Tankovic verruilt AZ voor Hammarby IF

Marius Wiegman
Geschreven door Marius Wiegman

Muamer Tankovic heeft AZ verlaten en vertrekt per direct naar het Zweedse Hammarby IF. De 22-jarige linksbuiten maakt een definitieve overstap naar zijn thuisland en zal een meerjarig contract ondertekenen bij de club uit Stockholm. Medio 2014 arriveerde Tankovic in Alkmaar, nadat AZ hem transfervrij had overgenomen van het Engelse Fulham. De jeugdinternational stond te boek als groot talent maar wist zijn belofte in Alkmaar uiteindelijk niet in te lossen.

Staat van dienst

Desondanks kwam Tankovic in totaal 77 keer in actie voor AZ, waarbij hij zestien keer wist te scoren en twaalfmaal een assist leverde. Zijn meest memorabele doelpunt maakte hij afgelopen december tegen Zenit St. Petersburg. In het cruciale duel in de groepsfase van de Europa League was de Zweed met een prachtige uithaal verantwoordelijk voor de winnende treffer. Deze goal was uiteindelijk voldoende voor kwalificatie naar de knock-out fase. Over de hoogste van de transfersom heeft AZ, zoals gebruikelijk, geen uitspraken gedaan.

Haal samen met meer dan 50.000 fanatieke wedders het maximale uit je weddenschappen op voetbalwedden.net. Maak slim gebruik van de meest complete (live) wedstatistieken, wedtips, voorbeschouwingen, odds en exclusieve (welkomst)bonussen bij betrouwbare bookmakers.

Over de schrijver

Marius Wiegman

Marius Wiegman

Ik volg sinds halverwege de jaren negentig het voetbal actief, en dan met name AZ. Na jarenlang alleen als supporter in het stadion te hebben gezeten probeer ik dat nu te combineren met een journalistieke benadering. Mijn doel is om verder te kijken dan enkel de uitslag en ook de achterliggende verhalen te achterhalen en analyseren. Dit deel ik dan graag met mijn mede voetballiefhebbers. Mail: Marius.Wiegman@gmail.com