Supporters roepen op tot boycot bij AZ – NAC

AZFanpage
Geschreven door AZFanpage

Via Supportersbeweging Victoria Alkmaar kwam vandaag het bericht naar buiten dat fanatieke supporters uit de vakken W en X1 de handen ineen hebben geslagen om actie te voeren tegen de stadionverboden die uitgedeeld zijn naar aanleiding van de thuiswedstrijd tegen FC Utrecht in de play-offs.

Niet in het stadion, maar in de kroeg

In de oproep valt te lezen dat supporters worden opgeroepen om de vakken in het stadion leeg te houden en de wedstrijd in de kroeg in de stad te gaan kijken. Hieronder de verklaring van Victoria:

Tot twee keer toe konden uitsupporters voor onrust zorgen in thuisvakken en tot twee keer toe werden AZ-supporters ervoor bestraft. De stadionverboden die zijn uitgedeeld voor ‘provocatie’ zijn dan ook onacceptabel. Niet alleen voor de bestraften, maar voor alle AZ’ers is dit een mes in de rug.

We maken ons grote zorgen dat het huidige beleid zorgt voor een steeds leger en sfeerlozer stadion. De stemming onder supporters is zelden zo negatief geweest, het aantal seizoenkaarthouders sinds De Hout niet zo laag. Met één keer een leeg vak hopen we AZ en Alkmaar wakker te schudden dat er iets moet veranderen. Stop het opleggen van onzinnige stadionverboden, behandel supporters niet als potentiële criminelen en zorg dat overlastgevende uitsupporters zo snel mogelijk uit het stadion verwijderd worden. Alleen dan kunnen we het tij keren en stadion weer vol krijgen.

Haal samen met meer dan 50.000 fanatieke wedders het maximale uit je weddenschappen op voetbalwedden.net. Maak slim gebruik van de meest complete (live) wedstatistieken, wedtips, voorbeschouwingen, odds en exclusieve (welkomst)bonussen bij betrouwbare bookmakers.

Over de schrijver

AZFanpage

AZFanpage

De AZFanpage bestaat sinds 2000 en is sinds die tijd uitgegroeid tot de grootste supporterssite van AZ en is ook landelijk een bekende fansite. We brengen al het AZ-nieuws vanuit supportersperspectief. Kritisch, onafhankelijk en betrokken.

79 Reacties

 • Het is idd van de gekke dat onze supporters bestraft worden om het simpele feit dat uitsupporters niet horen tussen de onze.
  Hier is de stadion beveiliging verantwoordelijk voor! !!!.
  Helaas kunnen wij van alles verzinnen om de gedupeerden te helpen,maar denk niet dat het bestuur anders handelt.

 • Hoofd beveiliging eruit. Z’n hachie redden over de ruggen van AZ supporters…..wederom verkeerde inschatting.

 • #koningnogsteedsout

  En excuses aan alle supporters die er omheen zaten en zwaar onder hebben geleden, lijkt mij nog steeds zéér op z’n plaats! Het was een chaos met veel onschuldige supporters als slachtoffers.

  Treurig dat de echte oplossing (verwijderen van provocerende uitsupporters) nog steeds nergens ter sprake wordt gebracht vanuit de club..

  • Je bent niet goed geinformeerd mbt de “echte”oplossing zoals jij die noemt. Eerst je laten informeren, dan pas wat zeggen. Staat anders zo opruiend. O ja. En het is al wel “ergens”ter sprake geweest.Nogmaals; informeer je eerst eens.

   • Er is geen moment overwogen om de uitsupporters te verplaatsen naar het lege vak wat de makkelijkste oplossing was. Iedereen in het stadion zag dit aankomen. Volgens Koning was er geen capaciteit van de politie om de uitsupporters te verwijderen, maar plotseling wel voldoende om je eigen supporters af te ranselen. Vreemd verhaal en deugt van geen kant.

