(L-R) *Owen Wijndal* of AZ Alkmaar, *Dani de Wit* of AZ Alkmaar
Wedstrijden

Tiental AZ wint van Willem II

AZ heeft vandaag drie heel belangrijke punten gepakt tegen Willem II. De Alkmaarders moesten al na vier minuten verder met tien man na een rode kaart voor Koopmeiners. De gasten hielden echter eenvoudig stand en wonnen terecht door een treffer van Gudmundsson. 

De wedstrijd in Tilburg begon dramatisch voor de Alkmaarders. Teun Koopmeiners nam de bal niet goed aan, probeerde dat te corrigeren en plantte daarbij zijn noppen op de enkel van Pavlidis. Van opzet was daarbij geen sprake, maar er viel weinig in te brengen tegen de rode kaart.

AZ moest zodoende na vijf minuten al met tien man verder en bleef eigenlijk eenvoudig overeind. De ploeg van Jansen bleef voetballend de bovenliggende partij, zonder tot grote kansen te komen. Willem II kon het numerieke overwicht eigenlijk pas in de laatste vijf minuten voor rust om te zetten in beter spel. Scoren zouden de manschappen van Petrovic echter niet.

*Teun Koopmeiners* of AZ Alkmaar receives a red card from referee *Kevin Blom*

Afgekeurde goals

In de tweede helft zakte AZ in en loerde het op de mogelijkheid om in de omschakeling toe te slaan. Tweemaal leek dat succesvol, maar de Alkmaarders zagen treffers van Boadu en Gudmundsson afgekeurd worden.

Daar waar Boadu duidelijk buitenspel stond was het afkeuren van de treffer van Gudmundsson dubieuzer. Het was nauwelijks te zien, maar na bestudering door de beelden gaf de VAR aan de bal over de achterlijn was geweest voordat de IJslander op aangeven van Svensson raak schoot.

Gudmundsson

De gasten zouden echter alsnog beloond worden voor hun uitstekende spel in ondertal. Nadat Boadu een duel won kon Karlsson het vijandelijke doel onder vuur nemen. De Zweed zag Muric redden, maar in de rebound was Gudmundsson er als de kippen bij om de bal alsnog binnen te werken.

Belangrijk

AZ zou hierna eigenlijk niet meer in de problemen komen en wonnen uiteindelijk terecht en zonder al teveel problemen in Tilburg. Het betekent dat de ploeg van Jansen drie heel belangrijke punten bij kan schrijven. De Alkmaarders lopen namelijk drie punten uit op PSV, dat morgen nog wel in actie komt tegen Heracles.

Karakteristieken

Doelpunten: 72′ Gudmundsson 0-1

Gele kaarten: Llonch, Saddiki (Willem II) Midtsjø (AZ)

Rode kaart: Koopmeiners (AZ)

Opstelling AZ: Bizot; Svensson, Letschert, Martins Indi, Wijndal; Midtsjø (89′ Clasie), De Wit, Koopmeiners (c); Gudmundsson (89′ Aboukhlal), Boadu (89′ Duin), Karlsson (82′ Reijnders)

Opstelling Willem II: Muric; Owusu, Van Beek, Holmen, Kohn; Llonch (46′ Saddiki), Tresor, Spieringhs (76′ Kohlert); Nunnely (76′ Salahi), Wriedt, Pavlidis

Foto: Soccrates | Angelo Blankespoor

Marius Wiegman
Ik volg sinds halverwege de jaren negentig het voetbal actief, en dan met name AZ. Na jarenlang alleen als supporter in het stadion te hebben gezeten probeer ik dat nu te combineren met een journalistieke benadering. Mijn doel is om verder te kijken dan enkel de uitslag en ook de achterliggende verhalen te achterhalen en analyseren. Dit deel ik dan graag met mijn mede voetballiefhebbers. Mail: Marius.Wiegman@gmail.com

    Ook interessant