Ingezonden

Trainen als een AZ-speler: Bokszakken en Dumbbells in hun Fitnessroutine

Als je denkt aan professionele voetballers zoals de spelers van AZ, is het eerste waar je waarschijnlijk aan denkt niet per se boksen of krachttraining. Toch zijn dit precies de elementen die vaak worden opgenomen in hun fitnessroutines. Hoe komen we dan bij het gebruik van bokszakken en dumbbells voor voetballers en specifiek met betrekking tot de spelers van AZ? Lees snel verder om erachter te komen!

De fitnessroutine van AZ-spelers

Deze getalenteerde voetballers hebben meer dan technische vaardigheden nodig, ze moeten ook fysiek sterk en uithoudingsvermogen hebben om op topniveau te presteren.

De fitnesstraining van AZ-spelers omvat verschillende aspecten. Naast cardio- en krachttraining legt AZ ook de nadruk op behendigheidstraining, balans en flexibiliteit. Een uitgebalanceerde combinatie van al deze elementen helpt de spelers om fit te blijven en hun prestatieniveau te handhaven.

Hoe worden bokszakken dan gebruikt?

Hoewel het misschien ongewoon lijkt, kan trainen met een bokszak veel toevoegen aan de fitnesstraining van voetballers. AZ-spelers maken vaak gebruik van bokszakken om hun conditie, kracht en snelheid te verbeteren.

 Boksen is namelijk een zeer intensieve sport die een sterke nadruk legt op cardiovasculaire uithoudingsvermogen. Door regelmatig te trainen met een bokszak kunnen voetballers hun hart en longen versterken, waardoor ze langer op het veld kunnen blijven zonder vermoeid te raken.

Verhoogde snelheid en reactievermogen

Bokszaktraining vereist snelle bewegingen, snelle reflexen en een hoge mate van alertheid. Door deze vaardigheden te oefenen, kunnen AZ-spelers hun snelheid en reactievermogen verbeteren, wat hen helpt om sneller te sprinten, de bal te veroveren en zelfs betere beslissingen te nemen tijdens een wedstrijd.

Voetbal vereist ook een sterke core (romp) om stabiliteit te bieden en explosieve bewegingen mogelijk te maken. Trainen met een bokszak kan de core-spieren versterken, wat op zijn beurt kan leiden tot een verbeterde balans, wendbaarheid en schotkracht bij de spelers van AZ.

En dumbbells dan?

Naast het trainen met bokszakken, maken de spelers van AZ ook gebruik van dumbbells om hun spierkracht en -uithoudingsvermogen te verbeteren. Er zijn een groot aantal voordelen van het gebruik van dumbbells in hun fitnesstraining zoals verbeterde spierkracht.

Dumbbells stellen AZ-spelers in staat om zich te richten op specifieke spiergroepen en deze gericht te versterken. Het gebruik van een dumbbell biedt meer variatie dan andere trainingsapparatuur en kan helpen bij het opbouwen van kracht in specifieke gebieden die belangrijk zijn voor voetbalprestaties.

Zorgen voor een betere symmetrie en balans

Een evenwichtige spierontwikkeling is belangrijk voor het voorkomen van blessures en het handhaven van een goede lichaamshouding. Dumbbells kunnen spelers helpen om hun zwakkere zijde te versterken en zo asymmetrie te verminderen. Dit draagt bij aan een betere balans tijdens het rennen, schoppen en uitvoeren van andere bewegingen op het veld.

Voetballers moeten daarnaast herhaaldelijk kracht uitoefenen tijdens een wedstrijd, bijvoorbeeld bij het maken van tackles, springen voor kopballen of het afschermen van de bal tegen een tegenstander. Het werken met dumbbells helpt bij het opbouwen van spieruithoudingsvermogen, wat ervoor zorgt dat spelers constant hoge prestaties kunnen leveren gedurende de hele wedstrijd.

AZFanpage
AZFanpage bestaat sinds 2000 en is sinds die tijd uitgegroeid tot de grootste supporterssite van AZ en is ook landelijk een bekende fansite. We brengen al het AZ-nieuws vanuit supportersperspectief. Kritisch, onafhankelijk en betrokken.

    Comments are closed.

    0 %