Wedstrijden

Tiental van AZ in eigen huis langs FC Volendam

AZ heeft zojuist een knappe overwinning geboekt op FC Volendam. De Alkmaarders speelden liefst 75 minuten met een man minder vanwege een rode kaart van Dani de Wit. Jens Odgaard en Tijjani Reijnders zorgden desondanks voor een 2-0 ruststand, waarna Henk Veerman in de tweede helft de spanning terugbracht. Verder zou er echter niet gescoord worden. 

In een vermakelijke openingsfase kregen beide ploegen al snel de kans om de score te openen. Na een minuut zag Odgaard zijn inzet ternauwernood van de lijn gehaald worden, terwijl Mirani een paar minuten later in kansrijke positie op Verhulst kopte.

AZ leek alles onder controle te hebben maar kreeg na een kwartier een tegenslag te verwerken. Dani de Wit raakte na een tackle Mühren op zijn scheenbeen en kon met rood inrukken. Niet lang daarna volgde er een opsteker toen Odgaard via een Volendams been de bal in de verre hoek krulde.

Reijnders

Op slag van rust kwamen de Alkmaarders zelf op 2-0. Tijjani Reijnders veroverde de bal op het middenveld en kreeg de bal na een kluts fraai mee van Jesper Karlsson. De middenvelder kwam oog in oog te staan met Stankovic en schoof de bal onder de doelman door de goal in.

Veerman

In de tweede helft gingen de bezoekers opportunistischer spelen, waarbij trainer Wim Jonk Henk Veerman binnen de lijnen bracht. Dit leverde al snel het gewenste resultaat op, want koud in het veld tikte de spits van dichtbij binnen bij de tweede paal.

Het was hierna vooral tegenhouden voor de ploeg van Pascal Jansen, al was het zeker niet zo dat de Alkmaarders met de rug tegen de muur stonden. AZ zakte in, liet Volendam komen en gokte op de counter. Echt gevaarlijk werd het niet voor beide doelen. Verhulst moest één keer een afstandsschot uit de hoek tikken, terwijl Stankovic stijlvol redde op een inzet van Odgaard.

Gescoord zou er echter niet meer worden, waardoor de ploeg uit de Kaasstad drie belangrijke punten bij mag schrijven. AZ rukt door de overwinning op naar plek drie, al heeft Feyenoord nog wel een wedstrijd tegoed.

Karakteristieken

Doelpunten: 20′ Odgaard 1-0, 40′ Reijnders 2-0, 48′ Veerman 2-1

Gele kaarten: Mbuyamba, Oristanio (FC Volendam) Clasie, Hatzidiakos (AZ)

Rode kaart: D. de Wit (AZ)

Opstelling AZ: Verhulst; Hatzidiakos, Beukema, Dekker, Kerkez (80′ M. de Wit); Reijnders, D. de Wit, Clasie (C); Sugawara (72′ Koopmeiners), Odgaard (60′ Pavlidis), Karlsson (60′ Bazoer)

Opstelling FC Volendam: Stankovic; Plat (85′ Benamar), Mbuyamba, Mirani, Murkin; Ould Chikh (46′ Veerman), Oristanio, Eiting; Van Mieghem (85′ Zeefuik), Mühren, El Kadiri (69′ James)

Marius Wiegman
Ik volg sinds halverwege de jaren negentig het voetbal actief, en dan met name AZ. Na jarenlang alleen als supporter in het stadion te hebben gezeten probeer ik dat nu te combineren met een journalistieke benadering. Mijn doel is om verder te kijken dan enkel de uitslag en ook de achterliggende verhalen te achterhalen en analyseren. Dit deel ik dan graag met mijn mede voetballiefhebbers. Mail: Marius.Wiegman@gmail.com

    Comments are closed.

    0 %