Overig nieuws

UEFA beboet AZ na wedstrijd tegen Celtic, ook vanavond waarnemer aanwezig

De UEFA heeft AZ eerder deze maand een boete opgelegd van maar liefst €16.375 omdat er bier op het veld werd gegooid tijdens de ontmoeting met Celtic. Ook vanavond tegen Jablonec zal er weer een overijverige UEFA-waarnemer aanwezig zijn met zijn bonnenboekje.

Nieuwe boetes liggen dus op de loer, al rekent de club deze door aan de personen die op de camera zichtbaar zijn. Dat kan dus flink in de papieren lopen, niet alleen voor AZ, maar ook voor diegene die bier gooien. Ook gaat de club op zoek naar maatregelen om boetes te voorkomen, zoals het plaatsen van netten of het verbieden van bier op de tribunes.

Voorkomen

Pas dus op vanavond met het gooien van bier, het afsteken van vuurwerk en het onnodig verblijven in de gracht. Dit zijn allemaal zaken die niet worden getolereerd door de UEFA en die AZ, en mogelijke overtreders, flinke boetes op kunnen leveren. Al moet daarbij wel worden vermeld dat er tijdens de wedstrijden tegen PSV en Go Ahead Eagles nauwelijks onoorbare taferelen zijn voorgevallen.

Marius Wiegman
Ik volg sinds halverwege de jaren negentig het voetbal actief, en dan met name AZ. Na jarenlang alleen als supporter in het stadion te hebben gezeten probeer ik dat nu te combineren met een journalistieke benadering. Mijn doel is om verder te kijken dan enkel de uitslag en ook de achterliggende verhalen te achterhalen en analyseren. Dit deel ik dan graag met mijn mede voetballiefhebbers. Mail: [email protected]

    Comments are closed.

    Ook interessant