Elftal en Technische staf

‘Transfer Jahanbakhsh naar Napoli lijkt van de baan’

De afgelopen maanden werd Alireza Jahanbakhsh veelvuldig gelinkt aan het Italiaanse SSC Napoli. De Italianen zouden volgens diverse media rond de twintig miljoen euro overhebben voor de diensten van de topscorer van de eredivisie. De Napolitanen lijken echter te zijn afgehaakt. Gister maakte de ploeg namelijk bekend zich te hebben versterkt met Simone Verdi. De rechtsbuiten, en Italiaans international, komt voor een bedrag van 25 miljoen euro over van Bologna. Het lijkt daardoor onwaarschijnlijk dat men ook nog eens gaat investeren in Jahanbakhsh.

Duidelijkheid

Er lijkt zodoende geen duidelijkheid te komen over de toekomst van Alireza voor het aankomende wereldkampioenschap voetbal. De speler van het jaar gaf enkele weken geleden aan dat hij het liefst voor het WK duidelijkheid had over zijn sportieve toekomst. De geïnteresseerde clubs lijken het mondiale eindtoernooi af te willen wachten voor men concreet wordt. Er werd de laatste maanden al melding gemaakt van interesse uit de Premier League, terwijl de hoofdrolspeler zelf ook graag aan de slag zou gaan in de Bundesliga. Eerder sloeg Jahanbakhsh al een aanbieding van Besiktas af. De Turken stelden hem een jaarsalaris van liefst 2,5 miljoen euro in het vooruitzicht maar de Iraniër weigerde.

Marius Wiegman
Over de schrijver

Ik volg sinds halverwege de jaren negentig het voetbal actief, en dan met name AZ. Na jarenlang alleen als supporter in het stadion te hebben gezeten probeer ik dat nu te combineren met een journalistieke benadering. Mijn doel is om verder te kijken dan enkel de uitslag en ook de achterliggende verhalen te achterhalen en analyseren. Dit deel ik dan graag met mijn mede voetballiefhebbers. Mail: Marius.Wiegman@gmail.com