Wedden op voetbal

Wedstrijden

Tiental AZ kansloos onderuit tegen Sparta en Kevin Blom

AZ is er vanavond niet in geslaagd om tenminste voor één dag de koppositie te pakken. De Alkmaarders verloren in Rotterdam kansloos met 3-0 van Sparta. Die ruime nederlaag was voor een groot deel te verklaren door het feit dat AZ ruim tachtig minuten met tien man speelde na een vroege rode kaart voor Bizot. De doelpunten voor Sparta werden gemaakt door Auassar, Smeets en Dervisoglu. 

Nog voor de wedstrijd goed en wel aan de gang was kon het tactische plan van Slot terug de boekenkast in. Kevin Blom reduceerde het elftal namelijk al na acht minuten tot een tiental door Bizot de rode kaart te tonen. De goalie haalde in de ogen van de arbiter een doorgebroken Ache neer. De aanvaller leek echter niet op weg naar het doel maar richting de cornervlag. Blom twijfelde echter geen moment en wist niet hoe snel hij de rode kaart moest tonen. Met twaalf tegen tien was het vervolgens onbegonnen werk voor AZ.

Doelpunten

De Alkmaarders speelden bovendien niet goed. De gasten wisten elkaar moeilijk te vinden en individuele acties mislukten. Na een kleine twintig minuten profiteerden de Rotterdammers van het overwicht middels een prachtige knal van Auassar. De middenvelder liet de debuterende De Boer met een pegel van twintig meter kansloos. Niet lang daarna kreeg Smeets de bal mee uit de kluts en kon daardoor alleen doorstomen richting het doel van AZ. De aanvoerder omspeelde De Boer en schoot de bal vervolgens in de lege goal.

Beslissing

De ploeg van Arne Slot bleef het moeilijk houden, tot vijf minuten voor de rust. Vanaf dat moment creëerden de Alkmaarders een overwicht en drongen Sparta terug. AZ kreeg in deze fase ook kansen, maar wist echter niet te scoren. Na de pauze begonnen de gasten weer enthousiast maar gooide Blom het duel al vroeg in het slot. De arbiter wees na een tackle op de bal van Clasie gretig naar de stip en stelde Dervisoglu zo in staat om vanaf de stip de 3-0 te maken. De VAR weigerde in te grijpen en de Rotterdamse aanvaller faalde niet. In het laatste half uur had de arbiter nog een keer de rode kaart kunnen tonen na een charge op Stengs, maar Blom hield het dit keer bij geel. Gescoord zou er niet meer worden.

Karakteristieken

Doelpunten: 18′ Auassar 1-0, 25′ Smeets 2-0, 57′ Dervisoglu (strafschop) 3-0

Gele kaarten: Idrissi, Clasie, Slot (AZ) Auassar, Smeets, Rigo, Vriends (Sparta Rotterdam)

Rode kaart: Bizot (AZ)

Opstelling AZ: Bizot; Svensson, Clasie, Wuytens, Wijndal; Midtsjø, De Wit (8′ De Boer), Koopmeiners (c); Stengs, Boadu (77′ Sugawara), Idrissi (77′ Aboukhlal)

Opstelling Sparta Rotterdam: Harush; Abels (87′ Aberkane), Vriends, Mattheij, Faye; Rigo, Harroui (85′ Veldwijk), Smeets, Auassar; Ache, Dervisoglu (77′ Rayhi)

Haal samen met meer dan 50.000 fanatieke wedders het maximale uit je weddenschappen op voetbalwedden.net. Maak slim gebruik van de meest complete (live) wedstatistieken, wedtips, voorbeschouwingen, odds en exclusieve (welkomst)bonussen bij betrouwbare bookmakers.

Marius Wiegman
Over de schrijver

Ik volg sinds halverwege de jaren negentig het voetbal actief, en dan met name AZ. Na jarenlang alleen als supporter in het stadion te hebben gezeten probeer ik dat nu te combineren met een journalistieke benadering. Mijn doel is om verder te kijken dan enkel de uitslag en ook de achterliggende verhalen te achterhalen en analyseren. Dit deel ik dan graag met mijn mede voetballiefhebbers. Mail: Marius.Wiegman@gmail.com