Elftal en Technische staf

Thomas Ouwejan nadrukkelijk in beeld bij Torino

Thomas Ouwejan staat in de belangstelling van Torino

De interesse van Torino in Thomas Ouwejan lijkt serieuzere vormen aan te nemen. Na de eerdere geruchten uit de Italiaanse wandelgangen meldt VI vandaag dat goed ingevoerde bronnen rondom de club uit Turijn weten dat er wat staat te gebeuren rondom de jeugdinternational.

Ouwejan (22) speelde zich met een zeer stabiel seizoen bij AZ in de kijker bij de club die vorig jaar als zevende eindigde in de Serie A. De Heilooenaar volgde bij AZ Ridgeciano Haps op als en liet zich meer en meer gelden als aanvallende back. Afgelopen seizoen kwam in 37 duels tot twee doelpunten en zes assists en op basis van die fraaie cijfers leek Crystal Palace eerder ook al geïnteresseerd.

De jongeling liet eerder dit jaar al weten open te staan voor een mooie stap naar het buitenland, maar gaf toen bij VI aan dat zijn voorkeur uit zou gaan naar de Duitse competitie. Als Torino de transfer rond wil maken zal het de portemonnee wel moeten trekken, Ouwejan tekende afgelopen seizoen nog bij tot medio 2022 en bij AZ is er in tegenstelling tot de concurrentie geen noodzaak om spelers te verkopen.

Martijn
Over de schrijver

Is de eindverantwoordelijke bij deze site, maar is ook eigenaar van het landelijk toonaangevende In de Hekken. Helpt bedrijven online groeien met 072DESIGN en is eigenaar van PGWEAR Nederland.