    • Dat laatste is niet waar natuurlijk. Wel je oogkleppen af doen. Als de bewuste eigen supporters gewoon in hun vak ( X of W1? )waren gebleven en niet de confrontatie waren aangegaan, dan werden ze ook niet gecorrigeerd toen ze eigen rechter wilden gaan spelen. En anders moet je op de blaren zitten…..

     • Ik denk dat jij beter je oogkleppen af kan doen beste Fred of ben je familie van Koning? Zelfs Stevie Wonder zag dat dit fout af ging lopen. De reactie van onze supporters is niet goed te praten maar wel te verwachten. Als hoofd veiligheid moet je die situaties goed inschatten en voorkomen. Laten we niet vergeten dat dit niet de eerste keer is maar de derde in twee seizoenen. Het meest frustrerende vind ik wel dat uitsupporters bijna alles mogen op de gezinstribune en dit van AZ-ers niet wordt getolereerd; over oogkleppen gesproken!

     • Ook al zou je het kunnen verwachten; dan zeg je het enige waar het omdraait en waar die verboden op gebaseerd zijn. Je zegt; ” De reactie van de supporters is niet goed te praten.” Beste Marnix, alleen op dat punt zijn de verboden gebaseerd. Feitelijk ben je het daar dan ook mee eens want je veroordeelt de reactie van die gasten. Al het andere zijn gedane zaken en niet meer relevant. Eigen rechter spelen op die avond wordt, zoals jij ook terecht invult, bestraft. Niets meer of minder.

      Voor mijn oordeelsvorming btw; zit of zat jij zelf op de gezinstribune dat er daar zaken,volgens jou, niet goed liepen of is het “van horen zeggen/zien”?

      Ps. Ben geen familie van Koning en vind het wel knap dat ons aller Stevie het kon zien.

     • Beste Fred, Stevie,

      Ik ben al twee seizoenen mee bezig om AZ te bewegen een strikt uitsupportersbeleid te hanteren. Ja ik zat tot vorig seizoen op J met mijn zoon en mijn zoon heeft zich meerdere malen onveilig gevoeld met name tegen Feyenoord. Ik sta mijn mannetje wel maar jij gaat volledig voorbij aan het feit dat er kinderen van 6 of 7 tussen idioten zitten die blowen, roken en provoceren en waar niks maar dan ook niks aan gedaan wordt. Als je goed gelezen hebt (en dat heb je dus niet) heb ik dat al eerder gemeld. Vanaf dit seizoen zit ik op Q en hoop deze narigheid niet meer mee te maken. Ik heb niet het idee dat wij het eens worden dus ik laat het hier bij.

     • Het strikte uitsupportersbeleid zoals jij dat noemt bestaat bij de zgn risicowedstrijden nu dus. Zie mijn eerdere bericht hierover bij de post van “Old Fan”. Wellicht dankzij .jou inspanning. Dat laten we maar in het midden. Vandaar dat waar het zgn statement oa. ook over spreekt gewoon te laat is, En dat konden de opstellers weten uit het overleg met de club al in een eerder stadium. Typisch een aktie die de plank volkomen mis slaat.

 • AZ heeft te maken met incapabele mensen in de organisatie. Dan krijg je dit dus.

  Jarenlang werden supporters niet serieus genomen, daar zijn legio voorbeelden van. Dat ging over in supportertje pesten. Nu hebben ze dus hun eigen zaken niet onder controle en worden eigen supporters bestraft. Dit kan zo niet doorgaan. De veiligheid van de eigen supporters komt in gedrag, straf dan niet de eigen supporter maar pak de onveilige situaties aan!

 • mooi streven. Vind het absurd dat AZ-supporters gestraft worden voor acties die de uitsupporters veroorzaken. De sfeer tijdens AZ-(K)utrecht lag echt niet aan de AZ-supporters. Als iemand in je eigen woning vervelend doet zet je die persoon er ook uit, goedschiks of kwaadschiks. Heel vervelend dat de mensen die opkwamen voor andere AZ-ers nu gestraft worden. Naar mijn mening hebben die jongens een goeie daad verricht.

