Wedden op voetbal

Elftal en Technische staf

Teleurgestelde Bizot: ‘Naar mijn mening was het geel’

AZ beleefde vanavond een kansloze avond op het Kasteel. De Alkmaarders verloren met 3-0 van Sparta, waarbij een negatieve hoofdrol was weggelegd voor Marco Bizot. De doelman kon al na zes minuten inrukken met een rode kaart na een overtreding op Ache. ‘Naar mijn mening was het een gele kaart’, aldus een teleurgestelde Bizot in de mixedzone.

‘Er liepen volgens mij nog twee jongens achter me en naast me. Bovendien moet hij (Ache red.) om mij heen en loopt hij meer richting de zijlijn of de achterlijn, waardoor hij niet meer kon scoren vanuit die hoek. Maarja, ik moet de scheidsrechter ook geen kans geven om uberhaupt rood te trekken natuurlijk. En als dit de regels zijn volgens het boekje dan kan hij de rode kaart geven.’

Extra zuur is het dat dit de laatste wedstrijd in 2019 was, waardoor de ploeg toch met een zuur gevoel de winterstop in gaat. ‘Het is inderdaad zonde dat we het jaar zo moeten afsluiten. Dat hebben we niet verdiend op basis van de eerste seizoenshelft. Maar het gebeurt, dat is voetbal.’ Door de nederlaag komt AZ niet aan de leiding in de eredivsie en kan Ajax morgen drie punten uitlopen als het weet te winnen in eigen huis tegen ADO.

Haal samen met meer dan 50.000 fanatieke wedders het maximale uit je weddenschappen op voetbalwedden.net. Maak slim gebruik van de meest complete (live) wedstatistieken, wedtips, voorbeschouwingen, odds en exclusieve (welkomst)bonussen bij betrouwbare bookmakers.

Marius Wiegman
Over de schrijver

Ik volg sinds halverwege de jaren negentig het voetbal actief, en dan met name AZ. Na jarenlang alleen als supporter in het stadion te hebben gezeten probeer ik dat nu te combineren met een journalistieke benadering. Mijn doel is om verder te kijken dan enkel de uitslag en ook de achterliggende verhalen te achterhalen en analyseren. Dit deel ik dan graag met mijn mede voetballiefhebbers. Mail: Marius.Wiegman@gmail.com