website laten maken in alkmaar
Wedstrijden

Sugawara schiet AZ naast Gent

Sugawara maakt gelijkmaker tegen Gent

AZ heeft zojuist in eigen huis met 1-1 gelijkgespeeld tegen AA Gent. Zonder onder andere Boadu, Stengs, Teun Koopmeiners, Idrissi, Midtsjø, Svensson, Bizot, Evjen, De Wit en Wijndal waren de Alkmaarders voor rust de betere ploeg. Na de pauze begon Gent sterker en kwamen de Belgen aan de leiding door Ngadeu. Een kwartier voor tijd maakte Sugawara de gelijkmaker. 

Met de debuterende Letschert in de basis hadden de Alkmaarders het duel in de eerste helft aardig onder controle. De thuisploeg gaf weinig weg en via Aboukhlal en Oosting kregen de Alkmaarders ook de nodige kansen. Het duo vond echter Sinan Bolat op hun weg.

Na de pauze werd Gent gevaarlijker en was het ook de betere ploeg. Zes minuten na rust verzilverde Ngadue dat overwicht door op aangeven van Kums de 0-1 binnen te koppen. De ploeg van Slot leek het even kwijt, maar wist zich te herpakken. AZ nam het heft weer in handen en ging op jacht naar de gelijkmaker. Een kwartier voor tijd zou deze verdiende treffer vallen. Op aangeven van Aboukhlal schoof Sugawara van dichtbij binnen.

Karakteristieken

Doelpunten: 51′ Ngadeu 0-1, 76′ Sugawara 1-1
Gele kaarten: Aboukhlal (AZ)
Opstelling AZ: Verhulst; Sugawara, Vlaar (c) (62′ Gullit), Letschert (46′ Leeuwin), Kramer; Reijnders, Goudmijn (46′ Taabouni), Reijnders; Oosting (74′ P. Koopmeiners), Druijf, Aboukhlal

Marius Wiegman
Over de schrijver

Ik volg sinds halverwege de jaren negentig het voetbal actief, en dan met name AZ. Na jarenlang alleen als supporter in het stadion te hebben gezeten probeer ik dat nu te combineren met een journalistieke benadering. Mijn doel is om verder te kijken dan enkel de uitslag en ook de achterliggende verhalen te achterhalen en analyseren. Dit deel ik dan graag met mijn mede voetballiefhebbers. Mail: Marius.Wiegman@gmail.com
webdesign alkmaar
website laten maken in alkmaar