Elftal en Technische staf

‘Teun Koopmeiners op shortlist Spartak Moskou’

De inkt onder het contract van Guus Til is nog niet opgedroogd of Spartak Moskou denkt aan het aantrekken van de volgende AZ’er. Volgens onze Russische bronnen, werkzaam bij het Russische Sport Express, staat Teun Koopmeiners op een shortlist van de Moskovieten. Spartak is nog op zoek naar een defensieve middenvelder en zien de huidige aanvoerder van AZ als een van de opties. Van concreet contact, of een bod, is in ieder geval nog geen sprake.

Het is de vraag of AZ uberhaupt aan een overstap wenst mee te werken. Directeur Voetbalzaken Max Huiberts gaf al aan dat hij Til in principe ook niet kwijt wilde, maar uiteindelijk het bod uit Rusland niet kon weigeren. Het lijkt echter niet waarschijnlijk dat Huiberts erop zit te wachten om nog een steunpilaar kwijt te raken deze zomer. Koopmeiners mag zich na het vertrek van boezemvriend Til ook eerste aanvoerder noemen van de Alkmaarders. Inmiddels speelt de jeugdinternational ook weer op zijn vertrouwde stekje op het middenveld, wat de noodzaak voor een transfer ook van zijn kant minder maakt.

Marius Wiegman
Over de schrijver

Ik volg sinds halverwege de jaren negentig het voetbal actief, en dan met name AZ. Na jarenlang alleen als supporter in het stadion te hebben gezeten probeer ik dat nu te combineren met een journalistieke benadering. Mijn doel is om verder te kijken dan enkel de uitslag en ook de achterliggende verhalen te achterhalen en analyseren. Dit deel ik dan graag met mijn mede voetballiefhebbers. Mail: Marius.Wiegman@gmail.com