Wedstrijden

Timber beslist topper tussen AZ en Feyenoord

De topper tussen AZ en Feyenoord is vandaag geëindigd in 1-0 overwinning voor de Rotterdammers. Quinten Timber maakte halverwege de eerste helft de enige treffer van de wedstrijd. De pover spelende Alkmaarders konden daar in het restant van de wedstrijd weinig tegenoverstellen. 

Feyenoord begon sterk aan de wedstrijd en had in de tweede minuut al aan de leiding kunnen komen. Timber mocht vanaf de rand van het strafschopgebied aanleggen en zag Ryan met een uiterste krachtsinspanning zijn inzet keren.

Het was in de eerste helft Feyenoord dat de klok sloeg, al kregen de Rotterdammers weinig kansen. AZ hield de rijen gesloten, maar moest na ruim twintig minuten toch capituleren. Het was opnieuw Timber die uit kon halen, dit keer van ruim twintig meter, en nu was het wel raak.

De topper tussen AZ en Feyenoord is vandaag geëindigd in 1-0 overwinning voor de Rotterdammers. Quinten Timber maakte halverwege de eerste helft de enige treffer van de wedstrijd. De pover spelende Alkmaarders konden daar in het restant van de wedstrijd weinig tegenoverstellen. 

De middenvelder schoot al vallend raak, al zag het ernaar uit dat Ryan meer had kunnen doen om zijn inzet te keren. De Alkmaarders noteerden in de blessuretijd pas het eerste schot op doel.

Pavlidis

Na de pauze bleven de Rotterdammers de bovenliggende partij, al was de eerste kans voor AZ. Pavlidis kon vrij aanleggen vanaf de rand van het strafschopgebied, maar mikte net over de goal van Bijlow.

De volgende kansen waren weer voor Feyenoord, waarbij het opnieuw Timber was die de grootste kans kreeg. Wederom was het Ryan die een antwoord had op de inzet van de Rotterdammer. In het restant van de wedstrijd waren er weinig kansen meer. Timber raakte nog een keer de lat, maar verder was het rustig voor beide doelen in een tegenvallende topper.

Karakteristieken

Doelpunten: 24′ Timber 1-0

Gele kaarten: Timber (Feyenoord) Clasie, Martins Indi (AZ)

Opstelling AZ: Ryan; Sugawara, Bazoer, Martins Indi, Wolfe (76′ Kasius); Clasie (c), D. de Wit (80′ Odgaard), Mijnans (56′ Goudmijn); Sadiq (56′ Poku), Pavlidis, Van Bommel (56′ Van Brederode)

Opstelling Feyenoord: Bijlow; Geertruida, Trauner (c), Hancko, Hartman; Wieffer, Stengs, Timber; Jahanbakhsh (80′ Ivanusec), Gimenez (66′ Ueda), Paixao (66′ Zerrouki)

Foto’s: Pro Shots | Kay Int Veen

Marius Wiegman
Ik volg sinds halverwege de jaren negentig het voetbal actief, en dan met name AZ. Na jarenlang alleen als supporter in het stadion te hebben gezeten probeer ik dat nu te combineren met een journalistieke benadering. Mijn doel is om verder te kijken dan enkel de uitslag en ook de achterliggende verhalen te achterhalen en analyseren. Dit deel ik dan graag met mijn mede voetballiefhebbers. Mail: Marius.Wiegman@gmail.com

    Comments are closed.

    0 %