Muamer Tankovic heeft AZ verlaten en vertrekt per direct naar het Zweedse Hammarby IF. De 22-jarige linksbuiten maakt een definitieve overstap naar zijn thuisland en zal een meerjarig contract ondertekenen bij de club uit Stockholm. Medio 2014 arriveerde Tankovic in Alkmaar, nadat AZ hem transfervrij had overgenomen van het Engelse Fulham. De jeugdinternational stond te boek als groot talent maar wist zijn belofte in Alkmaar uiteindelijk niet in te lossen.

Staat van dienst

Desondanks kwam Tankovic in totaal 77 keer in actie voor AZ, waarbij hij zestien keer wist te scoren en twaalfmaal een assist leverde. Zijn meest memorabele doelpunt maakte hij afgelopen december tegen Zenit St. Petersburg. In het cruciale duel in de groepsfase van de Europa League was de Zweed met een prachtige uithaal verantwoordelijk voor de winnende treffer. Deze goal was uiteindelijk voldoende voor kwalificatie naar de knock-out fase. Over de hoogste van de transfersom heeft AZ, zoals gebruikelijk, geen uitspraken gedaan.

Marius Wiegman

Ik volg sinds halverwege de jaren negentig het voetbal actief, en dan met name AZ. Na jarenlang alleen als supporter in het stadion te hebben gezeten probeer ik dat nu te combineren met een journalistieke benadering. Mijn doel is om verder te kijken dan enkel de uitslag en ook de achterliggende verhalen te achterhalen en analyseren. Dit deel ik dan graag met mijn mede voetballiefhebbers. Mail: Marius.Wiegman@gmail.com

25 Replies to “Tankovic verruilt AZ voor Hammarby IF”

 1. Zonde, had veel meer ingezeten onder de juiste trainer. Ik denk als hij bij Jong AZ een volledig seizoen onder Martin Haar had meegedaan, dan was hij de revelatie van de Jupiler League geworden.

   1. Strekking van mijn verhaal is dat het aan de trainer ligt, niet aan het niveau. Voetballers worden niet beter gemaakt onder van de Brom.

     1. Lekker makkelijk, alles op Brom afschuiven. Wie is jouw baas? Die moet ook eens aan de bak ?

 2. Heeft het uiteindelijk niet kunnen maken (Engeland, Nederland) en is weer terug bij af in de anonimiteit in Zweden.

 3. Maar ik vermoed dat hij zichzelf te goed vond voor een Jupiler League. Natuurlijk heeft hij kwaliteiten maar in vele wedstrijden kwam het er niet uit en leek het of hij tegen zichzelf voetbalde. Ik had er geen vertrouwen dat het ooit nog goed zou komen daarom is deze oplossing voor iedereen de beste.

 4. En dat is de volgende…………..Maar wanneer kunnen wij als AZ supporters eens een paar versterkingen tegemoet zien?

  1. Wat ben jij ongeduldig pik.
   Wat je haalt is niet altijd beter,dat zie aan deze flierefluiter.
   We hebben 28 middenvelders en nog veel meer in huis.
   Die Noor komt niet want die lopen hier ook.

  2. Er komen geen top spelers naar ons…
   Geen Europees voetbal.
   Drana trainer.
   Spelers kijken daar nl ook naar!!!

 5. I thought he had great potential–but so do most players. He would show brilliance from time to time but then nothing for long periods

 6. Denk dat er weinig interesse in Tankovic was in zowel Nederland als Belgie.
  Hij gaat niet voor niets naar een degradatieclub (nr.11 van de Zweedse competitie).

 7. De arrogantie van een superster, maar geen topper. Prima nieuws dat weer iemand die het niveau subtop niet aankan AZ heeft verlaten.

 8. Deze man werd gekocht in een periode waarin AZ creatief moest inkopen omdat er weinig geld beschikbaar was. Een enorme sfeermaker in de kleedkamer. Af en toe zomaar een moment gezien van hem die briljant was waardoor je hoopte dat hij definitief zou doorbreken. Dan werd hij opgesteld in de basis en grossierde hij in foute passes en belabberd spel. Ook invalbeurten vielen vaak verkeerd uit. Je hoopte dat hij een kentering in het spel zou aanbrengen maar dan viel het toch weer zwaar tegen. Terecht dat hij een andere weg kiest omdat hij niet beter kan. Overigens irriteer ik me mateloos aan sommigen die vinden dat het de schuld van de trainer is. Net alsof je van een lelijk eendje een rolls moet maken. Dat gaat nu eenmaal niet als blijkt dat er te weinig talent en doorzettingsvermogen is. Hij heeft genoeg kansen gehad en regelrecht verkloot. Als oud-trainer zou ik dan ook gezegd hebben joh ik kan niet van je op aan onze wegen scheiden.

 9. Ben er niet rouwig om ben het helemaal eens met oldfan, genoeg kansen gehad AZ en Tanko geweldig koppel.

 10. Jammer dat het niks is geworden. Hij had een paar mooie momenten, maar stond er niet vaak genoeg en had meer mogen vechten voor zijn plek. Hopelijk kan hij het in Zweden wel laten zien.

 11. Geen Noor dus.. Kunnen we wel een nieuwe spits verwachten als weghorst ineens toch besluit naar Portugal of Engeland te gaan??

  Een heel seizoen draaien op een transfervrije keeper en een huurling, lach me slap als we kampioen worden

 12. De enige met potentie van die 3 links voorin… Weeeeeer een staaltje wanbeleid, Max!!!!!!!!!!!!

  1. Schei toch uit!! die gozer kan leuk trucjes doen maar constant presteren doet hij nooit , staat 90 minuten in het veld en speelt 10 minuten aardig tot goed de rest van de wedstrijd waggelt hij een beetje mee.. wat AZzaansteek zegt moments of brilliance meer niet misschien komt het nog op latere leeftijd bij een lager niveau maar dat is een beetje laat hij heeft genoeg kansen gehad.

Comments are closed.