  • Ook de bestraften zorgden voor geweld. Als zij gewoon in hun eigen vakken bleven was het niet zo geescaleerd. Maar ja, een robbertje matten is ook niet te versmaden……. en draag dan de consequenties. En ja. Ik zat ook op de Molenaarstribune op mijn eigen vaste plek. Voordat iemand gaat brullen of ik wel gezien heb wat er gebeurde. Ja dus. Heb ik gezien.

 • Ik heb me kapot geërgerd bij AZ-utrecht. Er waren echt ouderen en kinderen in gevaar en er gebeurde niets. Nu worden eigen supporters gestraft. Wat ik helemaal niet begrijp dat AZ blijkbaar niet in staat is geweest om de afgelopen 4 (!) maanden met de SV tot een oplossing te komen. daaruit blijkt wel dat de porblemen dieper liggen.
  Overigens vind ik het erg jammer dat er geen supporters in W en X1 staan. Dat werkt ook door op het team, en we willen allemaal dat AZ wint zondag. Maar net als met stakingen , het doel is om iets te forceren, en dat doet soms pijn. ik hoop dat dat lukt en dat er 3 punten worden bijgeschreven

  • Denk je echt dat dit doorwerkt naar het team ? Keep on dreaming. Een aktie van een paar supporters op een totaal van, pak weg 14.000 man die er zondag zitten stelt helemaal niets voor. Blijft overigens wel de vraag of die verboden rechtvaardig zijn of niet. Als ik zo om me heen lees en hoor zijn er toch echt heel wat mensen die de verboden, – gekomen door het eigen rechtertje spelen -, niet aanvechten hoor. Zels supporters die in de betreffende vakken altijd staan denken niet eensluidend. M.a.w. we moeten het niet groter maken als het is. En “eigen rechter spelen”wordt ook buiten het stadion bestraft door het OM.

   • eens met je nuancering.
    Gaat me vooral over het feit dat er nog steeds uitsupporters in onze vakken zitten, die ook provoceren en stewards doen daar weinig aan. Daar zit de emotie, en terecht lijkt me. Ook dat er dus geen of slechte communicatie is. dat mag AZ zich aantrekken. Iets kan terecht zijn (stadionverboden) maar zorg altijd dat er een lijntje is met de SV.
    Ik zit al jaren in J met sinds vorig seizoen mijn 11 jarige dochter en ik kon echt niet uitleggen wat er bij AZ -Utrecht gebeurde. Als zij in gevaar komt, kom ik op voor haar en haar veiligheid. Dat was bijna het geval met een Feyenoorder vorig seizoen, die wel heel ‘enthousiast’ als gast tekeer ging midden in het Familievak.

   • Eigen rechter spelen mag inderdaad niet, net als staan, blowen en roken in J (gezinsvak) en provoceren van thuissupporters door uitsupporters. Echter laten Koning en zijn stewards dit gedrag wel toe, terwijl van thuissupporters weinig wordt getolereerd. Ik heb zelf gezien dat er vorig jaar mensen boos weg liepen uit J met Feyenoord thuis en dit jaar gebeurt met Feyenoord, Utrecht en in mindere mate Cambuur hetzelfde. Koning leert niet van zijn fouten en ik sta 100% achter deze actie.

    • Lost niets op. Het probleem zit hem in de clubcard die bij iedere BVO zo maar te bestellen is waardoor uit supporters tussen het thuispubliek komt. Zie ook de laatste wedstrijd van Vitesse thuis tegen Feijenoord. Hetzelfde probleem. Dat systeem wordt nu aangepakt/bijgesteld. Dat was nl. de basis van deze opstootjes in de div.stadions tussen de”bekende”clubs. Althans hun supporters.

 • Ik heb gelezen in de alkm.krant dat de leiding zegt dat dat niet in ONS! Stadion gebeurt?
  Het stadion is ook van de supporters, en denk even na AZ!

