Een maand geleden liet hij Alkmaar na vijfenhalf jaar transfervrij achter zich. Sindsdien zit Mattias Johansson nog altijd zonder club. Maar daar lijkt op korte termijn verandering in te komen.

Portugese media meldden namelijk dat de Zweedse rechtsback hoog op het lijstje staat van Sporting Clube de Portugal. De club die AZ in 2005 nog zoveel pijn deed in het UEFA Cup-toernooi, zou in Johansson mogelijk een geschikte concurrent zien voor de Italiaan Cristiano Piccini. Eerder werd de ex-AZ’er in verband gebracht met het Turkse Galatasaray en Dinamo Moskou uit Rusland.

Bekerwinnaar

AZ nam Johansson in 2012 over van het Zweedse Kalmar FF. In de kaasstad kwam de vlugge verdediger tot het respectabele aantal van 129 duels. Daarin kwam hij zes keer tot scoren. Met AZ veroverde Johansson in 2013 de KNVB-beker, welke hij liet tatoeΓ«ren op zijn been. Ook dwong hij in drie seizoenen Europese overwintering af, met tweemaal de kwartfinale als eindstation.

Brian Wijker

Sinds de zomer van 2014 werkzaam voor deze website. Is vaak te vinden op de perstribune bij thuis- en uitwedstrijden van AZ. Brian is ook redacteur bij In de Hekken en werkt als Freelancer bij het Noordhollands Dagblad. Volg Brian op twitter: @BrianWijker

9 Replies to “‘Toptransfer in de maak voor ex-AZ’er Johansson’”

 1. Is dit een grap? Deze jongen kan geen bal aannemen en loopt als back continu aan de buitenkant te dekken!

  1. …en gaat nu weg na een aantal jaar dus waar maak je je druk om. Die jongen heeft genoeg inzet getoond en ik gun het hem wel.

   1. Waaruit maak jij op dat ik hem dit misgun? Ik gun hem dit zeker wel, want hij heeft zeker altijd zijn best gedaan. Alleen was het jammer dat hij voor geen meter kan voetballen!
    Ook lig ik er geen moment wakker van. Wederom heb ik geen idee waar jij uit opmaak dat ik me er druk om maak. Ik schets enkel mijn verbazing over deze vermeende interesse van toch wel aardige clubs…

    1. Denk het op te maken aan je woordkeus.. “grap.. geen bal kunnen aannemen..” is niet echt positief toch?
     het is echt geen slechte speler. naar mijn mening staat hij op de verkeerde positie en had hij beter rechts midden kunnen spelen met een snelle rechtsback achter hem. maar goed, moet eerlijk bekennen dat ik me sommige wedstrijden ook wel heb geΓ«rgerd aan het feit dat hij soms te slap het duel in gaat terwijl hij de wedstrijd erna juist weer teveel overtredingen maakte. Hoe dan ook, laten we het maar afronden met de wetenschap dat we het hem allebei gunnen.. =P

  2. Wat een afgunst Mattias heeft zes jaar zijn stinkende best gedaan voor AZ nooit klagen, beker gewonnen etc okΓ© hij heeft soms een steekje laten vallen met verdedigen of zijn man laten lopen maarja wij zijn AZ..Niet real, barca, man u..
   Vergeet niet dat hij op zijn 20e (inmiddels 25) naar AZ kwam en vollop in ontwikkeling is/was. Hoop dat hij naar een mooie club kan gaan en daar zich kan ontwikkelen.

 2. Leuk voor hem! En gegund! Voor het leven een tattoo van de beker op zijn kuit? Dan ben je wel AZ.

 3. Ze bedoelen een tob transfer want deze schroevendraaier kan wel wat maar niet verdedigen!

 4. Hoop voor hem het beste goude gozer nooit klagen deed altijd zijn stinkende best op het veld!

  Forza AZ!

Comments are closed.