Wedden op voetbal

Overig nieuws

‘UEFA: AZ naar de voorronde van de Champions League’

Volgens The Times heeft de UEFA vanmiddag besloten dat de Europese tickets verdeeld moeten worden op basis van de huidige ranglijst als de competities in een land niet worden afgemaakt. De Europese bond wil dat de KNVB kijkt naar het gemiddelde aantal behaalde punten per wedstrijd. Dit omdat niet alle ploegen evenveel wedstrijden hebben gespeeld. Voor AZ zou dat betekenen dat een plek in de tweede voorronde van de CL gegarandeerd is. Ajax plaatst zich als nummer 1 normaliter voor de groepsfase van het miljardenbal.

Feyenoord, PSV en Willem II zouden een ticket bemachtigen voor de Europa League. FC Utrecht zou het kind van de rekening worden. De Domstedelingen staan zesde, op drie punten van Willem II. De ploeg van Van den Brom heeft een wedstrijd minder gespeeld en een beter doelsaldo. Willem II heeft echter 1,69 punt per wedstrijd gepakt en FC Utrecht ‘slechts’ 1,64. Extra zuur is dat de Domstelingen zich ook nog hadden geplaatst voor de bekerfinale. Morgen gaat de KNVB rond de tafel met de eredivisieclubs en volgt er waarschijnlijk meer duidelijkheid.

Haal samen met meer dan 50.000 fanatieke wedders het maximale uit je weddenschappen op voetbalwedden.net. Maak slim gebruik van de meest complete (live) wedstatistieken, wedtips, voorbeschouwingen, odds en exclusieve (welkomst)bonussen bij betrouwbare bookmakers.

Marius Wiegman
Over de schrijver

Ik volg sinds halverwege de jaren negentig het voetbal actief, en dan met name AZ. Na jarenlang alleen als supporter in het stadion te hebben gezeten probeer ik dat nu te combineren met een journalistieke benadering. Mijn doel is om verder te kijken dan enkel de uitslag en ook de achterliggende verhalen te achterhalen en analyseren. Dit deel ik dan graag met mijn mede voetballiefhebbers. Mail: Marius.Wiegman@gmail.com