AZ wint met 5-0 van Go Ahead Eagles
Wedstrijden

Superieur AZ overtuigend langs Go Ahead Eagles

AZ heeft vanmiddag een overtuigende 5-0 overwinning geboekt op Go Ahead Eagles. In eigen huis won de ploeg van Pascal Jansen door treffers van Jesper Karlsson (tweemaal), Dani de Wit, Zakaria Aboukhlal en Tijjani Reijnders. 

De Alkmaarders begonnen in een matig gevuld AFAS Stadion stormachtig aan de wedstrijd. De Deventenaren werden vroeg afgejaagd en dat resulteerde in een vroege voorsprong. Pavlidis behiel goed het overzicht en bood Karlsson een bijna niet te missen kans. De Zweed faalde dan ook niet en schoot zijn ploeg aan de leiding.

Het ‘Jansen rot op’ verstomde snel en het Alkmaarse publiek ging vol achter de ploeg staan. Het resulteerde in kansen voor De Wit en Karlsson, terwijl Vindahl aan de andere kant een keer handelend moest optreden. Na een half uur spelen beloonde de thuisploeg zich door middels een kopbal van Dani de Wit de score te verdubbelen.

Na de pauze was het gif wel een beetje uit de wedstrijd verdwenen. AZ hoefde niet echt meer en Go Ahead kon aanvallend gezien ook niets uitrichten. Aanvankelijk leek de entree van Sam Beukema het enige hoogtepuntje te worden na de thee, maar in de slotfase vielen er toch nog twee goals.

Reijnders

Eerst werd Evjen na een splijtende pass van Karlsson gevloerd door Warner Hahn, waarna de Zweed van elf meter aan mocht leggen. De international schoot resoluut raak en maakte zijn tweede van de midden. Enkele minuten later werd Aboukhlal diepgestuurd en rondde oog in oog met Hahn koelbloedig af. De mooiste treffer van de middag zou echter tot het einde bewaard worden. Tijjani Reijnders knalde van een meter of vijfentwintig raak en bepaalde de eindstand op 5-0.

Reacties Pascal Jansen, Jesper Karlsson en Yukinari Sugawara

Karakteristieken

Doelpunten: 4′ Karlsson 1-0, 29′ De Wit 2-0, 83′ Karlsson (strafschop) 3-0, 86′ Aboukhlal 4-0, 90′ Reijnders 5-0

Gele kaarten: Pavlidis (AZ) Hahn, Deijl, Nauber (Go Ahead Eagles)

Opstelling AZ: Vindahl; Sugawara, Hatzidiakos, Martins Indi, Wijndal (c) (46′ Witry); Midtsjø, De Wit, Reijnders; Gudmundsson (66′ Evjen), Pavlidis (84′ Aboukhlal), Karlsson

Opstelling Go Ahead Eagles: Hahn; Deijl, Nauber, Kramer, Kuipers; Lucassen (35′ Rommens), Botos (62′ Bourhane), Brouwers (84′ Berdens); Cordoba, Cardona (62′ Lidberg), Oratmangoen (62′ Heil)

Marius Wiegman
Ik volg sinds halverwege de jaren negentig het voetbal actief, en dan met name AZ. Na jarenlang alleen als supporter in het stadion te hebben gezeten probeer ik dat nu te combineren met een journalistieke benadering. Mijn doel is om verder te kijken dan enkel de uitslag en ook de achterliggende verhalen te achterhalen en analyseren. Dit deel ik dan graag met mijn mede voetballiefhebbers. Mail: [email protected]

    Comments are closed.

    Ook interessant