AZ Jeugd

Taabouni en Oosting bezorgen Jong AZ een punt

Jong AZ heeft vanavond een punt overgehouden aan de ontmoeting met MVV. Op het eigen complex aan de Kalverhoek waren Mohamed Taabouni en Thijs Oosting de uitblinkers. Taabouni zorgde met twee treffers op aangeven van Oosting voor de 2-0 voorsprong. Na de tegentreffer van Schroijen maakte Oosting op aangeven van Taabouni de 3-1. Van Acker en Deom brachten MVV echter langszij. 

De Alkmaarders moesten het wederom stellen zonder Aboukhlal, Reijnders, Gudmundsson en Evjen. Ondanks de afwezigheid van het kwartet schoot de ploeg van Michel Vonk uit de startblokken en dat was met name te danken aan het duo Oosting-Taabouni. Laatstgenoemde scoorde in de openingsfase tweemaal op aangeven van de Drent. Met name de laatste treffer kwam voort uit een mooie combinatie.

MVV gaf echter niet op en kwam halverwege de eerste helft terug in de wedstrijd via Schroijen. Lang ging de wedstrijd hierna op en neer, tot het moment dat Oosting de marge weer vergrootte naar twee. Op aangeven van de Taabouni schoot de spits resoluut raak. Toch was het niet genoeg voor de overwinning. De Limburgers scoorden in een tijdsbestek van drie minuten tweemaal via Van Acker en Deon. Ondanks kansen aan beide kanten zou het hierbij blijven.

Karakteristieken

Doelpunten: 11′ Taabouni 1-0, 14′ Taabouni 2-0, 26′ Schroijen 2-1, 63′ Oosting 3-1, 69′ Van Acker 3-2, 72′ Deon 3-3

Gele kaarten: Taabouni, Koopmeiners (Jong AZ) Martina, Deom (MVV)

Opstelling Jong AZ: Reus; Jacobs, Koopmeiners (c), Velthuis, Gullit; Franken (80′ Berkhout), Taabouni, Goudmijn; Margaret (63′ Sedlacek), Oosting, Allouch (80′ Kunst)

Opstelling MVV: Lathouwers; Martina, Mares, Waem (66′ Zeegers), Salasiwa; Deom, Van Acker, Kostons (66′ Stavitski); Schroijen, Duin , Zamouri (30′ Mickels)

Foto: Soccrates | Rico Brouwer

Marius Wiegman
Ik volg sinds halverwege de jaren negentig het voetbal actief, en dan met name AZ. Na jarenlang alleen als supporter in het stadion te hebben gezeten probeer ik dat nu te combineren met een journalistieke benadering. Mijn doel is om verder te kijken dan enkel de uitslag en ook de achterliggende verhalen te achterhalen en analyseren. Dit deel ik dan graag met mijn mede voetballiefhebbers. Mail: Marius.Wiegman@gmail.com

    Comments are closed.

    Ook interessant