Teun Koopmeiners verteld in Voetbal International dat de spelers van AZ hun periode in Alkmaar mooi willen afronden
06-12-2020: Voetbal: AZ - FC Groningen Eredivisie seizoen 2020-2021 L-R
Elftal en Technische staf

Teun Koopmeiners: ‘we willen het mooi afronden bij AZ’

In de Voetbal International van deze week staat een interview met Teun Koopmeiners waarin hij spreekt over het ontslag van Arne Slot, maar vooral over de wens van veel spelers om hun periode bij AZ hoe dan ook mooi af te willen ronden.

AZ hoort bovenin mee te draaien

Na de nederlagen tegen FC Groningen en HNK Rijeka en het ontslag van Arne Slot staken de meer ervaren spelers van de club de koppen bij elkaar, aldus de aanvoerder die zelf een fantastisch seizoen doormaakt. ‘We zijn met een groep spelers bij elkaar gaan zitten, met vooral de jongens die al hun hele leven bij AZ spelen. We hadden het erover dat we ooit onze club gaan verlaten. Misschien komende zomer of een jaar daarna. En dat we ons tijdperk bij AZ per se mooi willen afronden. Dus niet door zesde te worden.’ Koopmeiners gaat verder: ‘Nee, met deze ploeg horen we bovenin mee te draaien, met goed voetbal.

Door op de ingeslagen weg met Pascal Jansen

In het interview gaat Koopmeiners ook in op het vertrek van Arne Slot en het doorschuiven van Pascal Jansen: ‘Het alternatief was een trainer die voor iedereen nieuw zou zijn’, blikt hij terug. ‘Iemand die misschien een nieuw plan zou gaan trekken, midden in het seizoen, wat aanpassingstijd vraagt. Met Jansen konden we door op de ingeslagen weg. Daar stond iedereen achter.

Martijn Benjamin
Schrijft sinds 2004 voor AZFanpage en is vanaf 2010 eigenaar van deze heerlijke site. Heeft met In de Hekken nog een uit de hand gelopen hobby. Helpt in het werkende leven bedrijven aan goed scorende websites en shops met 072DESIGN. Doet ook nog wat met kleding bij PGWEAR Nederland.

    Comments are closed.

    Ook interessant