Wedstrijden

Teleurstellend AZ speelt gelijk tegen SK Brann

AZ is er vanavond niet in geslaagd de wedstrijd tegen SK Brann winnend af te sluiten. Na een teleurstellende wedstrijd stond er een 1-1 eindstand op het scorebord en eerlijk gezegd maakten beide ploegen ook geen aanspraak op meer. 

In een redelijk gevuld stadion begon de thuisploeg aardig aan de wedstrijd. De ploeg van Jansen zocht de aanval en was via een schuiver van Odgaard ook dichtbij de openingstreffer. Dyngeland wist nog een handje achter de bal te krijgen en voorkwam daarmee de openingstreffer.

Hierna kakte het in en bleef SK Brann eigenlijk vrij eenvoudig overeind. De bezoekers deelden ook enkele speldenprikjes uit, maar echt druk had Ryan het niet. AZ speelde eveneens in een  te laag tempo om iets af te dwingen.

Openingstreffer

Na de thee waren het de Noren die sterker uit de kleedkamer kwamen en direct een aantal keer dreigend waren. Veel meer dan een corner zou dat echter niet opleveren. Toch was het Brann dat de score opende. Castro werd alleen voor Ryan gezet en schoot diagonaal raak.

AZ is er vanavond niet in geslaagd de wedstrijd tegen SK Brann winnend af te sluiten. Na een teleurstellende wedstrijd stond er een 1-1 eindstand op het scorebord en eerlijk gezegd maakten beide ploegen ook geen aanspraak op meer. 

Jansen greep hierna direct in met een driedubbele wissel en bracht Poku, Goudmijn en Lahdo, en dat sorteerde effect. Lahdo was tien minuten na zijn entree met een vlammend schot dichtbij de gelijkmaker, maar zag de keeper redden. Uit de daaropvolgende corner was het alsnog raak. Lahdo z’n schot werd gekraakt, waarna Hatzidiakos de bal achter Dyngeland kopte.

In het restant van de wedstrijd drong AZ wel aan, al was het qua kansen matig. Veelzeggend was misschien wel dat Bazoer één van de betere was aan de zijde van de thuisploeg. Uiteindelijk bleef het bij een terecht gelijkspel, waardoor de ploeg van Jansen volgende week vol aan de bak moet in Bergen.

Karakteristieken

Doelpunten: 59′ Castro 0-1 71′ Hatzidiakos 1-1

Gele kaarten: Castro, Knudsen (SK Brann Bergen)

Opstelling AZ: Ryan; Sugawara, Bazoer, Hatzidiakos (c), Wolfe; Mihailovic (60′ Goudmijn), D. de Wit, Mijnans; Odgaard (60′ Poku), Pavlidis, Van Bommel (60′ Lahdo)

Opstelling SK Brann Bergen: Dyngeland; Crone, Knudsen (88′ Larsen), Kristiansen, Pedersen (73′ Soltvedt); Kartum (73′ Mathisen), Heltne Nilsen (c), Myhre; Castro (82′ Simba), Finne, Borsting

Marius Wiegman
Ik volg sinds halverwege de jaren negentig het voetbal actief, en dan met name AZ. Na jarenlang alleen als supporter in het stadion te hebben gezeten probeer ik dat nu te combineren met een journalistieke benadering. Mijn doel is om verder te kijken dan enkel de uitslag en ook de achterliggende verhalen te achterhalen en analyseren. Dit deel ik dan graag met mijn mede voetballiefhebbers. Mail: Marius.Wiegman@gmail.com

    Comments are closed.

    0 %