Elftal en Technische staf

Thomas Ouwejan definitief speler van Schalke 04

Thomas Ouwejan definitief speler van Schalke 04

Thomas Ouwejan promoveerde afgelopen weekend met Schalke 04 naar de Bundesliga en dat betekent dat de verplichte koopoptie van twee miljoen euro gelicht moet worden door de club uit Gelsenkirchen.

Ouwejan werd afgelopen seizoen verhuurd aan Schalke en daar beleefde hij een droomseizoen als onbetwiste basisspeler. Ouwejan scoorde dit seizoen drie keer en leverde acht assists af bij Die Königsblauen en leverde daarmee een flinke bijdrage aan de promotie.

Ouwejan in zijn nopjes

Tegenover De Telegraaf laat Ouwejan weten in zijn nopjes te zijn met een langer verblijf bij Schalke: “Ik ga het niet te hard zeggen met mijn vriendin naast me, maar ik ben echt verliefd geworden op deze club. Schalke is gewoon fantastisch. Ik heb het enorm naar mijn zin hier.”

Een terugkeer naar Alkmaar zat er nooit meer in voor Ouwejan, die bij AZ de concurrentiestrijd verloor van Owen Wijndal en niet blij was met de manier waarop de club met hem omging ondanks zijn goede prestaties. De Heilooënaar verlengde vorig jaar juni zijn contract bij AZ nog wel en daarmee levert hij de Alkmaarders een mooi bedrag op.

Martijn Benjamin
Schrijft sinds 2004 voor AZFanpage en is vanaf 2010 eigenaar van deze heerlijke site. Heeft met In de Hekken nog een uit de hand gelopen hobby. Helpt in het werkende leven bedrijven aan goed scorende websites en shops met 072DESIGN. Doet ook nog wat met kleding bij PGWEAR Nederland.
    0 %