenlang alleen als supporter in het stadion te hebben gezeten probeer ik dat nu te combineren met een journalistieke benadering. Mijn doel is om verder te kijken dan enkel de uitslag en ook de achterliggende verhalen te achterhalen en analyseren. Dit deel ik dan graag met mijn mede voetballiefhebbers. Mail: Marius.Wiegman@gmail.com

    Comments are closed.

    0 %