Tiental Jong AZ wint van AFC

Marius Wiegman
Geschreven door Marius Wiegman

De trein van Jong AZ blijft maar doordenderen in de Tweede Divisie. Gister wonnen de jongens van Martin Haar met 0-1 op bezoek bij het Amsterdamse AFC. Het verschil werd al vroeg gemaakt door de Alkmaarders. Muamer Tankovic benutte na drie minuten een strafschop en gaf zijn ploeg daarmee een flitsende start. Vlak voor rust was diezelfde Tankovic de schlemiel toen hij vroegtijdig de kleedkamers kon opzoeken na een rode kaart. De Zweed zou een duwende beweging hebben gemaakt in het gezicht van zijn directe tegenstander. Door de directe rode kaart kan de aanvaller deelname aan de wedstrijd tegen Feyenoord komende zondag hoogstwaarschijnlijk op zijn buik schrijven.

Zijn ploeggenoten moesten zodoende een helft lang stand weten te houden met een man minder. Gezien de gigantische superieuriteit die de ploeg al het gehele seizoen toont mag het geen verrassing zijn dat Jong AZ in die missie slaagde. De Alkmaarders kwamen niet meer tot scoren, maar aan de andere kant wist men de boel wel dicht te houden waardoor de drie punten mee werden genomen uit Amsterdam. Door de zege staat Jong AZ liefst 19 punten voor op de nummer twee met nog negen wedstrijden te spelen. Concurrenten GVVV en De Treffers hebben respectievelijk nog een en twee duels tegoed.

Karakteristieken

Doelpunten: 3′ Tankovic 0-1 (strafschop)

Rode kaart: 45′ Tankovic (Jong AZ)

Opstelling Jong AZ: Olij; Schouten, Regeling, Van der Linden; Jacobs (84′ Bijleveld), Til, Koopmeiners, Ouwejan, Helmer (80′ Wijndal); Stengs, Tankovic

Foto’s: Pro Shots | Jasper Ruhe

Haal samen met meer dan 50.000 fanatieke wedders het maximale uit je weddenschappen op voetbalwedden.net. Maak slim gebruik van de meest complete (live) wedstatistieken, wedtips, voorbeschouwingen, odds en exclusieve (welkomst)bonussen bij betrouwbare bookmakers.

Over de schrijver

Marius Wiegman

Marius Wiegman

Ik volg sinds halverwege de jaren negentig het voetbal actief, en dan met name AZ. Na jarenlang alleen als supporter in het stadion te hebben gezeten probeer ik dat nu te combineren met een journalistieke benadering. Mijn doel is om verder te kijken dan enkel de uitslag en ook de achterliggende verhalen te achterhalen en analyseren. Dit deel ik dan graag met mijn mede voetballiefhebbers. Mail: Marius.Wiegman@gmail.com

6 Reacties

 • Tanko Tanko.. wat dacht je? Feyenoord mist een aantal spelers, ze hebben mij niet nodig?

   • Ja dat is beter dan het onsamenhangende team in Alkmaar.
    Want om naar AZ 1 te kijken wordt je doodmoe vanwege de stommiteiten.

 • Was leuk om er een keertje bij te zijn. De sfeer is ook heel anders bij een amateurclub, veel toegankelijker ook.

 • Ook goed om te zien dat Tankovic, na zo een 3,5 jaar bij AZ, nog steeds in een “leerproces” zit.
  Een beetje heen en weer dobberen tussen de 1st en jong AZ.
  Jammer dat ik niet zo een optie had in de brugklas. Had graag 3,5 jaar lang stil gezeten, waar andere leerlingen stappen maakten.