Transfer Luckassen naar PSV definitief

Marius Wiegman
Geschreven door Marius Wiegman

Het hing al een tijdje in de lucht maar de transfer van Derrick Luckassen naar PSV is definitief. De verdediger is vanavond in Eindhoven gepresenteerd en ondertekende een contract voor vijf seizoenen in de lichtstad. De Alkmaarders ontvangen een transfersom die kan oplopen tot zes miljoen euro. Feyenoord deed een soortgelijk bod, maar zoals we eerder al hadden gemeld had Luckassen een duidelijke voorkeur voor een transfer naar PSV.

Geen vervanger

AZ zal geen vervanger halen voor de fysiek sterke verdediger. De technische leiding denkt volgens het Noordhollands Dagblad met Van Eijden, Vlaar en Hatzidiakos voldoende alternatieven te hebben rechts centraal in de verdediging. De rechtsbackpositie is nu echter wel dun bezet. Na het vertrek van Johansson, Lewis, Schouten en nu ook Luckassen blijven enkel Svensson en Opdam over voor die positie. Voor zowel Jong AZ als AZ 1 lijkt dit een wat magere bezetting, maar wellicht ziet men Hatzidiakos nog als noodoplossing.

Haal samen met meer dan 50.000 fanatieke wedders het maximale uit je weddenschappen op voetbalwedden.net. Maak slim gebruik van de meest complete (live) wedstatistieken, wedtips, voorbeschouwingen, odds en exclusieve (welkomst)bonussen bij betrouwbare bookmakers.

Over de schrijver

Marius Wiegman

Marius Wiegman

Ik volg sinds halverwege de jaren negentig het voetbal actief, en dan met name AZ. Na jarenlang alleen als supporter in het stadion te hebben gezeten probeer ik dat nu te combineren met een journalistieke benadering. Mijn doel is om verder te kijken dan enkel de uitslag en ook de achterliggende verhalen te achterhalen en analyseren. Dit deel ik dan graag met mijn mede voetballiefhebbers. Mail: Marius.Wiegman@gmail.com

21 Reacties

 • Jammer voor ons, veel geld, maar daar hebben wij als supporters niets aan. Gelukkig hebben onze spitsen hun talent goed verborgen weten te houden anders waren die ook alweer weggekocht 🙂

 • Zo en nu houden we over.. Een kleuterklas met nagenoeg alleen maar 17 18 jarige.

 • Waar blijven de slimme aankopen nou?
  Neem aan dat er nu ook weer een deel van het Janssen-geld binnen gekomen is plus de transfer van Lucassen gedeeltelijk. Moet toch wel wat voor te halen zijn??

 • 5 miljoen slechts heeft hij opgeleverd volgens de NOS (Karsdorp 16 miljoen!!). Natuurlijk veel te weinig voor deze powerman die nog maar aan het begin van zijn carrière staat. Ook de enige speler die met een knallende kopbal kon scoren (Heerenveen beker). En……er komt niemand bij. Huiberts Huiberts waar ben je mee bezig!. Heb je nog echt een bord voor je kop!. Duizenden seizoenskaarten minder, de subsponsors die niet in de rij zullen staan. Een leegloop van business seats. Weer een jaar met v.d. Brom die z’n tekortkomingen duidelijk heeft laten zien. AZ begint al met een achterstand van 3 punten uit tegen PSV. Waar gaat dit eindigen? Moeten we al voorzichtig spreken van Ondergaande Voetbalbolwerken? En dat met vele miljoenen op de bank. Max Max open je ogen……..!

 • Geef hem dan aan Feyenoord voor die 1,5 miljoen meer….

  Ik heb geen vertrouwen in Max en Robert, helemaal niet in John, dus eigenlijk niet in AZ meer

  • Heb ik ook nooit gevonden met die achterlijke moneyball theorie! Wat komt er van terecht? Nul komma nul. Blijven jullie maar lekker zo aan klooien Huiberts, Eenhoorn en v.d. Brom. Aan het einde van dit seizoen krijgen jullie de rekening van dit mismanagement dubbel en dwars gepresenteerd. Neem een voorbeeld aan FC Utrecht dat zeer actief is op de spelersmarkt en zeker niet de slechtste aankopen doet. Deze ploeg staat nu al mijlenver boven AZ.

 • Voor het eerst sinds jaren, verheug ik me niet echt op het nieuwe seizoen. Luckassen weg, geen versterkingen, vd Brom nog een jaar!! Pfff zal mij benieuwen wat het wordt.

  • Geheel mee eens op het feit van luckassen na….
   Aan deze jongen mis je weinig.
   Deed meer slecht dan goed..
   We hebben spelers genoeg die hem snel doen vergeten..
   AZ moet alleen nog van vd brom af……………
   Verbeek is nu vrij , dus misschien een idee om hem te halen!!!!

    • Wuytens hatchidiakos vd linden rens…
     Kunnen allemaal centraal staan.
     Middenvelders genoeg..
     Spitsen is een klein probleem.
     Het grootste probleem is vd brom..
     Maar het seizoen is nog niet begonnen, dus indien nodig zal az er misschien nog iemand kopen..

 • Veel geld voor Luckassen en dus een goede deal. Kan trouwens goed uitpakken voor AZ want nu valt er minder te schuiven. Hatzediakos is er klaar voor. Geef hem de kans om zich definitief in de basis te spelen.

  Persoonlijk zou ik gaan kijken of Mahi valt los te weken. Goede speler met veel goals / assists. García als zijn back up. Op de andere kant Stengs en Dos Santos.
  Jahanbakshs naar de nr 10 positie met IBH als Back-up.
  Wuytens / Ouwejan en Overeem completeren het middenveld.

  Achter Haps / Wijndal, Vlaar / VD Linden , Hatzediakos / V Eijden, Svensson / Opdam.

  Doel Bizot, Coutinho.

  Al met al voldoende perspectief met talenten als Til, Helmer en Boadu die dicht bij de basis komen.

  Dus vooruit, 1 goede aankoop in de persoon van Mahi en het ziet er best goed uit.

   • je heb gelijk deze gelijk 2een 11 plaats of lager komt eerst.
    maar Vooijs zit alles door een roze bril.
    moet je die waanzin die hij uitkraamt eens lezen op die ander AZ site.

   • Niet dezelfde 11……
    Bizot in plaats van die prutser Krul is altijd een verbetering. Anders gezegd kan hij nooit minder zijn.
    En de aankoop van Mahi.
    Kijk die 2 aankopen maken het verschil in mijn ogen.
    Luckassen was een keiharde werker maar Hatzediakos kan hem prima vervangen.

    • @ Gerritvooijs Hatzidiakos kan Luckassen helemaal niet prima vervangen!!! Is gewoon slappe hap, geen Power, net als van Eijden en van der Linden. En vd Brom past ook in het rijtje “Slappe hap”.