website laten maken in alkmaar
Elftal en Technische staf

Thomas Ouwejan onderweg naar Udinese

Thomas Ouwejan staat op het punt om de overstap te maken naar Udinese. De 23-jarige linksback zat gisteravond al niet meer bij de selectie voor het duel met Viktoria Plzen en ontbrak ook al op de laatste training in aanloop naar dat duel. Dat heeft dus alles te maken met de aanstaande overstap naar Udine.

Als de laatste formaliteiten zijn afgerond zal de verdediger in eerste instantie op huurbasis naar Italië verkassen, al heeft Udinese wel een optie tot koop bedongen. Ouwejan verloor na een aantal sterke jaren afgelopen seizoen zijn basisplaats aan Wijndal. Omdat Wijndal ook dit seizoen de voorkeur lijkt te krijgen is een vertrek op dit moment de beste oplossing. Ouwejan liet afgelopen seizoen immers ook al weten moeilijk te kunnen leven met een rol in de marge.

Shaquille Pinas

Shaquille Pinas staat op de nominatie om Ouwejan te vervangen in Alkmaar. De 22-jarige verdediger van ADO Den Haag kan zowel centraal in de defensie uit de voeten als op de linksbackpositie en zou daarmee twee problemen oplossen voor de Alkmaarders. Pinas ligt nog vast tot medio 2021 in de Hofstad.

Marius Wiegman
Over de schrijver

Ik volg sinds halverwege de jaren negentig het voetbal actief, en dan met name AZ. Na jarenlang alleen als supporter in het stadion te hebben gezeten probeer ik dat nu te combineren met een journalistieke benadering. Mijn doel is om verder te kijken dan enkel de uitslag en ook de achterliggende verhalen te achterhalen en analyseren. Dit deel ik dan graag met mijn mede voetballiefhebbers. Mail: Marius.Wiegman@gmail.com
webdesign alkmaar
website laten maken in alkmaar