29-09-2018: Voetbal: AZ v Ajax: Wijdewormer Eredivisie onder 19 2018/2019 l-r Thijs Oosting (AZ O.19)
Elftal en Technische staf

Thijs Oosting verlengt tot medio 2022

Thijs Oosting heeft zich langer aan AZ verbonden. De 19-jarige middenvelder tekende vanmiddag een verbintenis die hem tot de zomer van 2022 in Alkmaar houdt. In het contract is ook een optie opgenomen voor nog een extra seizoen. Oosting kwam in 2016 naar de Kaasstad en maakt dit seizoen deel uit van de selectie van Jong AZ. Daarin is hij inmiddels uitgegroeid tot een basisspeler die regelmatig zijn doelpunten en assists meepikt.

Zelf geeft de linkspoot via de digitale kanalen van zijn club aan blij te zijn met deze beloning. ‘Ik ben heel blij met dit nieuwe contract. Twee jaar erbij, terwijl ik nog een jaar had. Daar spreekt vertrouwen uit. Ik heb het heel erg naar mijn zin bij AZ. Ik ben bezig aan mijn vierde seizoen en ben hier ooit gekomen omdat ik het eerste wil halen. Dat gaat de goede kant op, want afgelopen week mocht ik meetrainen met de A-selectie.’ Komende maandag mag Oosting in ieder geval weer aan de bak met Jong AZ. Dan nemen de Alkmaarders het in eigen huis op tegen Helmond Sport.

Marius Wiegman
Ik volg sinds halverwege de jaren negentig het voetbal actief, en dan met name AZ. Na jarenlang alleen als supporter in het stadion te hebben gezeten probeer ik dat nu te combineren met een journalistieke benadering. Mijn doel is om verder te kijken dan enkel de uitslag en ook de achterliggende verhalen te achterhalen en analyseren. Dit deel ik dan graag met mijn mede voetballiefhebbers. Mail: Marius.Wiegman@gmail.com

    Comments are closed.

    Ook interessant