Jonas Svensson is voorlopig uitgeschakeld met een blessure
Elftal en Technische staf

Svensson weer inzetbaar tegen Feyenoord, Stengs twijfelgeval

Pascal Jansen heeft in de thuiswedstrijd tegen Feyenoord vanmiddag weer de beschikking over Jonas Svensson. Hij trainde deze week weer volledig met de groep mee. Het is nog onduidelijk of Calvin Stengs fit genoeg is, hij was vorige week ziek.

De Wit

Met de terugkomst van Jonas Svensson loopt de ziekenboeg weer leeg. Zo maakte Dani de Wit afgelopen week tegen VVV weer zijn eerste minuten in bijna 3 maanden.

Goede reeks

AZ wist de laatste drie wedstrijden allemaal te winnen, waardoor de ploeg van Pascal Jansen nog volop meedoet in de strijd om plek 2. Hij verwacht een mooie wedstrijd tegen de Rotterdammers, zo laat hij tegenover AZ TV weten: “Feyenoord heeft goede spelers, wij hebben die ook. Als je dat in ogenschouw neemt, weet je dat er wellicht een mooie wedstrijd aan zit te komen.”

Feyenoord

Feyenoord staat 5e in de Eredivisie, 3 punten onder AZ. De Rotterdammers speelden afgelopen midweek nog de inhaalwedstrijd tegen FC Groningen met 0-0 gelijk. Het is de tweede keer in korte tijd dat AZ en Feyenoord elkaar treffen. Vorige maand eindigde een boeiende wedstrijd in de Kuip nog in een 2-3 overwinning voor AZ.

Recente historie

Het wordt hoog tijd dat AZ thuis weer een keer wint van Feyenoord. Van de laatste vijf ontmoetingen gebeurde dat één keer. Veel AZ-fans zullen die wedstrijd nog scherp op het netvlies hebben staan, Vincent Janssen maakte zijn eerste hattrick in Alkmaarse dienst en ontpopte zich tot doelpuntenmachine.

2018-2019: AZ – Feyenoord: 1-1
Gudmundsson (AZ), Berghuis (Feyenoord)
2017-2018: AZ – Feyenoord 0-4
Berghuis 2x, Larsson, Vilhena (Feyenoord)
2016-2017: AZ – Feyenoord 0-4
Berghuis, Van der Heijden, Vilhena, Jørgensen (Feyenoord)
2015-2016: AZ – Feyenoord 4-2
Henriksen, Janssen 3x (AZ), Kramer, Vilhena (Feyenoord)
2014-2015: AZ – Feyenoord 1-4
Van Beek e.d. (AZ), Luckassen e.d., Achabar, Manu 2x (Feyenoord)

Live

AZ – Feyenoord begint vanmiddag om 16:45 en is live te volgen via ESPN. Na afloop van de wedstrijd is het wedstrijdverslag op onze website te lezen.

Peter Rus
Van jongs af aan supporter van AZ. Momenteel volg ik de opleiding Creative Business, waar ik veel leer op het gebied van media. Bij AZFanpage wil ik mijn passie voor het spelletje overbrengen naar de lezer.

    Comments are closed.

    Ook interessant