  • Denk zelf even goed na met wat je schrijft en citeer juist de krant. De leiding zei dat “eigen rechter spelen” niet geaccepteerd wordt in het hun stadion. Dat is hetzelfde dat je dit ook niet tolereert bij je zelf in huis. Dan zeg je ook niet, als bezoeker, dat het huis van jou is. Dus idd. Dat stadion is van AZ waar je als fan/supporter kunt komen. Er is geen eurocent bij van de supporters.

   • Wat heb jij een grote muil.
    Geen wonder dat je ongeregeldheden krijg met dat soort ventjes als jij met je grote mond.
    Er zit altijd geld van de supporters kaarthouders in het stadion met je grote muil.

    • Jammer dit. Het nivo van de actievoerders ? Ik had op wat meer weerwoord gehoopt die fundamenteler is als wat gescheld. En als je de feiten kent is jouw opmerking over geld en stadion niet waar. Waarvan akte

     • Nou United. Niet helemaal. Dat probeer ik nu juist duidelijk te maken. Met alle respect voor emoties e.d. maar, United, er wordt zoveel onzin, verkeerde informatie, verkeerde citaten en wat al niet neergeschreven over dit onderwerp dat ik het, voor de beeldvorming, goed vindt om al die zaken in de juiste proporties te zetten en te corrigeren wat gewoon feitelijk onjuist is. En dat doet niets af van het feit of er nu wel of niet veel of weinig (ik denk zelf het laatste) mensen zondag menen weg te moeten blijven. Maar dan wel gebaseerd op de juiste informatie. Vandaar.

     • Jij hebt je er in verdiept oké
      Supporters onlusten zijn van alle tijden in de voetbalwereld.
      Het is helaas onlosmakelijk.
      Als Alkmaar 54 in de jaren zestig tegen KFC speelde zeiden wij: we gaan naar die boeren, denigrerend bedoeld en als we tegen Haarlem uit speelden waren wij de stomme boeren uit Alkmaar.
      Eigenlijk is het nogal belachelijk en puberaal te noemen.

   • zonder AZ supporters, geen AZ, kijk maar naar Haarlem, er kwam geen hond meer dus geen bestaansrecht meer.
    Wil AZ niet die kant op gaan dan zou ik als AZ zijnde maar oppassen dat er geen grote leegloop komt. Want als AZ de veiligheid van haar eigen supporters niet kan garanderen dan komen die straks niet meer.

    • Feiten kennis. Haarlem ging failliet omdat er geen nieuw stadion in de Zuidpolder mocht worden gebouwd. Dat is wat anders als jij beweerd

 • Met verbazing zie ik dat er supporters van de tegenpartij de kans krijgen om in een vak plaats te nemen waar ze niet thuis horen. Hoe kan dat in vredesnaam plaats vinden en hoe om dit voortaan te voorkomen. Twee seizoenen terug gebeurde dat met Feyenoord supporters die vlak naast het uitvak gingen staan ongeacht of ze plaatsbewijzen hadden voor deze plaatsen. Fijn als je daar een seizoenkaart voor hebt. En afgelopen seizoen gebeurde dat weer. Je zou toch zeggen dat AZ daar op was voorbereid maar het tegendeel gebeurde. Ze mochten blijven staan met gedrag waar je in het familievak je kind niet aan wil bloot stellen. Recentelijk gebeurde het met Cambuur en daarna met Utrecht. Als reclame voor het voetbal wil je toch veilig in een stadion zitten en mag de leiding van de club zich dat aantrekken dat er tot op heden nog geen oplossing voor gevonden te hebben. Daar mee voorkom je tevens dat anderen er zich mee gaan bemoeien.

