Elftal en Technische staf

Transfer Sven Mijnans naar AZ afgerond

Sven Mijnans mag zich vanaf vandaag AZ'er noemen, nadat hij zelf al rond was met de Alkmaarders kwamen ook de clubs er vandaag uit. Mijnans komt over van Sparta Rotterdam en tekent in Alkmaar een contract tot medio 2028.

Sven Mijnans mag zich vanaf vandaag AZ’er noemen, nadat hij zelf al rond was met de Alkmaarders kwamen ook de clubs er vandaag uit. Mijnans komt over van Sparta Rotterdam en tekent in Alkmaar een contract tot medio 2028.

Sven Mijnans kwam voor op vele lijstjes

Sven Mijnans stond op vele lijstjes van clubs in binnen- en buitenland, maar wilde zelf maar naar één club: AZ! De middenvelder ziet de Alkmaarse club als een perfecte vervolgstap in zijn carrière. Mijnans stond ook in de belangstelling van Feyenoord en diverse andere Nederlandse clubs, terwijl er ook vanuit het buitenland de nodige interesse was. Nadat AZ concreet werd kwamen zaken in een stroomversnelling. Mijnans werd gisteren al medisch gekeurd in Alkmaar en vandaag kwamen de clubs ook tot een akkoord. In de wandelgangen wordt er gesproken over een transfersom van vier miljoen euro en een percentage bij doorverkoop (maar pin ons daar niet op vast).

Grote stappen voor Mijnans

Mijnans speelde tot dusver 86 wedstrijden in het betaalde voetbal bij Sparta en kwam pas op 18-jarige leeftijd over van de amateurs van Spijkenisse. Dit seizoen komt hij echt bovendrijven bij Sparta, dat een uitzonderlijk goed seizoen doormaakt onder Maurice Steijn. Mijnals noteerde dit seizoen al drie doelpunten en vijf assists en mag het vanaf nu dus gaan laten zien in een elftal dat nog meer op de helft van de tegenstander speelt.

[foto via Pro Shots / Paul Meima]

Martijn Benjamin
Schrijft sinds 2004 voor AZFanpage en is vanaf 2010 eigenaar van deze heerlijke site. Heeft met In de Hekken nog een uit de hand gelopen hobby. Helpt in het werkende leven bedrijven aan goed scorende websites en shops met 072DESIGN. Doet ook nog wat met kleding bij PGWEAR Nederland.

    Comments are closed.

    0 %