AZ Jeugd

Taabouni en Allouch winnen van Nigeria en mogen blijven dromen van WK-titel

Mohamed Taabouni en Soulyman Allouch hebben vannacht met Oranje Onder 17 overtuigend gewonnen van Nigeria. In Goiânia wonnen de talenten overtuigend met 1-3 van de recordkampioen door een hattrick van Sontje Hansen. De jonge leeuwen schoten uit de startblokken en kwamen na vier minuten al aan de leiding door een treffer van Hansen. De spits schoot raak op aangeven van Jayden Braaf. Een kleine tien minuten daarna kwamen de Super Eagles echter alweer langszij door een schot van afstand van Olakunle Olusegun.

De mannen van bondscoach Van der Veen lieten hun koppie echter niet hangen en gaven een razendsnel antwoord. Binnen een mum van tijd zette Hansen zijn ploeg op aangeven van Hoever alweer op voorsprong. Het zou hierna lang een boeiend voetbalgevecht blijven, totdat Mohamed Taabouni, en de in de rust ingevallen Soulyman Allouchi, van zich lieten spreken. Allouch vond Taabouni, waarna laatstgenoemde naar binnen kapte, op doel schoot, maar zijn inzet gekeerd zag worden door de arm van verdediger Ikenna. De bal ging op de stip, waarna Hansen de wedstrijd in het slot gooide. Oranje Onder 17 plaatst zich door de overwinning voor de kwartfinale van het WK in Brazilië.

Allouch

Soulyman Allouch kijkt in ieder geval vol vertrouwen uit naar de wedstrijden in de kwartfinale, al waakt hij meteen voor onderschatting. ‘Dit is een geweldig gevoel. Al zijn we er natuurlijk nog niet. Willen we die WK-titel winnen dan moeten we nog drie wedstrijden winnen en dat kunnen we alleen als we daar met zijn allen voor strijden en er alles voor doen’, reageert de aanvaller vanuit Brazilië tegenover de AZ Fanpage.

Het was voor Allouch een dubbel mooie dag. Niet alleen plaatste hij zich met zijn team voor de kwartfinale, maar hij kwam ook voor het eerst dit toernooi binnen de lijnen. En dat in zo’n belangrijk duel. ‘Het waren natuurlijk mijn eerste minuten na zoveel wedstrijden, dus het deed me goed dat ik een helft speelde. Het gevoel van spelen op een WK kan ik echter niet goed beschrijven, dat moet je echt meemaken. Het enige dat ik kan zeggen is dat het geweldig is en dan heb ik het nog niet eens over onze comeback na die nederlagen in de eerste twee wedstrijden. Maar we zijn blijven knokken en nu staan we in de kwartfinale!’ Allouch en Taabouni nemen het zondag in de kwartfinale op tegen de winnaar van het duel tussen Argentinië en Paraguay.

Foto: FIFA 

Marius Wiegman
Ik volg sinds halverwege de jaren negentig het voetbal actief, en dan met name AZ. Na jarenlang alleen als supporter in het stadion te hebben gezeten probeer ik dat nu te combineren met een journalistieke benadering. Mijn doel is om verder te kijken dan enkel de uitslag en ook de achterliggende verhalen te achterhalen en analyseren. Dit deel ik dan graag met mijn mede voetballiefhebbers. Mail: Marius.Wiegman@gmail.com

    Comments are closed.

    Ook interessant