  • Zoals ik al eerder aangaf dat zit hem in de club kaarten. Iedereen in ons land kan gratis een club kaart van een bepaalde club aanschaffen. Op vertoon hiervan kun je een kaartje kopen. Dan kom je, als bezoeker, gewoon terecht in een thuisvak met de bekende gevolgen. Dat is niet ” des AZ”. Maar geldt bij alle clubs. Zie de herrie in de laatste wedstrijd van Vitesse thuis tegen Feijenoord. Zelfde probleem toen. Het grval clubkaart moet aangepast worden. Als club ben je nl machteloos daar tegen.

   • Bullshit, je kan als supporter maar een clubkaart hebben dus of je hebt er een van Utrecht of een van AZ, nooit een van beide. Een uitsupporter heeft dan echt geen AZ clubkaart liggen waar hij even een kaartje mee koopt voor het thuisvak.

    • Duidelijke uitleg mannen. Ook mijn vrouw heeft een clubcard en kan dus een kaartje kopen voor een belangstellende relatie. Er zal toch een systeem bedacht moeten worden om de problemen in de toekomst te vermijden. Wie heeft een oplossing?

     • Idd oldfan. Je vrouw kan dat dus gewoon doen. Maar……..niet meer bij de zgn. risicowedstrijden. Bv. voor de thuiswedstrijd tegen Feijenoord kun je, via een clubkaart, geen kaartjes kopen. Alleen via een seizoenskaarthouder kun je 2 kaarten kopen. En daar zitten restricties op. De kaarten worden geregistreerd bv. op jouw seizoenskaart en op de 2 kaarten komt jouw naam en clubkaartnummer te staan.De relatie, familie,gasten enz. kunnen, met die kaarten alleen onder jouw begeleiding, als seizoenskaarthouder, naar binnen. En als je dan nog, als seizoenkaarthouder, 2 kaarten hebt gekocht voor die gasten die we, met z’n allen, niet in ons stadion willen zien, dan schep je zelf, als kaarthouder, de problemen en een stadionverbod is dan ook niet meer dan logisch in dat geval.

    • Helaas Ronny. Je bewering is niet juist. Je kunt van elke BVO een clubkaart aanschaffen. Gratis en voor niks. En de “beruchte” supportersgroepen doen dus juist wel wat je in je laatste zin schrijft. Vandaar dat het probleem zit in het gratis verstrekken van clubkaarten zoals ik al schreef. Daardoor kun je dus, met gemak, een kaartje kopen en terecht komen in een thuisvak. En dat wordt dus veelvuldig gedaan door de ons bekende groepen. Dat is het probleem wat aangepakt moet worden

  • De seizoenkaarthouders kunnen tot 2 extra kaarten bestellen voor AZ-Feyenoord met 50% korting. Ik denk dat het aantal Feyenoord supporters in de AZ vakken wel eens tot recordhoogte kan gaan stijgen dit jaar.

   • Sterker nog AZ NAC dit weekend vrije kaarverkoop, het maakt ze geen zak uit..als ze maar kunnen verdienen

    • En jij bent dan zondag een van diegene die een statement gaan maken ? Ik hoop waarachtig niet dat je dan zult denken dat het helpt tegen wellicht terrecht opgelegde stadionverboden. Het enige wat je waarschijnlijk mist is, naar ik verwacht, een leuke pot van ons team , die hier H E L E M A A L niets mee te maken hebben.

     • Ik mag hopen dat de spelers ook zo helder van geest zijn dat zij snappen dat dit statement niet tegen de selectie is gericht.

     • Denk dat ze het niet eens merken. Zo een klein groepje dat meent een statement of zo iets te moeten maken valt niet eens op tussen de andere duizenden die er wel zijn.

    • Als SEIZOEN kaarthouder kun je die 2 kaarten kopen. Dat klopt. Niet als CLUB kaarthouder. (Lezen is zo moeilijk….). En als seizoenkaarthouder ga je toch geen 2 kaarten kopen en die geven aan de tegenpartij ? Bovendien staat het nu geregistreerd als je die 2 kaarten koopt op je kastnummer. Als je die kaarten koopt en dan toch geeft aan de tegenpartij dan ben je echt gestoord en zorg je voor chaos in de thuisvakken. Een levenslang verbod is dan op zijn plaats. Dus hier weer….. eerst je informeren dan wat schrijven.

