29-09-2018: Voetbal: AZ v Ajax: Wijdewormer Eredivisie onder 19 2018/2019 l-r Thijs Oosting (AZ O.19)
Elftal en Technische staf

Thijs Oosting maakt stap naar A-selectie

In navolging van Mohamed Taabouni maakt ook Thijs Oosting de stap naar de A-selectie. De 20-jarige middenvelder kwam in 2016 over van FC Emmen en behoorde afgelopen seizoen tot de smaakmakers van Jong AZ. In 28 wedstrijden wist hij acht keer het net te vinden, terwijl hij ook nog eens vijf keer een assist afleverde.

Oosting is een aanvallend ingestelde middenvelder, die door middel van slimme loopacties regelmatig opduikt voor het vijandelijke doel. De linkspoot werd bovendien verschillende malen uitgenodigd voor vertegenwoordigende elftallen van Oranje. Oosting ligt in Alkmaar nog vast tot medio 2022.

Marius Wiegman
Ik volg sinds halverwege de jaren negentig het voetbal actief, en dan met name AZ. Na jarenlang alleen als supporter in het stadion te hebben gezeten probeer ik dat nu te combineren met een journalistieke benadering. Mijn doel is om verder te kijken dan enkel de uitslag en ook de achterliggende verhalen te achterhalen en analyseren. Dit deel ik dan graag met mijn mede voetballiefhebbers. Mail: Marius.Wiegman@gmail.com

    Comments are closed.

    Ook interessant