Muamer Tankovic is momenteel in bloedvorm. De Zweed scoorde afgelopen weekend viermaal namens Jong AZ en verpulverde daarbij hoogstpersoonlijk Jong Vitesse. Momenteel is de aanvaller op pad met Jong Zweden en ook daar wist hij het net te vinden. Afgelopen zomer stond hij op de nominatie om de Alkmaarders te verlaten, maar is uiteindelijk toch gebleven. In gesprek met AZ Fanpage legt Tankovic de situatie uit. ‘Ik wilde graag spelen, alleen gaf de trainer andere spelers de voorkeur. Vandaar dat ik om me heen ben gaan kijken. Uiteindelijk is er niets gebeurd en ben ik bij AZ gebleven. Dat was echter absoluut geen teleurstelling want ik wilde graag bij AZ blijven.’

Martin is een goede man

De eerste weken van het nieuwe seizoen spendeerde de flamboyante buitenspeler voornamelijk bij het Jong AZ van Martin Haar, maar dat was geen probleem. ‘Ik ben bij AZ gebleven en heb vervolgens mijn best gedaan bij Jong AZ, zoals ik altijd doe. Dat is de manier om de vorm en het zelfvertrouwen weer terug te krijgen.’ Martin Haar liet zich eerder deze week uit over Tankovic en gaf aan verschillende gesprekken te hebben gevoerd met de Zweed. De speler zelf is hem daar dankbaar voor. ‘Martin is een goede man. Hij is veel met mij bezig en weet mij te motiveren.’

Ik ben er klaar voor

Wat de nabije toekomst gaat brengen is momenteel nog een vraagteken, zelf is Tankovic strijdbaar. ‘Ik denk dat ik de laatste weken goed bezig ben. Ik heb wat dat betreft gedaan wat ik kon en hoop binnenkort mijn kans te krijgen. Maar uiteindelijk is de beslissing aan de trainer. Ik zal er echter klaar voor zijn.’ Dit seizoen kwam de linksbuiten in competitieverband nog niet in actie voor het elftal van John van den Brom. In de beker speelde hij wel 90 minuten tegen Lienden en wist daarbij middels een prachtige lob te scoren. Gezien het gebrek aan scorend vermogen lijkt de Zweed binnenkort te mogen hopen op een plek bij de eerste selectie.

Marius Wiegman

Ik volg sinds halverwege de jaren negentig het voetbal actief, en dan met name AZ. Na jarenlang alleen als supporter in het stadion te hebben gezeten probeer ik dat nu te combineren met een journalistieke benadering. Mijn doel is om verder te kijken dan enkel de uitslag en ook de achterliggende verhalen te achterhalen en analyseren. Dit deel ik dan graag met mijn mede voetballiefhebbers. Mail: Marius.Wiegman@gmail.com

24 Replies to “Tankovic: ‘Ik wilde graag bij AZ blijven’”

 1. Slechter dan Dos Santos kan hij nooit spelen. Want die mag al meer dan een halfjaar lang heel slecht spelen… en Tankovic wordt na 1-2 matige wedstrijden weer maanden niet gebruikt.

  1. Dat is het lot van die spelers. Ze hebben geen krediet(opgebouwd)
   Spelen ze 2x top en de 3e keer slecht, dan verdwijnen ze weer uit de basis.
   vdB houdt zich toch weer aan de 11 die hij in het begin op het oog had.

   1. Dat zal ik als ik Brom was maar niet doen want dan is zijn krediet straks ook weg bij de supporters. Deze spelers hebben laten zien in vorm te zijn en verdienen een plek in AZ1

    Tankovic–Weghorst–Alireza
    Overeem-wuytens-Bel Hassani
    Haps-vd eijden-Vlaar–Luckas
    ————–Rochet———–

    1. Luckassen speelt beter op centraal verdedigend middenvelder dan op rechtsachter. Daarom gewoon Mattias op rechtsachter en Derrick op de plaats van Joris

 2. Een speler die geeft om de club, dit soort spelers heb je wel nodig, niet de spelers die constant weg willen en zichzelf overschatten en liever voor een goed salaris ergens anders naartoe gaan en dergelijke.. Snel bij de selectie halen, zijn motivatie kan het team omhoog helpen.

 3. He Tancofiets is er weer.Leuk hoor en nu gaat hij het weer maken?
  Nou we zijn benieuwd kerel en nu ga je eindelijk eens doorstoten?

  1. Ik hoop het, hij heeft genoeg wedstrijden gekregen in het verleden, maar hij is nog jong dus het kan nog komen.

  2. 59 wedstrijden 13 doelpunten en 8 assists en het gros daar van is invalbeurten geweest.

 4. Doei Lazy Fred en houthakker Weghorst. Tanko moet eerste spits worden.

  Levi Garcia-Tankovic-Ali Reza
  Van Overeem-Bel Hassani
  Wuytens
  Haps-V Eijden-Vlaar-Luckassen
  Olij

  1. Lijkt mij ook de beste opstelling inderdaad! Olij de kans geven, een dos Santos uit de basis zetten.

  2. Een goeie opstelling, alleen geen vertrouwen in tankofiets als je kijk naar het verleden. En daar komt bij dat scoren in de 2de divisie heel iets anders is dan in de Eredivisie!
   Rochet eruit en Olij erin is terecht!

   1. vorig jaar kreeg Tanko de kans en speelde hij een paar wedstrijden goed en opeens werd hij eruit gehaald zonder enige reden. Tanko verdient een kans, hij speelt beter dan Dabney en kan nu eindelijk op zijn eigen positie uitblinken in AZ 1

  3. Luckassen als rechtsback en Olij op doel getuigen van een heel erg achterhaald spelbeeld bij AZ

  4. Sorry Sjap maar je weet dat Weghorst echt de beste spits is die AZ heeft en nog veel potentie heeft om absoluut uit te blinken?

   Over fred en dos santos geef ik je gelijk, die moeten veeeeel meer laten zien.

 5. Tanko heeft zijn kansen al gehad en zelf verprutst, dat heeft iedereen toch gezien. Hij is hier op de fanpage in de reacties al compleet afgebrand net zoals dos Santos kennelijk nu aan de beurt is. Raar volk die supporters.

  1. Dat Dos Santos, die TEGEN!! AZ speelt en zijn team ernstig benadeeld, ja dat ziet Jules de Korte nog!
   Dus is de terechte kritiek van de fans normaal en niets raars aan + spelers kunnen beter worden!

  2. Niet raar volk de beste in vorm moet spelen, en die uit vorm zijn moeten keihard knokken om terug te komen zoals tanko en Garcia doen! (Beide gescoord met hun nationale elftal)

 6. Haar senior weet spelers vaak goed te motiveren. Aan de ene kant goed dat hij meer met de (opkomende) jeugd bezig is maar aan de andere kant jammer dat hij niet bij het eerste meer op de bank zit. Wat betreft Tanko.. vind hem te wisselvallig. nu heeft hij weer een periode van veel goals en lekker in zn vel maar voor hoelang? het is wel duidelijk dat hij de kwaliteiten wel heeft, maar als ze er maar af en toe uitkomen brengt hij gewoon te weinig voor een vaste basisplaats. als wissel zou ik hem er wel een aantal keer eerder in willen zien komen.. zo rond de 65e minuut of iets.. niet de 83e!

 7. Het enige probleem is dat Dos Santos zijn doelkansen (nog) niet afmaakt. Doet hij dat wel, dan had hij niet voor AZ gespeeld.

Comments are closed.