Website laten maken in Alkmaar? Kom naar 072DESIGN
Elftal en Technische staf

Tankovic: ‘Ik wilde graag bij AZ blijven’

Muamer Tankovic is momenteel in bloedvorm. De Zweed scoorde afgelopen weekend viermaal namens Jong AZ en verpulverde daarbij hoogstpersoonlijk Jong Vitesse. Momenteel is de aanvaller op pad met Jong Zweden en ook daar wist hij het net te vinden. Afgelopen zomer stond hij op de nominatie om de Alkmaarders te verlaten, maar is uiteindelijk toch gebleven. In gesprek met AZ Fanpage legt Tankovic de situatie uit. ‘Ik wilde graag spelen, alleen gaf de trainer andere spelers de voorkeur. Vandaar dat ik om me heen ben gaan kijken. Uiteindelijk is er niets gebeurd en ben ik bij AZ gebleven. Dat was echter absoluut geen teleurstelling want ik wilde graag bij AZ blijven.’

Martin is een goede man

De eerste weken van het nieuwe seizoen spendeerde de flamboyante buitenspeler voornamelijk bij het Jong AZ van Martin Haar, maar dat was geen probleem. ‘Ik ben bij AZ gebleven en heb vervolgens mijn best gedaan bij Jong AZ, zoals ik altijd doe. Dat is de manier om de vorm en het zelfvertrouwen weer terug te krijgen.’ Martin Haar liet zich eerder deze week uit over Tankovic en gaf aan verschillende gesprekken te hebben gevoerd met de Zweed. De speler zelf is hem daar dankbaar voor. ‘Martin is een goede man. Hij is veel met mij bezig en weet mij te motiveren.’

Ik ben er klaar voor

Wat de nabije toekomst gaat brengen is momenteel nog een vraagteken, zelf is Tankovic strijdbaar. ‘Ik denk dat ik de laatste weken goed bezig ben. Ik heb wat dat betreft gedaan wat ik kon en hoop binnenkort mijn kans te krijgen. Maar uiteindelijk is de beslissing aan de trainer. Ik zal er echter klaar voor zijn.’ Dit seizoen kwam de linksbuiten in competitieverband nog niet in actie voor het elftal van John van den Brom. In de beker speelde hij wel 90 minuten tegen Lienden en wist daarbij middels een prachtige lob te scoren. Gezien het gebrek aan scorend vermogen lijkt de Zweed binnenkort te mogen hopen op een plek bij de eerste selectie.

Haal samen met meer dan 50.000 fanatieke wedders het maximale uit je weddenschappen op voetbalwedden.net. Maak slim gebruik van de meest complete (live) wedstatistieken, wedtips, voorbeschouwingen, odds en exclusieve (welkomst)bonussen bij betrouwbare bookmakers.

Marius Wiegman
Over de schrijver

Ik volg sinds halverwege de jaren negentig het voetbal actief, en dan met name AZ. Na jarenlang alleen als supporter in het stadion te hebben gezeten probeer ik dat nu te combineren met een journalistieke benadering. Mijn doel is om verder te kijken dan enkel de uitslag en ook de achterliggende verhalen te achterhalen en analyseren. Dit deel ik dan graag met mijn mede voetballiefhebbers. Mail: Marius.Wiegman@gmail.com

24 Comments

Comments are closed.
 • Avatar
  • Avatar
   • Avatar
    • Avatar
 • Avatar
 • Avatar
  • Avatar
  • Avatar
 • Avatar
  • Avatar
  • Avatar
   • Avatar
  • Avatar
  • Avatar
 • Avatar
  • Avatar
  • Avatar
 • Avatar
 • Avatar