Wedstrijden

Tranentrekkend slecht AZ verliest bij PEC Zwolle

Owen Wijndal in actie bij de wedstrijd tussen PEC Zwolle en AZ

Een tranentrekkend slecht AZ verloor vanavond van hekkensluiter PEC Zwolle (2-1) en daar viel helemaal niets op af te dingen ook. AZ speelde slecht, slordig en ongemotiveerd en ziet Feyenoord en FC Twente verder uitlopen in de strijd om Europees voetbal.

Weinig gemotiveerd

Aangezien ikzelf als redacteur weinig zin had in dit verslag kwam het verloop van de eerste helft wat dat betreft prima uit. De Alkmaarders die nog alle kans hebben op plek 4 (en met heel veel geluk plek 3) in de competitie waren net zo gemotiveerd als ondergetekende. Dit resulteerde in maar liefst twee halve kansen (en dan ben ik ruimhartig) van Aslak Witry en Jesper Karlsson. PEC Zwolle staat niet voor niets laatste en ondanks dat ze wel wilden, konden ze ook geen vuist maken. Het commentaar van oud AZ-AZ’er Kenneth Perez in de rust bij ESPN vatte het tot daar toe mooi samen: ‘moeten we nog terug naar deze wedstrijd?’

Toenemende frustratie

De tweede helft begon wat beter dan de eerste helft, maar het was al snel over met de pret. Sam Beukema verloor Gervane Kastaneer helemaal uit het oog en de spits kon zijn eerste doelpunt in 3 jaar (!) maken (1-0). Diezelfde Kastaneer was een kleine 10 minuten later dichtbij zijn tweede, maar hij vond gelukkig Peter Vindahl nog op zijn pad. Terwijl de frustratie bij AZ toenam kreeg Jesper Karlsson dé kans op de 1-1, maar helaas faalde de Zweed oog in oog met de keeper van Zwolle.

Daarna volgden nog twee afstandsschoten via Jordy Clasie en Karlsson, maar beiden vonden Lamprou op hun weg. Aan de andere kant bleef Zwolle ook gevaarlijk en dwong Kenneth Paal Peter Vindahl bijvoorbeeld nog tot een knappe redding.

Vangelis Pavlidis scoort tegen PEC Zwolle

Uit het niets was daar dan toch (een soort van) verlossing via Vangelis Pavlidis. De Griek deed wat hij wel vaker doet de laatste tijd, een heerlijk doelpunt maken uit het niets. Helaas zou het doelpunt van Pavlidis niet genoeg zijn voor AZ. Daishawn Redan schoot van afstand hard en laag binnen en liet Vindahl kansloos (2-1).

Door de treurige nederlaag raakten FC Twente en Feyenoord verder uit het zicht en lijkt de lange serie van overwinningen ineens heel erg lang geleden. AZ lijkt zich langzamerhand op te moeten maken voor voetballen in de Play-offs en dat gaat als het niet snel beter wordt ook nog een probleem worden.

[Foto’s via Pro Shots / Niels Boersema]

Martijn Benjamin
Schrijft sinds 2004 voor AZFanpage en is vanaf 2010 eigenaar van deze heerlijke site. Heeft met In de Hekken nog een uit de hand gelopen hobby. Helpt in het werkende leven bedrijven aan goed scorende websites en shops met 072DESIGN. Doet ook nog wat met kleding bij PGWEAR Nederland.

    Comments are closed.

    0 %