Ingezonden

Twee belangrijke krachtmetingen voor AZ in korte tijd

Bekijk hier de samenvatting van Feyenoord - AZ (0-3)

AZ wacht in vijf dagen tijd twee sterke tegenstanders. Aankomende zondag ontvangt AZ het Feyenoord van Arne Slot, terwijl het vier dagen later wederom in het eigen AFAS Stadion Ajax ontvangt in de KNVB Beker. Voor AZ de gelegenheid om de goede lijn door te trekken en zich te bewijzen tegen hoger geklasseerde clubs.

Zondagmiddag om 12:15 uur nemen de mannen van Pascal Jansen de eerste horde. Voor Feyenoord-trainer Arne Slot zal het weer een bijzonder treffen worden, daar de 43-jarige oefenmeester van de zomer van 2017 tot zijn abrupte vertrek in december 2020 actief was bij AZ. Slot was zowel assistent van John van den Brom als hoofdcoach met huidig AZ-trainer Jansen als zijn assistent.

Feyenoord

AZ is na de 2-1 overwinning op Heracles Almelo alweer 17 (!) officiële duels ongeslagen. Opmerkelijk genoeg was het nou net Feyenoord dat AZ de laatste nederlaag toe diende. Op 7 november 2021 trok de club uit Rotterdam-Zuid in de 92e minuut aan het langste eind door een doelpunt van Cyriel Dessers (1-0).

Voor Bruno Martin Indi en Jordy Clasie wordt het duel met AZ een treffen met de club waar ze hun voetbalcarrière begonnen. Feyenoord-spelers Guus Til en Alireza Jahanbakhsh hebben juist een verleden bij AZ.

KNVB Beker

Het duel met Feyenoord zal normaal gesproken een wedstrijd zijn waar AZ diep zal moeten gaan om de drie punten in eigen huis te houden. Op donderdagavond 3 maart wacht landskampioen Ajax. Die tegenstander heeft echter ook een druk programma, waaronder een belangrijk tweeluik tegen Benfica voor de Champions League, waardoor AZ niet de enige van de twee ploegen is die over zware benen kan gaan beschikken.

Laatste ontmoetingen

In de laatste onderlinge wedstrijd tussen Feyenoord en AZ bleek de club uit Rotterdam dus de sterkste te zijn, terwijl Feyenoord ook het overwicht blijkt te hebben wanneer we kijken naar de laatst gespeelde wedstrijden in het AFAS Stadion. Reden voor Jack’s, een aanbieder van sportweddenschappen, om de kansen als 50-50 in te schatten. Jack’s sports biedt momenteel overigens de Jack’s bonus aan voor voetbal wedden. SportyTrader legt die stortingsbonus van Jack’s (t.w.v. €50 aan free bets) uitgebreid uit op hun Jack’s bonus pagina. Een kort overzicht van de laatste wedstrijduitslagen in Alkmaar.

2020-2021: AZ-Feyenoord 4 2
Boadu 3x, Koopmeiners (AZ), Senesi, Sinisterra (Feyenoord)

2019-2020: AZ-Feyenoord (niet gespeeld door corona)

2018-2019: AZ-Feyenoord 1 1
Gudmundsson (AZ), Berghuis (Feyenoord)

2017-2018: AZ-Feyenoord 0 4
Berghuis 2x, Larsson, Vilhena (Feyenoord)

2016-2017: AZ-Feyenoord 0 4
Berghuis, van der Heijden, Jorgensen, Vilhena (Feyenoord)

Aftrap

AZ-Feyenoord wordt zondag om 12:15 uur gespeeld. De scheidsrechter is Dennis Higler.

AZFanpage
AZFanpage bestaat sinds 2000 en is sinds die tijd uitgegroeid tot de grootste supporterssite van AZ en is ook landelijk een bekende fansite. We brengen al het AZ-nieuws vanuit supportersperspectief. Kritisch, onafhankelijk en betrokken.

    Comments are closed.

    0 %