     • Nou nou Fredje, wat ben jij goed geïnformeerd zeg. Als Feyenoord in Alkmaar een doelpuntje maakt juicht het halve stadion. Deze kaarten zijn gekocht via AZ supporters die hun vrienden, die toevallig voor Feyenoord zijn, aan een kaartje hebben geholpen. Laat iedereen lekker voor hun eigen clubje zijn. Als er meer AZ supporters zijn was het wel elke week uitverkocht en dan hebben we ook geen last van andere supporters. Veel plezier in het café zondag.

     • Gekocht dan via AZ supporters met een seizoenkaart. En die 2 kaarten staan geregistreerd op het nummer en naam van de eigenaar van die seizoenkaart. De eigenaren van die kaarten dienen zich ook te legitimeren om binnen te komen. Dus als er hommeles zou komen, veroorzaakt door die gasten is de eigenaar van die seizoenkaart de sjaak, Kunnen we dan weer een “non-statement” maken om een vak niet te vullen. Ik zit wel gewoon in het stadion zondag. Kijken hoeveel er gehoor hebben gegeven aan deze belachelijke oproep.

   • Jammer weer zo een ongenuanceerde opmerking. Er zijn wel degelijk restricties om die kaarten aan te schaffen. Informeer eerst eens voordat je onzin schrijft.

 • De supporters zijn hier DE BAAS en niet Eenhoorn en Huiberts, DE PASSANTEN!!!!!!!!!!!!!!

 • az de zielenpieten van nederland .
  dan win je met 3-0 van utrecht ga je utrecht supporters proberen aan te vallen die zich gewoon prima gedroegen in het vak, ipv te gaan feesten.
  ook vielen deze heren cq jochies politieagenten aan .
  en als er een stadionverbod volgt tja dan ga je recht proberen te praten wat krom is en vingertje wijzen na anderen iets met een bord voor je kop.
  en het ergste is nog dat een officiele sv van az dat nog steunt ook hoe belachelijk kun je jezelf maken.

 • ja wat een schande als je politieagenten aanval en dan nog een sv krijgt ook slaat nergens op en spiegels zijn er niet in alkmaar

  • Heel objectief uw denkwijze inderdaad. Een groep van 20/30 aangeschoten uitsupporters naast een familievak zetten is wel een goed plan. Toen de tegenpartij achter kwam te staan begonnen die gasten het thuispubliek(familievak) verrot te schelden met onderandere de woorden kanker mietjes, homo’s etc Heel verstandig van politie Alkmaar om dan de AZsupporters uit eigen stadion te slaan(not) waardoor er een oudere man een gebroken arm aan overhield en kinderen de stuipen op het lijf te jagen.

  • Je hebt het over agenten die een 68-jarige man een trauma hebben bezorgd en dit vervolgens nog ontkennen ook (tot in de hoogste regionen ook!). Als ze die agenten al aanvielen dan vroegen deze erom. Hooligans met knuppels zijn het.

 • Wat ik simpelweg niet begrijp is waarom er bij het voetbal altijd zoveel problemen met supporters zijn, ongeacht welke club, het hoort toch vermaak te zijn? Wat maakt het in godsnaam uit dat iemand die naast je zit voor een andere club is?
  Tijdens de competitie zijn tegenstanders vijanden en alks dan ineens Nederland (toevallig een keertje) iets presteert op een EK of WK, kunnen ze ineens wel samen feesten.

  Doe dat nou eens tijdens de competitie ook, hoeft er minder beveiliging ingeschakeld te worden en gaan de prijzen voor de kaarten ook omlaag. Het kan zo simpel zijn.

  • Precies. Hoop dat de leden van de supportersbeweging van W1 en Q dat eens ter harte nemen ipv als dol dwazen het halve stadion door te rennen om ongevraagd “effe een handje te komen helpen”.

