Wandelgangen

‘Thijs Oosting op verlanglijstje meerdere clubs’

De transfergeruchtenmachine rondom spelers van AZ lijkt nu echt goed op gang te komen. Thijs Oosting zou in de belangstelling staan van meerdere Nederlandse clubs.

Dat meldt RTV Drenthe. Oosting, die tot nu toe vier keer in actie kwam voor het eerste elftal, staat op het verlanglijstje van meerdere clubs. Zo zouden FC Emmen, Willem II en RKC Waalwijk de 21-jarige speler willen huren. Vitesse en FC Utrecht zijn ook geïnteresseerd, maar zij gaan liever voor een langere verbintenis. Zij willen Oosting kopen, echter lijken deze clubs kansloos volgens de Drentse omroep want AZ wil de speler niet verkopen

Volgens de website transfermarkt.nl is de actuele marktwaarde van de veelzijdige speler €600.000,-. Zijn contract loopt deze zomer af. Een vertrek bij de club lijkt wellicht de beste optie voor beide partijen. Oosting komt er niet aan te pas in het eerste elftal en het lijkt er niet op dat hij in de tweede seizoenshelft fors meer speelminuten zal maken.

De geboren Emmenaar speelde in het vorige seizoen al 17 wedstrijden op huurbasis voor RKC, de club waar zijn vader Joseph Oosting nu coach is. Dit jaar speelde hij ook al zeven keer voor Jong AZ in de Keuken Kampioen Divisie.

Jeroen Rooseboom de Vries
Jeroen komt al sinds zijn zevende bij AZ en heeft vanaf 2016 een seizoenskaart op vak W. Komt bij alle thuiswedstrijden en veel uitwedstrijden. Kijkt tijdens de wedstrijd liever 90 minuten naar de tribune dan naar het veld. Studeert journalistiek in Utrecht.

Comments are closed.

0 %