Marco Bizot vertrekt naar Stade Brest
Elftal en Technische staf

Transfer Marco Bizot naar Stade Brest afgerond

Marco Bizot vertrekt definitief naar Frankrijk. De doelman heeft op zijn instagram pagina afscheid genomen van de Alkmaarse fans en hen bedankt voor de bijzondere momenten de afgelopen jaren. De goalie gaat in de Ligue 1 het doel verdedigen van Stade Brest.

Bizot ontbrak afgelopen weekend al tegen Real Sociedad omdat hij in Frankrijk was om de transfer af te ronden. Dat heeft uiteindelijk slechts een paar dagen in beslag genomen, waardoor de doelman de overgang nu definitief aan kan kondigen.

De 30-jarige Horinees kwam vier seizoen geleden over van Racing Genk en ontpopte zich in die tijd tot een betrouwbare doelman en international. Tegen Spanje liet Frank de Boer de doelman debuteren voor Oranje en nam hem nadien ook mee naar het EK. Voor AZ zou Bizot uiteindelijk 164 wedstrijden keepen. Met de overgang is naar verluidt vijf miljoen euro gemoeid.

Marius Wiegman
Ik volg sinds halverwege de jaren negentig het voetbal actief, en dan met name AZ. Na jarenlang alleen als supporter in het stadion te hebben gezeten probeer ik dat nu te combineren met een journalistieke benadering. Mijn doel is om verder te kijken dan enkel de uitslag en ook de achterliggende verhalen te achterhalen en analyseren. Dit deel ik dan graag met mijn mede voetballiefhebbers. Mail: [email protected]

    Comments are closed.

    Ook interessant