Elftal en Technische staf

Transfer Luckassen naar PSV definitief

Marius Wiegman
Geschreven door Marius Wiegman

Het hing al een tijdje in de lucht maar de transfer van Derrick Luckassen naar PSV is definitief. De verdediger is vanavond in Eindhoven gepresenteerd en ondertekende een contract voor vijf seizoenen in de lichtstad. De Alkmaarders ontvangen een transfersom die kan oplopen tot zes miljoen euro. Feyenoord deed een soortgelijk bod, maar zoals we eerder al hadden gemeld had Luckassen een duidelijke voorkeur voor een transfer naar PSV.

Geen vervanger

AZ zal geen vervanger halen voor de fysiek sterke verdediger. De technische leiding denkt volgens het Noordhollands Dagblad met Van Eijden, Vlaar en Hatzidiakos voldoende alternatieven te hebben rechts centraal in de verdediging. De rechtsbackpositie is nu echter wel dun bezet. Na het vertrek van Johansson, Lewis, Schouten en nu ook Luckassen blijven enkel Svensson en Opdam over voor die positie. Voor zowel Jong AZ als AZ 1 lijkt dit een wat magere bezetting, maar wellicht ziet men Hatzidiakos nog als noodoplossing.

Haal samen met meer dan 50.000 fanatieke wedders het maximale uit je weddenschappen op voetbalwedden.net. Maak slim gebruik van de meest complete (live) wedstatistieken, wedtips, voorbeschouwingen, odds en exclusieve (welkomst)bonussen bij betrouwbare bookmakers.

Over de schrijver

Marius Wiegman

Marius Wiegman

Ik volg sinds halverwege de jaren negentig het voetbal actief, en dan met name AZ. Na jarenlang alleen als supporter in het stadion te hebben gezeten probeer ik dat nu te combineren met een journalistieke benadering. Mijn doel is om verder te kijken dan enkel de uitslag en ook de achterliggende verhalen te achterhalen en analyseren. Dit deel ik dan graag met mijn mede voetballiefhebbers. Mail: Marius.Wiegman@gmail.com