 • Wel leuk sommige teksten van moraalridders alhier. Maar als de beveiliging van AZ zijn zaakjes op orde had gehad, zouden er geen grote groepen uitsupporters bij het thuispubliek belanden met alle gevolgen van dien. Vervolgens 4 van je eigen supporters straffen om je eigen fouten te maskeren. (voor de 2e keer!)

  Eenhoorn had ook karakter kunnen tonen door te zeggen dat de veiligheid en screening bij de ingang structureel volkomen kut is geregeld. Wel een AZ supporter van 72 zijn zakken laten leeghalen, maar uitsupporters met een grote bek laten lopen…. vind je het gek dat het recht in eigen hand wordt genomen?

  • Ja. Geen enkel excuus om dan het recht in eigen hand te nemen. Dan treed het recht “van de sterkste” in en dat is de club door zijn stadionverbod aan deze fans die gewoon in hun vak hadden moeten blijven. Geen enkele supporter uit vak Q of O heeft gevraagd om hun ingrijpen of hun hulp.

   • Geen enkele supporter heeft gevraagd om weggevaagd te worden in eigen stadion door knuppels van de politie. Fred je bent gewoon een lul die maar een kant van het verhaal WIL zien. Zou mij niet verbazen als je een familie of kennis bent van die domoor ROB KONING.

 • Onlangs was ik op studiereis naar BvB Dortmund tegen Hertha BSC. De gelen van Dortmund zaten samen met de blauw witten van Hertha op het plein in het midden van de stad. Er werd bier gedronken, gezongen, worst gegeten en supporters van beide clubs gingen met elkaar op de foto. In het stadion zat ruim 80.000 man ‘s avonds te zingen. Ik zag ook spandoeken op die gelbe Wand waar de namen van supporters op stonden die een stadionverbod hadden gekregen en zij werden moreel gesteund door hun makkers. Positief.
  Het is zo jammer vooral omdat AZ begint te draaien als een tierelier en NAC een uitstekende kandidaat is om ons naar een nog hoger niveau te voetballen.

  • Onzin in Duitsland kunnen ze er ook wat van qua supportersrellen genoeg bewijs te vinden op Internet. Misschien paar clubs onderelkaar die het goed kunnen vinden..

   • Dat is waar. Dortmund en Schalke 04 staat garant voor rottigheid. Maar toch.
    Maar wat ik vooral als voorbeeld zie is dat een stadion voor 82.000 bezoekers voor een competitie wedstrijd binnen 10 minuten is uitverkocht. Als ons stadionnetje ook gewoon eens 17.000 man kon verwelkomen in een weekend en er eens flink herrie gemaakt gaat worden op een positieve manier dan zijn we spekkoper.

  • Ook nu met NAC als bezoekende partij zaten er uitsupporters in hun shirt tussen de AZ-fans. Dit bewijst dat het wel kan maar dat Utrechtse supporters op provocatie uit waren. Niet alleen binnen maar ook buiten het stadion (massaal lopend op de verkeersring Kooimeer) waren de Utrechtenaren luidruchtig en op conflict uit. Ik steun daarom deze actie. AZ-supporters verdienen niet gestraft te worden voor het falen van AZ’s eigen veiligheidsvraagstuk.

   • Ik ben het met je eens Kermit.
    Maar ik hoop alleen dat in de toekomst de supporters de kers op een goed seizoen gaan zetten. Veel sfeer dus! En eigenlijk niet alleen vanaf de Ben-Side maar ook uit andere delen van het stadion.
    En ik hoop dat de leiding het signaal serieus neemt. Beveiliging? Pffff…lachertje. Eigen supporters het werk van de beveiliging laten doen is geen eigen rechter spelen. Met stadionverboden je eigen onvermogen proberen te maskeren is laf.

