Wedstrijden

Supporters van NEC protesteren tegen leeg uitvak

Supporters van NEC zijn woedend vanwege het besluit van de Nijmeegse burgemeester Hubert Bruls om fans van AZ te weren bij de wedstrijd NEC-AZ. Als teken van protest blijft het sfeervak in De Goffert tijdens de beginfase van de wedstrijd leeg.

“Deze collectieve maatregel treft een grote, onschuldige groep supporters,” aldus supportersgroep Legio Noviomagum in een verklaring. “Het vrije bezoek van (uit)wedstrijden komt hiermee nog meer onder druk te staan.”

Vak 080 leeg tot de 14e minuut

“Gezien recente beslissingen in andere steden vinden we het noodzakelijk om een tegenstem te laten horen. Vak 080 blijft 13.12 minuten leeg. Momenteel hebben we nog de vrijheid om deze keuze te maken, maar we vrezen dat deze beslissing in de toekomst voor ons wordt gemaakt. Collectieve bestraffing? Een teken van onvermogen.”

Supporters NEC protesteren tegen leeg uitvak AZ

Bruls besloot eerder die zaterdag, in overleg met het Openbaar Ministerie en de politie, dat NEC-AZ zonder uitsupporters moet worden gespeeld. Dit besluit was een reactie op de onlusten bij AZ-West Ham United afgelopen donderdag.

Ook Supportersvereniging NEC maakt statement

De supportersvereniging van NEC is ontevreden over het besluit van Bruls. “Het weren van een hele groep, waarvan de overgrote meerderheid niets met het geweld te maken heeft, is geen oplossing voor dit maatschappelijk probleem”, aldus hun verklaring.

Ook goedbedoelende fans treffen is niet nodig

“Het spelen zonder (uit)publiek zou juist de laatste maatregel moeten zijn die een gemeente neemt, zoals ook is afgesproken binnen het nieuwe handelingskader dat is opgesteld door alle voetbalburgemeesters. Deze maatregel zet het vrije bezoek aan wedstrijden verder onder druk en creëert een situatie waarbij zelfs de goedbedoelende fans zich zullen afkeren van hun eigen club en de autoriteiten.”

[coverfoto via Pro Shots / Thomas Bakker]

Martijn Benjamin
Schrijft sinds 2004 voor AZFanpage en is vanaf 2010 eigenaar van deze heerlijke site. Heeft met In de Hekken nog een uit de hand gelopen hobby. Helpt in het werkende leven bedrijven aan professionele websites met 072DESIGN. Doet ook nog wat met kleding bij PGWEAR Nederland.

    Comments are closed.

    0 %