Albert Gudmundsson lijkt uit op vertrek bij AZ
Wedstrijden

Superieur AZ wint eenvoudig van SC Heerenveen

AZ heeft vanavond op overtuigende wijze afgerekend met SC Heerenveen. In het Abe Lenstra Stadion wonnen de Alkmaarders met 0-3 door treffers van Koopmeiners, Karlsson en een eigen goal van Woudenberg. Door de overwinning klimt de ploeg van Slot over FC Utrecht heen naar plek acht op de ranglijst. 

In de eerste helft was de ploeg van Slot oppermachtig. De bezoekers wisten elkaar makkelijk te vinden en gaven nauwelijks iets weg. Toch was de eerste grote kans voor de thuisploeg. Mitchel van Bergen ontsnapte aan de rechterkant, maar kreeg de bal vervolgens niet bij de vrijstaande Henk Veerman.

Na een half uur drukte AZ het overwicht ook eindelijk uit in de score. Albert Gudmundsson vuurde de bal op goal, maar zag zijn inzet gekeerd worden door Lucas Woudenberg. De verdediger deed dit echter met de hand, waarna Higler de bal op de stip legde. Teun Koopmeiners ging achter de bal staan en schoot resoluut binnen. Vijf minuten voor rust verdubbelde Lucas Woudenberg de marge door een voorzet van Wijndal achter zijn eigen keeper te glijden.

Karlsson

In de tweede helft konden de mannen van Slot ook alweer snel juichen. Jesper Karlsson schoot de bal na een knappe individuele actie bekeken binnen. De wedstrijd was na deze treffer ook direct beslist. AZ bleef eenvoudig op de been en gaf defensief nauwelijks wat weg. Pas in de slotfase werd de thuisploeg gevaarlijk, maar de inzet van Henk Veerman spatte uiteen op de paal.

Karakteristieken

Doelpunten: 29′ Koopmeiners 0-1, 41′ Woudenberg e.d. 0-2, 47′ Karlsson 0-3

Gele kaarten: Van Hecke (SC Heerenveen)

Opstelling AZ: Bizot; Svensson, Hatzidiakos, Martins Indi, Wijndal; Midtsjø (78′ Reijnders), De Wit, Koopmeiners (c); Stengs, Gudmundsson, Karlsson (78′ Aboukhlal)

Opstelling SC Heerenveen: Mulder; Floranus, Van Hecke, Bochniewicz, Woudenberg; Kongolo, Batista Meier (46′ Dresevic), J. Veerman; Nygren (67′ Hajal), H. Veerman, Van Bergen

Foto: Soccrates Images | Ed van de Pol

Marius Wiegman
Ik volg sinds halverwege de jaren negentig het voetbal actief, en dan met name AZ. Na jarenlang alleen als supporter in het stadion te hebben gezeten probeer ik dat nu te combineren met een journalistieke benadering. Mijn doel is om verder te kijken dan enkel de uitslag en ook de achterliggende verhalen te achterhalen en analyseren. Dit deel ik dan graag met mijn mede voetballiefhebbers. Mail: [email protected]

    Comments are closed.

    Ook interessant