 • Zullen we stoppen met alle negativiteit. De club staat er financieel beter voor dan ooit, stadion in eigendom, prachtig jeugdcomplex, kroonjuwelen uit jeugdopleiding, de stroom goede jeugdspelers lijkt structureel te worden en we kruipen dus richting top eredivisie binnen aantal jaar. Jong az draait lekker in jupiler en az1 draait ook maximaal (psv uit verliest immers bijna iedereen) en speelt aantrekkelijk voetbal nu. Laten we dus met zn allen achter deze fantastisch mooie club gaan staan. Een hoop eredivisieclubs en supporters zijn jaloers op ons. Forza az!

   • Doet AZ ook straks.Niet zeuren dus en eerst zorgen dat je goede info hebt voordat je blind achter iets aanloopt of schrijft

    • Is te laat nu zijn er al problemen en worden de eigen fans de dupe omdat AZ niet goed heeft gehandeld. Eigen fans de schuld geven en de politie met knuppels er naartoe sturen terwijl 20stel aangeschoten Utrechtse idioten de boel lopen optefokken. Kansloos kansloos kansloos. Maarja beter laat dan nooit, wij zullen niet rusten voordat rob koning zijn biesen heeft gepakt en ergens anders zijn onkunde kan uitoefen. Achtelijk bekrompen veiligheidsbeleid

    • hahaha en de eerste beste wedstrijd (morgen) kan gewoon bezocht worden zonder clubkaartverplichting….

 • Hunnie deden dittie en zij deden dattie.
  Wat een gejank, kom naar het stadion, ga voetbal kijken, hou je smoel en maak er gewoon een gezellige middag van. En wees eens trots op die mannen die onze club naar een niveau hebben gebracht waar ze in het hele land jaloers op zijn!

  • Niemand in dit land is jaloers op ons en dat hoeft ook niet. De supporters zijn AZ en niet de leiding of de voetballers die vaak nog en eens voor AZ zijn!!!

   • De supporters zijn az.Whahahahahahahahahaha.Onder welke steen ben jij vandaan gekropen.Zo werkt dat tegenwoordig niet meer in de maatschappij.

    • Want zonder support kan een voetbalclub voort blijven bestaan? Leg uit met je zo werkt het tegenwoordig niet meer?

     • Az kan prima zonder die zogenaamde supporters achter het doel.Die bij het minste of geringste de club in de steek laten.TRIEST!!!!

 • Echt waar AZ fans schaam je kapot. Jullie winnen wel maar manmanman hoe kan het zo stil zijn in een voetbalstadion. Jullie hebben klappers nodig om kabaal te maken ongekend. Kan echt niet dit

  gefeliciteerd vanuit breda met de punten maar nogmaals ga je schamen

  • Dat zijn dus de sfeervakken, die protesteren…

   Respect dat jullie bij NAC met 6 man en een paardenkop in het uitvak nog te horen waren

  • Beste Hansje…..
   Bedankt voor de reactie…. Maar er waren een aantal supporters niet aanwezig, uit protest.
   Koop een sterkere bril!
   Top dat jullie er ook waren met 45 man….
   Overigens weinig geluid gehoord uit het vakje.
   Nou ja, het vertoonde laffe spel geeft daar ook geen aanleiding toe.
   Vanaf minuut 1 vertragen….. Met 11 man achterin. De helft van het huurlingenleger heeft last van de vallende ziekte. Triest….
   Gegroet

  • Bedankt voor je reactie Hans.

   Laat het signaal duidelijk zijn!!

   Dat wij gister geen 12e man zouden zijn is (gezien jou reactie) dus prima geslaagd! Ik hoop dat onze passanten (lees beleidsbepalers) dit ook inzien. Sollen met je achterban doe je niet, dan krijg je de deksel op je neus. Dit is begin jaren 80 ook gebeurd, maar toen zijn duizenden mensen definitief weggebleven. Krijg je als er foute beslissingen worden genomen zonder overleg met je achterban.

   Tijd van incasseren is geweest, wij staan hier voor elkaar op en dat heeft alles te maken met trots en in de laatste plaats met schaamte!